Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca Stvar je v tem, da naj bi otroke pripravili za življenje v družbi. In dojenje do 8 let, ali do 6., 4. (ki so še zmeraj extraordinary), to nikakor ni. Žal je tako, da družba pač drugačnost obsoja, in če mamica ne pomisli, kako bodo njenega otroka obravnavali v družbi, je to egoizem posebne vrste. V enako kategorijo po mojem mnenju spada poimenovanje otroka Jack Daniels, ali Luka Koper naprimer. Če hočejo biti drugačne, naj se oblečejo v zavese in obujejo 30-centimetrske čevlje, samo ne pa zaznamovati otroka! Če bo hotel biti drugačen in nadpovprečen, bo ukrepal sam, ne pa mi namesto njega. Že res, da otročku paše viset na dojki do ne vem, pubertete (nekaterim), ampak kot VSI vemo, je določene omejitve otroku potrebno postavit. Saj so srečni tudi, če dobijo bombon, pa jih zato ne pitamo s sladkarijami (vsaj večina ). In če je žvečenje bombonov škodljivo za zobe in telesno zdravje, je visenje na joški pri 8. letih prav gotovo škodljivo za duševno zdravje (no, pa tudi za zobe ) - namreč ravno v smislu prilagajanja družbenim normam. Krfijolca, nekako vidim da podobno razmisljava. Vcasih dobro naredis otroku tudi ko na na silo odstavis, sploh pri taksnih letih bi bilo ze mocno vprasanje kako postopati. Mislim, da mama nekako sama presodi, ker svojega otroka pozna, kdaj je tisti pravi cas. Si super tole napisala, sama razmisljam, da akt dojenja sicer taksni puncki ne bo skodil, skodil ji bo pa pogled okolice, ki bo to vsekakor obsojala. In zato je bolje izbrati primeren trenutek nekoliko prej.