nuhalna-Dravlje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Naja31 -> nuhalna-Dravlje (4.10.2004 15:28:09)

Zivjo punce,

danes sem bila na nuhalni pri dr. Resevi v Dravljah.
Bila je res strokovna in vse je lepo razlozila in se full si je casa vzela. Mali se nikakor ni hotel premakniti, da je potem tolkla po mojem trebuhu, pa jaz sem morala z nogami migati, No, potem pa se je.
Velik je 7 cm, vse je ok. Verjetnost za DS je 1:1828. Dr. Res pravi, da je to v mejah normale glede na mojo starost (28 let).
Jutri zjutraj grem se na polikliniko dati kri za dvojni hormonski test.Tako sva se odlocila, da si ne bi potem ocitala, da nisva naredila vse kar sva lahko.

Danes je pa res lep dan:)

Lp, Naja 13t 1/7 :sloncek:

cekrček -> nuhalna-Dravlje (5.10.2004 9:27:24)

Naja31 a za dvojni hormonski test ti je priporočala Reševa al si se sama tako odločila? Dej prosim napiši , kako je bilo na tem testu ker me zelo zanima kaj ti delajo in kako izgleda.Jaz sem bila na nuhalni tudi pri Reševi in se mi je zdela res ful ok.Tudi mene je nekaj tolkla po trebuhu, pa kr ene par lušnih slikic mi je naredila.Pri meni je bil plod velik 6 cm verjetnost DS 1:5723 (stara sem 29 let).

Lp Cekrček 15t

ksenjak -> nuhalna-Dravlje (5.10.2004 10:27:31)

Cekrcek, lahko ti jaz povem, ker sem tudi šla po NS še na dvopresejalni test. Jaz sem bila na NS sicer v Domžalah-dr. Strah, ampak mi je zaradi let (31) in zaradi meritve 2,2 mm, priporočila še ta test, ki sem ga opravila na polikliniki. Tam ti samo kri vzamejo in nič drugega, moraš pa kri dati nujno v 24 urah od pregleda NS. Tako, da mislim, da pri tebi itak ne gre več. Imaš pa rezultat tako ali tako dovolj dober, da ti G niti ni predlagala še tega hormonskega testa.

Tako, da nič bati, ti samo uživaj v nosečnosti še naprej.

Lp, Ksenja:metulj:

Naja31 -> nuhalna-Dravlje (5.10.2004 11:31:35)

Dr. Reseva je rekla, ga ona dvojni hormonski test priporoca vsem starejsim od 30. let. Jaz sem 28, ampak sem se vseeno odlocila. Meni je rekla, da je moj izvid ok, samo zdaj ko vidim kaksna razlika je pri moji verjetnosti za DS in pri tvoji me je pa resno zaskrbelo.
Drugace pa je dvojni hormonski test res samo, da das kri. Opraviti pa ga moras v 24 urah od NS, ker so rezultati povezani z rezutati NS. No, tako sem jaz razumela. Opravila sem ga danes zjutraj na polikliniki, kot smaoplacnik stane 6.800 SIT. Rezultate dobim v enem tednu.

Lp, Naja 13t:sloncek:

cekrček -> nuhalna-Dravlje (5.10.2004 16:59:14)

No zdej vidim , da sem tale dvojni hormonski test čist zamudila-ja ni kej, kakorkoli Naja me zanima , ko si dobila tist list kjer imaš napisane vse podatke o pregledu ,kok mm imaš pa nuchal translucency? Jaz sem imela 0,6mm kar je čist na spodnji meji.

Upam , da te s svojimi podatki nisem prestrašila, sigurno so uredu , drugače bi ti Reševa sigurno kej rekla in se še bolj zavzela a ne?
Tko da naj te nič ne skrbi sigurno je vse ok.

Vseeno pa hvala za podatke o dvojnem hormonskem testu.

Lepo se imej in uživaj v svoji nosečnosti.

Naja31 -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 8:12:52)

Zivjo,

pogledala sem izzvid:
starost 13 tednov + 1 dan
velikost ploda (CRL) 70,7 mm
BPD (to ne vem kaj je. glava?) 25,8 mm
Nuchal translucency 2,2 mm

To kar me tolazi je, da je zdravnica rekla, da je vse ok in na izzvidu pise, da je skupno tveganje za DS nizko, karitipizacija ni indicirana, nosna kost je vidna. Tudi jaz sem prepricana, da bi povedala, ce bi se ji kaj zdelo sumljivo.
Sem pa zelo zadovoljna da sem se odlocila za dvojni hormonski test. Ce bo vse ok, bom vsaj malo pomirjena.

