crohn (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lunca77 -> crohn (4.10.2004 12:34:25)

punce pozdravljene! sem nova na vašem forumu in 12t noseča. zaenkrat je vse ok. me pa malce skrbi ker imam crohna pa me zanima če že ima katera izkušnje z nosečnostjo in vsem ostalim pri tej bolezni.

uživajte še naprej in srečne pa zdrave, pridne in vesele otročičke.:duda::duda::duda:

ninca -> crohn (4.10.2004 12:36:04)

:zmeden::zmeden::zmeden:

Hanči -> crohn (6.10.2004 14:50:31)

Lunca1 pozdravljena. Sicer nimam chrona, imam pa diagnozo ulcerozni kolitis (kar je nekaj podobnega) in sem do nosečnosti jemala Salofalk tablete2*1000 mg. Že pred zanoitvijo mi je ginekologinja predlagala, da naj poskusim zdržat brez tablet (seveda če se stanje zaradi tega ne bi bistveno poslabšalo). In mi je uspelo (vsaj za zdaj), saj sem v 29 tednu in že celo letošnje leto ne jem tablet. Pazim kaj jem - ne uživam hrane, za katero sem ugotovila, da mi povzroča težave - driske in bolečine v črevesju.

Glede moje bolezni sem se posvetovala tako z gastrologom, mojim ginekologom in še z dr. Pušenjakom in mnenje vseh je, da ne priporočajo uživanja zdravil v preventivne namene, če pa pride do izbruha bolezni, pa je vsekakor potrebno stanje zdraviti z ustreznimi zdravili.

Poročaj, kaj so svetovali tebi in kakšno je tvoje stanje.

LP Hanči

lunca77 -> crohn (7.10.2004 9:27:11)

lepo pozdravljena!

najprej čestitam za otročička. meni se je bilo kar malo težko odločit za detece čeprav sem si ga zelo zelo želela. čeprav sem bila skoraj dve leti pa pol zdrava se je napad ponovil takoj, ko sem zanosila. verjetno hormoni. tudi jaz sem bila pri mojem gastrologu in mi je svetoval enako kot tebi prav tako ginekolog. pravijo sicer, da naj se vse skupaj če ni prehudo ne bi poznalo na otroku ampak me vseeno skrbi. zaenkrat sem še brez zdravil in upam, da bo tako tudi ostalo. v ponedeljek imam nuhalno pa bomo bolje videli če je vse ok. edino ena težava me baše. naj bi jedla železo pa mislim, da odkar sem ga začela jemat mi povzroča driske. maš kakšne izkušnje s tem slučajno?

zdrave otročičke in veliko sreče vsem lp lunca 1 :duda::duda::duda::sloncek::sloncek::metulj::metulj::metulj:

Stran: [1]