Anonimen -> RE: Belilo za zobe (18.3.2007 18:36:09)
|
Meni je moj zobar tko razložil, ko sem ga vprašala o teh belilih in beljenju: Vsako beljenje je agresivni poseg v zobno sklenino. Barva zobne sklenine nam je dana ob rojstvu in se tega ne da spremenit, vsaj ne tako, da ne bi agresivno posegel v zobno sklenino. Poseg v sklenino pa lahko uničujoče deluje na zobe. Tko, da če človk ni kadilec in hud kafetoman boljš, da se nekako sprijazni z od boga dano barvo zob. Če pa si kadilc ali kako drugače packaš zobe je vseeno bolje, da tako beljenje oz očiščenje zob opravi zobozdravnik, ker vsaj ve kaj in kako dela. Kreme, paste in ostali čudežni pripomočki, ki instantno in čudežno belijo zobe pa so zelo agresivna sredstva, ki neredijo več škode kot koristi tako zobni sklenini kot dlesnim. Tudi zobne paste z učinkom beljenja mi je odsvetoval. (če je kaka zobarca naj me popravi, jst sem napisala po spominu) In zarad tega sem jest obupala nad sijočo belino mojih zob in skelnila, da raje imam mal rumene in zdrave zobe(kolikortoliko), kot sijoče bele in bom čez 10,20 let na protezi, ker se mi bodo lomili in podobno.
|
|
|
|