Lp, Naja :sloncek:

cekrček -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 8:51:28)

OJLA

No sem prebrala tvoje izvide in naj te takoj potolažim, da je bil moj plod takrat star 12tednov +0dni, velikost ploda (crl) 57,1 mm , BPD 18,8 mm in nuchal translucency 0,6mm-skupno tveganje nizko, nosna kost vidna,kariotipizacja ni indicirana.Tko da to je itak vse odvisno od velikosti ploda in čist normalno je da je tvoj plod večji in nuchal translucency tudi.Tko da si lahko čist pomirjena, da je vse ok.

A te lahko vprašam a si že na bolniški ali še delaš? Iz kje pa si? Jaz sem iz LJ. in sem od prvega dne na bolniški-imam tako super ginekologinjo da me je takoj doma pustila.

Lepo se imej, CEKRČEK

Naja31 -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 12:47:30)

Ojla,

hvala, da si me malo pomirila. Sem ravno zadnjic pomislila, da enkrat ko si noseca, je relativno brezskrbnih dni takoj konec. Najprej te celo nosecnost skrbi, da bo z dojenckom vse ok, potem ko se rodi te pa se bolj skrbi.
Jaz sem iz Ljubljane, se vedno hodim v sluzbo, ampak delam na faksu kot mlada raziskovalka, tako da ni panike ce kaksen dan doma ostanem in tudi mi ni treba tam viseti vsak dan po 8 ur. Vazno je samo, da je delo opravljeno. Zdaj se pocutim veliko bolje kot sem se nekaj tednov nazaj, ceprav slabo mi je se vedno. Prej mi je bilo, ko nisem jedla, zdaj mi je pa po jedi.
A se tebi ze kaj pozna?
Meni se vsak dan bolj, ampak vseeno se mi zdi, da tisti, ki ne vedo, se ne morejo uganiti.

Uzivaj in se se kaj oglasi,
Naja:sloncek:

cekrček -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 15:14:56)

Joj , da ti ne govorim, jaz sem se do zdaj zredila 2,5 kg trebuh imam pa tak , da svojih cunj sploh ne morem več oblečt tako, da sem bila zadnjič v H&M in si kupila že nekaj nosečniških oblek ampak so mi še mal velike, vsekakor je pa bolje tako kot pa da me vse tišči, tega pa ful ne prenesem. Na trenutke se mi zdi da sem že pravi sodček.Zdajle sem bila pri kolegici ki je 14 dni manj noseča pa če ne bi vedela da je ,sploh ne bi vedela.Ful mi je bilo pa čudno , ko je rekla da je imela do sedaj samo 1 UZ drugače se pa na pregledu vedno z G. samo pogovarjata o tem kako se počuti in tudi nuhalno ji bo delala njena G. šele v 15 tednu? To mi je ful čudno, pa tud materinske knjižice sploh še ni dobila in nobene slikice iz UZ...kr neki no.Jaz imam UZ vsakič ko sem na pregledu, kaj pa ti?

Sem pa vesela,da sem te pomirila.
Kdaj imaš pa rok?

Lepo se imej, Cekrček

Maja Z -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 18:15:03)

Živjo.

Mene je moja G tudi napotila k dr. reševi pa me zanima kok prej se morš naročit. Tja naj bi šla okoli 26.10. potem mi je pa rekla naj poleg NS naredim še ta dvojni hormonski test, ki je 90% zanesljiv, NS baje 80%. pa me čudi, ker sem stara 25 let. A mislite, da bo reševa odsvetovala (seveda v primeru da bo NS OK) ali me bo poslala še na ta test. baje je treba tega tut plačat, kokr sem zasledila. To samo služjo. ne morem verjet, kje vse pobirajo denar.:(

Aja, še to kok stane pregled NS?

