Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 17.3.2007 19:24:37
|
|
|
|
maca24
|
Jaz sem nekje brala, da vsaj tri mesece.
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 17.3.2007 19:24:40
|
|
|
|
total
|
Priporočajo 3 mesece.
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 17.3.2007 23:16:48
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Jaz sem jih jemala 11 let in , ko sem jih prenehala jesti sem zanosila po 6 mesecih. Priporočajo pa 6 mesecev.
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 18.3.2007 11:53:08
|
|
|
|
*tajda*
|
Povem še mojo izkušnjo,zanosila sem takoj po prenehanju jemanja tablet Cilest.Bila vsa prestrašena kaj bo narobe in mi je moja ginekologinja povedala da to sploh ni res da je treba kaj čakat in da ženskam napišejo tabletke tudi ko nimajo rednih ciklusov in jim tako omogočijo lažjo zanositev-tako da zanosijo takoj po prenehanju-takrat se veliko raje prime.Zaenkrat je vse vredu.Rekla mi je pa tudi če bi prišlo do ss ne bi bilo od tabletk.Pa srečno
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 18.3.2007 12:08:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Jas sem tudi zanosila takoj po prenehanju jemanja cilest in je bilo vse uredu.
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 18.3.2007 20:39:17
|
|
|
|
kitka1
|
Res je, kar pravijo punce. Priporočajo 3 mesece, če se ne mudi, tudi pol leta... Nekako toliko časa, da se telo privadi na novo stanje in začne normalno proizvajati svoje hormone. Pri nekaterih to traja manj časa, pri drugih več. Jaz sem npr. imela pred jemanjem KT zelo neredne menstruacije in je ginekologinja omenila, da je možno, da jajčniki potrebujejo dlje časa, da se "zbudijo", pa ni bilo tako. Sem dobila prvo menstrucijo 35. dan, kar je zame "normalno".
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 18.3.2007 20:43:32
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ne razumem tega,da pravijo naj bi se čakalo tri do šest mesecev pšo prenehanju KT.Sama sem v postopku ISCI V MB in jutri začnem z Femodeni tabletkami jih jemlejm do 21.04 in če bo vse šlo kot po malsu bom maja nosečka.Takoj ko nehamo jesti tele tabletke nas dajo na injekcije in naredijo punkcijo in transfer. LP Mojca
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 18.3.2007 22:09:28
|
|
|
|
stunfek
|
Jaz sem tudi zelo hitro po jemanju cilest zanosila in mi ni G nič rekel, da bi bilo lahko kaj narobe in tudi ni mi rekel, naj počakam 3 mesece. Najbrž je malo tudi odvisno, kako se telo obnaša med jemanjem in kako hitro vzpostavi nazaj svoj ritem, ko ženska neha jemat. Ene imajo več problemov že med jemanjem in dolgo čakajo na vzpostavitev rednega ciklusa po jemanju.
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 19.3.2007 13:45:10
|
|
|
|
ninula
|
zdej pa res ne vem več kaj nrdit?Jst sem se odločla da ta mesec preneham in nato začnem z folno in enkrat julija začnemo delat na . Tudi jaz jem femoden in mi jih je dala gin prav zaradi tega ker sem imela neredno in bolečo . Moj strah je da pol ne bom mogla takoj zanosit, ker se mi zdi da ko prenehaš z jemanjem kt ti takoj uspe Meni mi je rakla gin naj počakam 3 mesece da se mi telo prečisti.
