Pomivalni stroj - smrad (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

arielca -> Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 14:00:42)

Zanima me, kaj uporabljate v pomivalnem stroju, da ne smrdi, če posode ne pomijete takoj, ko jo zložite noter. Doma imam nek 'osvežilec' z vonjem po limoni, pa se mi zdi, da vse zaudarja po kislem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] in je še slabše.

Anonimen -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 16:12:17)

Jaz mam tud osvežilc in mi res še bolj smrdi.
Pomoje nč ne pomaga.
Jst edino operem stroj brez posode enkrat mesečno z čistilom za stroje.

Primoza -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 16:42:18)

Preden boste šli na dopust stroj očistite s čistilom in ga pustite odprtega, da v času vašega dopusta pocrkajo anaerobne bakterije.

iva01 -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 17:39:40)

Pri nas osvežilec deluje, se pa ta smrad začne razvijat če umazane posode notr stojijo več dni, jaz ga zato vsak dan vklopim, je pa res da ga velikokrat zvečer ko ga spraznim za naslednji dan čez noč pustim odprtega da se prelufta.

spacey -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 17:44:21)

Mi imamo tudi en limonin osvežilec, pa je tako močen, da potem še vsa posoda po njem daje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Smo se pa smrada vsaj znebili. 

Anonimen -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 18:47:01)

Pri nas pa sploh nič ne smrdi. Jaz še nisem nikoli ničesar zavohala, pa nimamo nobenih osvežilcev.

Anonimen -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 19:39:10)

Enkrat na mesec Finish čistilec v prazen stroj na polno pranje.Odstrani vodni kamen,maščobo in smrad.

Primoza -> RE: Pomivalni stroj - smrad (18.3.2007 19:41:03)

Problem je velikokrat povezan s številom pomivanj. Če pereš dnevno sproti odplakuješ mikroorganizme. Če pomivaš na nekaj dni pa se notri medtem naredijo bakterijske obloge.

arielca -> RE: Pomivalni stroj - smrad (19.3.2007 14:41:02)

Jaz pomivam vsak dan. Ampak če po kosilu dam posodo v stroj in ne pomijem takoj, zvečer smrdi. In mi gre na živce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

bamby -> RE: Pomivalni stroj - smrad (19.3.2007 17:44:46)

To je čisto razumljivo, da smrdi. Pa smrdi tudi, ko posodo že enkrat opereš?

Drugače je fajn stroj redno čistiti, saj se kar hitro naberejo mastne obloge na dnu stroja in pod vrati. To jaz ponavadi najprej s papirnatimi servieti na grobo odstranim, potem pa še  dodam kar malo Jara in to fajn obrišem, pa filter pomijem, pa tiste mreže pri odtoku vse stran vzamem in pomijem. Skratka, z rednim čiščenjem se tudi smradu izognemo. Calgonit osvežilec, ni važno kakšen vonj, pa lepo zadiši, ko se stroj odpre, ko je posoda pomita.

Anonimen -> RE: Pomivalni stroj - smrad (19.3.2007 20:59:32)

ja meni je tudi eno obdobje smrdelo zdaj pa ne več?? tisti osvežilci imajo pa tako močanj vonj da mi kar slabo rata ko odprem stroj. fuj
če veste da posode ne boste oprale takoj dajte vsaj na splakovanje, in pa pomaga tudi če posodo predno jo daš v stroj saj mal splakneš. k začne pomoje smrdet hrana na posodi. ja pa včas je dobro filter mal prečekirat ker se tut tam notri kaj gnijočega nabere

Stran: [1]