rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Sandra* -> rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (18.3.2007 11:36:45)

Pri Marku sem danes zjutraj opazila da ima po hrbtu in trebuhu in za ušesom, poglavi čist goste rdeče pikice. Res je imel en dan nazaj dva dni po malo vročine, ampak mu je niti nisem merila ker so ga matrali zobki, en dan sem mu samo dala svečko proti vročini. Danes vročine nima je pa ves pikast.

Ali katera kaj ve kaj bi to lahko bilo?




mtina -> RE: rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (18.3.2007 11:41:29)

Alergija? 

Hrana, nova oblačila, pralni prašek, mehčalec. Lahko je le sprememba klime ...
Pri teh malih dojenčkih takšne stvari pridejo in minejo.




Lunc_a -> RE: rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (18.3.2007 11:47:25)

6. bolezen




nelly -> RE: rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (18.3.2007 20:34:28)

Pozdravljene.Mislim, da to ni 6 bolezen.Tudi moja pika je imela prejšni teden vročino ni bila tako visoka da bi morala zbijat, vendar vročina je bila.Nato pa se ji čez 2 dni pojavijo rdeče drobne pikice samo po trebuhu in malo po obrazu.Tisti dan je ostalo tako in naslednji dan tudi, dokler ni dobila rdečega flekeca zadaj na vratu.Takrat sem jo peljala k zdravniku in mi je povedala da je to od vročine in da bo dobila po celem telesu in da to zgine samo od sebe, imenuje se pa Exanthema subitum.Tudi kakšne kremice nisma dobile.Povedala mi pa je da je nalezljivo za dojenčke.Če pa misliš da ne bo bolje pa le pojdi k zdravniku.




pikapolona2 -> RE: rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (18.3.2007 21:00:33)

jst pa nevem kaj je to 6. bolezen....Sandra Moja ima tudi neke pike že 4 dni...sam vročine pa nima...oz ji nisem merila ker nisem imela feelibga da jo ima...sm pa sklepala da je mogoče od kremice al pa od tega k sm jst orehe jedla??...




Sandra* -> RE: rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (18.3.2007 21:06:37)

tole je to:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=928632

Mark je res imel vročino ene tri dni, ampak jaz mu je niti nisem merila, ker ga matrajo zobki in sem mislila da je od tega. En dan sem mu sam dala svečko proti vročini. Včeraj se mi ni zdelo da bi jo imel, no danes pa ima pikice. Verjetno ga bom jutri kar k zdravniku peljala, da bom ziher. Če pa je res 6. bolezen, pa bo v torek že brez pikic.




Alisa -> RE: rdeče pikice po hrbtu, trebuščku, za ušesom po glavi (20.3.2007 10:45:44)

Ja pri nas smo tud dobili pikice po glavi, vratu in nogicah. Jaz sem mu dala v nedeljo za žlico kivija pa sem mislila da od tega, sem mu pa včeraj namazala z kremico in po nogicah in vratu mu je že skoraj zginlo, sm na glavici pa še ima.




Stran: [1]