Termometri, ki jim zaupate (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

smeska -> Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 11:20:50)

Doma imam dva termometra: Braunovega ušesnega in navadnega digitalnega. Ušesni "laže" - ko sem imela sama 38 vročine mi je ušesni kazal glede na priložene tabele, da je moja telesna temperatura v mejah normale. Sama namreč tudi točno vem, kdaj imam vročino- ker se ponavadi takrat podobno počutim.

Poraja pa se mi vprašanje, s katerim termometrom naj merim temepraturo mojemu pikecu. Ker pri navadnem digitalnem skoraj ne zdržimo do konca, ker je malo bolj živahne sorte.

Torej, katere termometre uporabljate za svoje dojenčke? Pa da so zanesljivi.

eya -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 11:30:47)

Za na hitro zmerit je ušesni fajn, samo ga je treba pravilno usmerit-proti bobniču. Sicer se mi zdi pa najbolj zanesljiv živosrebrni, pod pazduho.

BLAŽIKA -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 11:37:54)

Klasični termometer ali pa digitalni , pa izmerimo v ritki. Z digitalnim traja samo 40 sekund. Imamo pa tudi tega ušesnega pa res laže.Verjetno res ne znamo delati z njim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pingvinčica -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 12:58:25)

Jaz ušesnemu ne zaupam, zato ji kar z digitalnim merim.

BaByGiRl -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 13:07:34)

Jaz kr zaprisegam na čisto navadnega. Imela pa sem enega, digitalen, ki si ga potegnil od ene sence čez čelo na drugo senco, pa mi je kazal dokaj točno. Mogoče sem imela srečo. Ušesni, pa mi ni ok. Na eni strani ji merim ima vročino, na drugem ušesku ne,...in ugotovim, da je eno uho vneto in to moti.Ah,...

Anonimen -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 16:05:23)

Mnei tudi navadni digitalni nobeden več prav ne pokaže. Kar 34 pa 35 pa take fore. Včasih so vsaj navadni digitalni prav kazali, zdaj pa še te ne več. Tako da jaz merim z enim brzinskim digitalnim, potem pa če se mi zdi, da bi znal ta nakazat vročino, pa še z živosrebrnim zmerim, če že moram točno vedeti, koliko je. Sicer pa uporabljam predvsem sistem roka na čelo.

frutka_ -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 20:40:50)

Splišni mi se tudi termometra "roka na čelo" ali "poljub na čelo" poslužujemo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. sicer pa ko s k dr. spravlajmo potegnem ven digitalnega za pod pazduho.

Sandra* -> RE: Termometri, ki jim zaupate (19.3.2007 22:09:46)

Navaden živosrebrni pod pazduho je najbolj ziher, ampak merim takrat ko sem ziher da ima vročino, drugače pa sam po mojem občutku, ustnice na čelo.

petra81 -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 1:23:28)

Jaz tudi ne zaupam ušesnemu! Ji kar z navadnim digitalnim pod pazduho merim!

Strawberrie Cherrie -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 8:32:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Mnei tudi navadni digitalni nobeden več prav ne pokaže. Kar 34 pa 35 pa take fore. Včasih so vsaj navadni digitalni prav kazali, zdaj pa še te ne več. Tako da jaz merim z enim brzinskim digitalnim, potem pa če se mi zdi, da bi znal ta nakazat vročino, pa še z živosrebrnim zmerim, če že moram točno vedeti, koliko je. Sicer pa uporabljam predvsem sistem roka na čelo.

Evo enako...
Zadnjič sem bila 3x podhlajena [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

zungi -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 8:41:17)

jaz merim z digitalnim in to v ritko, da gre hitreje. Imam pa dva, če mi je slučajno eden sumljiv, da pol lahko preverim še z drugim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image]. 
Ušesnega nimam ravno zaradi tega, ker sem slišala, da niso najbolj natančni.

pika30 -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 8:42:46)

IZVIRNO SPOROČILO: petra81

Jaz tudi ne zaupam ušesnemu! Ji kar z navadnim digitalnim pod pazduho merim!

Pri nas isto!

gogi73 -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 9:06:19)

Jz merim kr z navadnim v ritki, ali pa z digitalnim, ki res traja manj časa.
Sem mislila tudi sama nabaviti ušesnega, pa vidim, da ni ravno najboljši.

Nogavica -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 9:54:44)

Mi merimo z digitalnim, ki pokaže v 10 sek, ampak zelo redko pokaže čez 36 stopinj - tudi meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Drugače pa večinoma ustnice na čelo.

Anonimen -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 10:14:52)

jz mam digitalnega za pod paduho pa unga duda termometer pa oba točno kažeta...

Putka -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 10:33:05)

Jaz pa z Braunovim ušesnim nobenih težav. Sicer je normalna bazalna ene pol st. višja kot smo navajeni, ampak je do sedaj točen.
Sicer bi si pa kaj takega nabavila, Lanaform 4 v 1, za v ušesa, infrardeč in navaden okoljski:
[image]http://images.baby-center.si/06/0020/0001/imgArticle_165128.jpg[/image]

crci06 -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 12:58:35)

Jaz imam dudo termometer in sem mu jo nekajkrat dala, ko mu že na pogled ni bilo nič narobe, tako, da sem videla, kolk je pri njemu normalna temperatura. Računam na to, da če bo povišana, bomo videli odstopanje, tudi,če bi kakšen drug pokaal drugačno normalno in povišano temperaturo, upam pa, da bo to čimmanjkrat.

Metuljček Cekinček -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 13:00:50)

Mi imamo Lanaform, ki ga omenja Putka in se mi zdi zelo zanesljiv. Najbolj mi je všeč, da po nekaj sekundah sam zapiska, da je izmeril in ni treba šteti sekund.

kofetek2010 -> RE: Termometri, ki jim zaupate (20.3.2007 13:08:52)

z 10.let starim Braunovim ušesnim - naš še vedno kaže tako kot treba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sofi -> RE: Termometri, ki jim zaupate (21.3.2007 11:36:38)

Merim z navadnim digitalnim v ritko in mislim, da je precej natančen. Problem je, da merim zelo pogosto, sem kar obsedena s tem. No, merim takrat, ko se mi otroka zdita topla na dotik.

lp

Shorty_ -> RE: Termometri, ki jim zaupate (21.3.2007 14:03:01)

jz uporablajm ustnice ali roka na čelo če se mi zdi topla pa izmerim z digitalni pod pazduho in enkrat se mi je zazdela topla in termometer je to potrdil (po cepljenju je imela 37,9)

Stran: [1]