amalija -> RE: Kus kus (20.3.2007 13:38:53)
|
Piščančji kus kus - piščančje meso - 1 čebula - 1 koleraba - 1 por - 1 rdeča paprika - 1 zelena paprika - 1 bučka - 1 korenje - kus kus Piščančje meso narežemo na koščke, ga posolimo, natremo s česnom (in ostalimi začimbami po želji), dodamo par kapljic olivnega olja in par kapljic limoninega soka in pustimo v tej 'paci' čim dlje... Medtem narežemo čebulo, in vso zelenjavo na kocke (razen pora, tega na kolobarje). V vok na vroče olje vržemo čebulo, potem 'tatrdo' zelenjavo (kolerabo, korenje, papriko), ko se ta zmehča, dodamo še ostalo zelenjavo ter počakamo, da se 'razpusti'. Stresemo ven zelenjavo, in na hitro v istem voku prepražimo piščančka. Ko lepo porumeni, dodamo nazaj vso zelenjavo, kus kus (cca. 1 kavno skodelico/osebo), dodamo vodo (da jo kus kus posrka - navodila so na embalaži, ponavadi je razmerje 1:1). Kus kus je kuhan v prej kot 5 min [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Po okusu dodamo še sol. In postrežemo. Zelenjavo lahko nadomestimo s kako, ki nam je bolj pri srcu od zgoraj navedene, kus kus pa z rižem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Celotna jed je gotova v cca. 20 min, edino kar vzame več časa je zelenjava - da jo narežemo. Vendar to lahko naredimo že prejšni večer.
|
|
|
|