Lp Maja

Naja31 -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 19:59:00)

Maja, jaz sem se narocila pri dr. Resevi, ko sem bila v 10. tednu. Sestra je glede na datum zadnje M izracunala primerni datum in me narocila na zacetku 13. tedna. Moja G ni nic omenjala dvojni hormonski test, mi ga je pa priporocila dr. Reseva. Bos videla kaksne bos imela rezultate NS. Moji so sicer ok, ampak za vsak slucaj sva se odlocila se za to. Sicer je rekla, da ga ona priporoca vsem nosecnicam starejsim od 30. leta. Samo pazi, ker moras kri za dvojni hormonski test dati v 24h od NS. Jaz sem sla na polikliniko (delajo od 7.30h do 15.30h). Stane pa 6.800.
Nuhalna stane 12.000. Tudi meni se zdi to odiranje in prav svinjsko, da zdravstveno tega ne krije, se posebej ker je danes cisto normalno in tudi priporocljivo, da gres se na NS.

Lp, Naja:sloncek:

Naja31 -> nuhalna-Dravlje (7.10.2004 20:09:34)

Zivjo cekrcek,

Jaz sem se tudi zredila okrog 2 kg. Odvisno od dneva. Ze prej mi je teza full varirala. Zdaj se pa kaksen dan sploh nocem stehtati, ker se ze pocutim tezko:)
Jaz sem pa kaksnih 14 dni nazaj tudi bla v MB H&M in sem si kupila dvoje navadnih ampak malo bolj sirokih hlac, pas imajo malo nizji, tako da upam, da jih bom lahko se nekaj casa nosila. Nekaj sem nujno potrebovala, ker starih hlac nisem mogla vec zapeti. Sem si pa ogledovala tudi nosecniske in so se mi zdele takooooo ogromne:).
Tudi pri meni je velikost trebuscka odvisna od dneva. Kaksen dan sploh ni viden, kaksno jutro sem pa sokirana.

Ko vidim kako nekateri drugi G delajo, sem prav vesela, da je moja G tako fajn. Do zdaj sem imela 3 preglede. Prvi v 8. tednu, ko je z UZ pogledala ce je vse na svojem mestu, drugic UZ v 10. tednu, in se v 13. tednu NS, ki mi jo je delala druga G. Ne vem pa kako bo z UZ v naprej. Kam pa ti hodis? Jaz hodim k dr Berginc, ki je zdaj v Dravljah (prej je bila v centru Ledina), je pa privat s koncesijo. Edino se mi je malo zamerila, ker sem morala kupiti materinsko knjizico, samo nisem nic zatezila.
Aja, moj rok je 10.4.

Pisi se kaj. Je prav fajn, da sva se nasle dve, ki sva si blizu z rokom in si lahko izmenjujeva izkusnje.

Pa se to: a bos vprasala za spol? Jaz komaj cakam, da zvem. Sva sla z dragim staviti. Jaz pravim, da bo fantek, on pa da bo puncka. Imava pa grozne tezave z imeni. Za puncke jih imava ogromno in tudi vec ali manj se strinjava, za fantka se pa ne strinjava niti pri enem imenu.
Lepo se imej in pazi nase (in pikico)
Naja

cekrček -> nuhalna-Dravlje (8.10.2004 16:35:29)

Naja ,živjo

Se bolj pozno oglašam, ker sem bila varuška mojemu nečaku, tko da sem komaj zdaj prišla do računalnika.
Najprej da ti napišem; rok imam 28.3.05 tko da, če ti malo pohitiš in jaz malo počakam bova ravno slupaj v porodnišnici.Jaz se še odločam med Ljubljano in Postojno-me kar mika da bi šla na epiduralno (sestrična je bila pa pravi da je ful uredu), tko da se še odločam kam bom šla.A ti že veš?
Kar se tiče spola ...jaz sem tak firbec ,da vsakič vprašam če se kaj vidi.Enkrat mi je G. rekla , da naj bi bil fantek, na NS mi ni hotela nič rečt , ker je Reševa rekla da se še ne vidi,zdej na zadnje ko sem bila pa na pregledu smo pa samo ritko videli, sploh se ni hotel obrniti, tko da ubistvu še vedno ne vem kaj bo.Vsekakor bom pa vprašala čim se bo videlo.5.11.imam spet pregled, ampak se mi zdi še tako daleč,včasih se mi zdi da sem tak firbec, da bi kar vsak dan šla na pregled samo da vidim če je vse ok in kako se premika naša mala kepica...tok mi je fino gledat, sem pol čist raznežena.
A filmček boš šla posnet?Jaz sem ravno včeraj razmišljala o tem in se bom kar naročila, se mi zdi čist ok če ima otrok ko je starejši čim več spominov.