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 19.3.2007 14:03:38
|
|
|
|
Sulfinija
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninula zdej pa res ne vem več kaj nrdit?Jst sem se odločla da ta mesec preneham in nato začnem z folno in enkrat julija začnemo delat na . Tudi jaz jem femoden in mi jih je dala gin prav zaradi tega ker sem imela neredno in bolečo . Moj strah je da pol ne bom mogla takoj zanosit, ker se mi zdi da ko prenehaš z jemanjem kt ti takoj uspe Meni mi je rakla gin naj počakam 3 mesece da se mi telo prečisti. Ti kar po prenehanju začni z jemanjem folne kupi ali centra med mami ali elevit,ker imajo tudi druge vitamine in brezskrbi zanosiš že prej.Pa veliko sreče ti želim in poročaj kako napredujete na projektu . LP Mojca
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 19.3.2007 14:07:46
|
|
|
|
Anonimen
|
zaradi vitaminov ne zanosiš nič prej.telo se ti ščisti že v roku 1 meseca
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 19.3.2007 14:09:29
|
|
|
|
Sulfinija
|
Anonimna,nisme mislila z tem rečt,da bo zaradi vitaminov prej zanosila,folno pa tkole priporočajo že pred zanositvijo in meni je to dvoje priporočala in ne le folno kislino. LP Mojca
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 19.3.2007 14:09:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja,pa kar se tiče tega ko ste napisale da bi bilo kaj narobe ko ste takoj zanosile.ne,z otrokom ne bo nič narobe,če se bo obdržal je pa velika možnost splava,če se zanosi takoj po kt in kakor sem že napisala vsi znaki jemanja kt "odidejo" iz telesa v roku 1 meseca
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 19.3.2007 16:45:02
|
|
|
|
*tajda*
|
Meni je ginekologinja rekla da zaradi tega ni nič povečana možnost splava
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 22.3.2007 14:17:44
|
|
|
|
ulsi25
|
Kontracepcijske tablete sem nehala jemati 11. februarja. Potem sem 14. dobila in je do sedaj nisem več dobila. Zanima me po kolkem času naj pokličem ginekologinjo in ji povem da mi menstruacija zamuja mogoče zaradi prenehanja jemanja tabletk? Verjetnost da sem noseča je zelo majhna. Seveda pa planiram, sam sem se odločla počakat te tri mesece da se kao ščistim.
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 22.3.2007 14:31:56
|
|
|
|
Anonimen
|
ulsi,če M ne bo v roku 3 mesecev šele takrat se gre do G
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 22.3.2007 14:35:26
|
|
|
|
ulsi25
|
a ni to malo predolgo? 3 mesece brez . Se mi zdi da sem slisala, da ti da potem ginekolog neke tablete za pospesitev
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 22.3.2007 16:27:20
|
|
|
|
ina82
|
jaz moje nimam od 22.12 in sem bila prvič naročena 14.2., ter tri tedne kasneje spet ker je še nisem dobila takrat pa mi je dala primolut nor tablete za povzročitev . 10 dni morem jemat po dve na dan potem pa bi jo naj v roku enega tedna dobila. bomo vidli, lp
|
|
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 22.3.2007 21:43:04
|
|
|
|
bobek05
|
Jaz imam tudi tabletke Cilest in jih jemljem že od pamtiveka. Pri prvi nosečnosti sem jih nehala jemat nekje 2-3 m preden sem zanosila (sem pa imela v tem času ene 3-4 M)... Zanosila sem TAKOJ ko nisva več pazila. Ni bilo nobenih problemov. V drugo bom naredila enako.
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 22.3.2007 21:43:55
|
|
|
|
bobek05
|
Aja, pa še to - ko sem šla s KT, sem začela jemat folno (3m pred zanositvijo in 3 m po zanositvi neprekinjeno).
|
|
RE: Kontracepcijske tabletke in zanositev 23.3.2007 9:47:57
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
OLA! Zdej bom pa še jaz povedala svojo zgodbo. Jaz sem jemala femoden 4 leta. Potem smo se odločli da bi bil mogoče čas za in sem nehala jemat KT. Imela sva namen počakat pol leta in nato delati . Se je pa zapletlo pri tem ker ni bilo in ni bilo. Dobila sem Klomifen za obvulacijo in na to , M je potem prihajala 3 mesece in spet je tri mesece ni bilo. Ponovil se je postopek s Klomifenom. Tako da jaz sem mela kr dosti težav okoli teh KT-sej mogoče niso za vse sam KT krive ampak jaz sem se odločla da jih ne jemljem več nikoli!!!!!!!!! Čao
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?