petja -> RE: če še katera nima ideje za kosilo... (19.3.2007 13:36:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a Tista,ki je napisala za goveje zrezke v gorčični omaki,kako se to dela?? - rabiš "boljše" goveje zrezke - da je meso mehko; mesar naj ti jih na tenko nareže - zmešaš žlico olivnega olja, 1.5 žlice gorčice, 1 strok česna (sesekljaš) in ščepec popra; zrezke posoliš in potem na obeh straneh namažeš z zmesjo; jaz jih namažem zvečer in pustim čez noč v hladilniku, v zaprti posodi (plastični); sestavine za zmes lahko prilagajaš svojemu okusu, jaz dam ponavadi več gorčice in česna - zrezke popečeš na eni strani, med tem jih po zgornji strani na tenko posuješ z moko, obrneš in pečeš na zmernem ognju; vse skupaj zaliješ z malo vode (jaz vodo nalijem kar v posodo, kjer so bili čez noč zrezki, da vso zmes dobim ven) in pečeš v pokriti ponvi, dokler niso pečeni; vodo dodaš po želji, odvisno koliko omake želiš
|
|
|
|