Jaz imam G. dr Bolha na Rakovniku in je SUPER! Res ne bi je nikoli zamenjala, ful je uredu.Enkrat se spomnim ko nje ni bilo in sem šla k enemu moškemu na pregled...o kok mi je bilo zoprno in sploh ni bil tok nežen , mislim prav na živce mi je šel.Tko da zdej če nje slučajno ni potem raje ne grem na pregled kot pa da spet naletim na kakšnega moškega.

Kako se pa kaj drugač počutiš, ti je kaj slabo? Meni je bilo prve tri mesece (ampak samo zvečer, bruhala nisem)zdej je pa ok, samo na živce mi gre ker imam pa ful mazoljev (takih čist majhnih) , ja še v puberteti jih nisem imela toliko.Sploh se jih ne znebim.
Prejšnji teden sem imela napad čokolade (ubistvu nutela mi je ful pasala) se mi je kar mešalo, ta teden je pa ok tko da se tud čist normalno prehranjujem .

A ti kaj telovadiš? Jaz sem se hotela vpisati na jogo , ampak sem se odločila da bom kar doma malo telovadila pa kakšen dan bom šla malo plavat-to je baje ful priporočljivo.

No ti se še kaj javi, da še kakšno rečeva.Želim ti lep in prijeten vikend.Pobožaj bušija...

Cekrček

Maja Z -> nuhalna-Dravlje (10.10.2004 13:36:59)

Naja, hvala za odgovor. Sej imam namen jutri poklicat in se naročit, potem bomo pa videli rezultate NS in bo več jasno za naprej. Seveda bo treba plačat, pa sej mi ni težko, čeprav sem študentka, ampak so pa res oderuški. Še za materinsko knjižico računajo. nesramnost pa taka.

LP, Maja in :duda: 9t5d

cekrček -> nuhalna-Dravlje (10.10.2004 16:53:39)

Maja, ja kdo ti je pa računal materinsko knjižico? Ta bi morala biti brezplačna, vsaj kolikor jaz vem krije te stroške država.Jaz sem jo dobila brez kakršnegakoli plačila, tko da se kr mal pozanimaj zakaj so ti jo računali.
NS pa pri dr. Reševi v Dravljah stane 12.000 sit(samo gotovino sprejemajo) , sicer je res kr veliko ampak se ti dr .Reševa res lepo posveti in pregled traja skoraj pol ure.Nič ni narobe če gre fant ali mož s tabo, so že čist navajeni.Moj je šel z mano in je obema vse lepo kazala in razložila tko da sva bila oba čist raznežena,ko sva gledala najinega bejbija kako se premika.Verjetno pa veš , da se NS dela med 10-14tednom , tako da se kar čimprej naroči.

Lepo se imej, želim ti lepo nosečnost.

Maja Z -> nuhalna-Dravlje (11.10.2004 11:37:50)

Ojla

kar moja G mi jo je računala, nisem se nič jezila ker sem brala da jo nekaterim računajo oz. jo morajo v knjigarni kupit. Dala sem 1500 sit.
Pri Reševi sem že naročena, imam 25.10. Takrat bom v 11t7d. Jst sem mislila da je NS od 12 pa 14t. nisem vedla da je že od 10t. Res komaj čakam. Mam pa tok zoprno uro (13.40) in ne vem če bo fantu uspelo z mano it na pregled. A se spol takrat že vidi?

LP Maja in tudi tebi želim lepo nosečnost

cekrček -> nuhalna-Dravlje (11.10.2004 12:33:41)

Res sem ful presenečena zakaj ti je materinsko knjižico računala in to se mi zdi pa res ful grdo , ker bi morala biti brezplačna.Kakorkoli...
NS se dela od 11-14 tedna (moja napaka ker sem napisala od 10-14 tedna), boš videla je pa res fajn , če bo šel fant s tabo ,ker se na tistem UZ vse tako lepo vidi.Meni sicer spola ni povedala, ker je rekla da me noče zavajat, ker je plod še premajhen tko da nisem potem nič vztrajala, se pa lepo vidijo rokice , nogice , glavica, poslušaš kako mu srček bije...tko no men je bilo res zelo zelo všeč , pa še 4 slikice mi je naredila.
Kako se pa drugače počutiš, ti je kaj slabo? Meni je bilo prve tri mesece zvečer ful slabo, čez dan je bilo pa uredu.Zdej ko se končuje 4 mesec je pa že bolje tako da sem pa tja mi je včasih zvečer še slabo drugače se pa dobro počutim.

Lep dan še naprej.

cekrček -> nuhalna-Dravlje (11.10.2004 14:34:53)

Maja

Moj plod je bil v 12t velik 57,1 mm (povprečno naj bi bil velik okoli 6 cm).
A si se že kaj zredila? Jaz sem sedaj v 16t in sem si pridelala 3 kg ampak s tem se bom obremenjevala po porodu, zdej jem kar mi pač paše.Zaenkrat se nič nazaj ne držim.Pa ti?

Kdaj imaš pa rok? Moj je 28.3.05

Lepo se imej, Cekrček

Maja Z -> nuhalna-Dravlje (11.10.2004 17:34:17)

ojla

sej ta odstopanja pri velikosti se lahko pojavijo a ne? sej se tut eni rodijo veliki 55cm eni pa krepko pod 50?
Mislim, da sem se že zredila, po moje za kaki 2 kili. ker jem vse, še posebno sladkarije. pa bolj malo hodim na sprehod. jst sem tut študirala za plavanje, ampak se bojim da ne bi kej fasala. tko da sem v dilemi???:zmeden:

kaj zdej nekaj pišete tam o slabosti??? Ste me kar malo prestrašile. Komaj pridem k sebi, mam že novo stvar za sekirat se!:(

od kod pa si ti? jaz sem iz okolice vrhnike!

Rok imam 11.5.05 (tvoj bo pa najbrž ovenček, kar pazi se, smo nevarni ;)

lepo se imej, maja

cekrček -> nuhalna-Dravlje (11.10.2004 21:51:59)

ŽIVJO!:)

Tisto kar smo pisali o slabosti,kar pozabi...sej veš vsaka revija piše po svoje, v knjigah so različni podatki :zmeden: tko da jaz se zanašam samo na to kako se jaz počutim in kaj vidim na UZ :duda: tko da se sploh nočem obremenjevati in poslušati zgodbic kaj se je tej ali oni zgodilo, ker bi se lahko samo sekirala.Vsaka nosečnica svojo nosečnost prenaša na svoj način in mislim da res ni pravil o slabosti.

Kar se pa velikosti tiče so pa ravno tako odstopanja tko da verjamem da je s tvojo pikico sigurno vse v najlepšem redu in da bosta lepo rastli.:sloncek::sloncek::sloncek:

Jaz sem glede plavanja vprašala G pa je rekla da je zelo priporočljivo samo obvezno je treba uporabiti tampon.Ne vem pa če se kljub vsemu upam na bazen, ne bi rada tvegala.8)

Ja ja moj/a :duda: bo oven, smo hoteli planirat da bi bil dvojček(oba s fantom sva namreč dvojčka)pa sva malo pohitela, pa sej je vseeno kaj je važn je da je zdrav.

Tvoj bo pa bikec a ne? A imena že kaj zbirata?

Aja še to , jaz sem pa iz Ljubljane.:morje:

Lepo se imej,:metulj::metulj::metulj:

Maja Z -> nuhalna-Dravlje (12.10.2004 10:22:22)

Živjo.

Sej vem, sej vem, čim manj se je treba obremenjevat. Ampak je zelo težko, jst imam namreč tudi pregrado in me je zato še bolj strah.

Tut jst ne vem zaradi plavanja, bi šla, ampak se še vedno bojim. Bi bilo pa ful dobr.

Res je vseeno kaj je po horoskopu, važno da je zdrav/a.
Moj bo pa najbrž res bike/ca. mena že zbirava počas, ampak sva rekla da bova še malo počakala da se idi spol in bo potem lažje. Za fantka bo najbrž Maj (čeprav sem jst Maja) za punčko pa ne veva, se morva še malo uskladit. jst navijam za Izo, Tio, Nejo on pa je predlagal Tiso. Hoče da ima ime en pomen. :)

V glavnem, to z imeni bo še hud boj.;)

LP Maja:kuza:

Stran: [1]