Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 16.3.2007 22:02:28
|
|
|
|
Lunc_a
|
http://sl.wikipedia.org/wiki/Vitamin_D Pikica res ne poznaš?Dvomim da nobena ne pozna človeka mladega ali pa starega saj je vseeno,ki ima težave zaradi pomanjkanja.Moja babica tudi moji mami ni dajala kapljic in ima težave s kostmi,meni moja mami tudi ni dajala pa imam težave.ja,sem dajala svojemu otroku,ker ne vem zakaj mu ne bi dajala in s tem bi mu tudi škodovala kasneje v življenju.ne smete gledati samo prva leta,ampak tudi ko je otrok že odrasel Nočko
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 16.3.2007 22:13:08
|
|
|
|
Natti
|
Naš korenjakec je stra 9 mesecev in mu nisem nikoli dala kaplic. Rojen je juija. Celo zimo sva vsak dan zunaj in pri pregledu zdaj pri devetih, nama je pediatrinja rekla, da se je glavica že lcela epo zaprla. Je moj tretji in niti prvima dvema nisem nikoli dajala. Ne vem, pač nisem pristaš teh zadev, pa še krčki so bili po njih. Odločitev pa je na tvoji strani. Saj sama najbolje veš, kaj je dobro za tvojega otroka.
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 16.3.2007 22:24:19
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: atena Draga Eya peditri napišejo recept za ad3 kapljice vsem otrokom če ga rabijo ali ne.Mene je pa članek prepričal da jih ne dajem, sem vsak dan najmanj dve uri zunaj. Ni čisto tako. Pediatri predpišejo manj kapljic tistim otrokom, ki so hranjeni z adaptiranim mlekom, ker ta pa že tako imajo dodan D vitamin-a tukaj pa nimate nič proti, da ga vsebujejo Poleg tega je količina kapljic in to, kako dolgo jih otrok jemlje, odvisno od zapiranja mečav na glavici. Torej mora pediater odločiti koliko in kako dolgo se jih daje.
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 16.3.2007 22:28:33
|
|
|
|
zungi
|
Zakaj pa ne? Jaz mojemu fantku dajem AD3 kapljice že kar nekaj časa in moram reči, da jih zelo dobro prenaša. Na današnje sonce se pa ni preveč dobro zanašat. Al' ga ni al' je pa premočno za male bebice.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.3.2007 23:22:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 16.3.2007 23:34:28
|
|
|
|
nita24
|
a mi lahko prosim ktera pove kak se imenujejo kapljica proti krčem ki se dobijo baje tud na hrvaškem(samobor)??
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 7:25:17
|
|
|
|
zungi
|
Nita24: za krče bi ti jaz priporočala kapljice ANITFLAT in mazilo za trebušček WINDSALBE. Vendar se to dobi samo v Avstriji.
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 7:26:45
|
|
|
|
zungi
|
Nita24: se opravičujem za tipkarsko napako: kapljice so ANTIFLAT lp
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 8:38:15
|
|
|
|
Maggie
|
Jaz mu že nekaj dni dajem AD3 kapljice od beograjske Galenike, ki naj bi bile narejene na vodi in ne na olju in naj ne bi povzročale krčev. Naš sicer nekaj krčev še ima, ampak še zdaleč ne toliko in take kot po Krkinih. Ne vem pa, če se jih da dobit v kateri od slov. lekarn.
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 8:57:28
|
|
|
|
atena
|
težave s kostmi niso posledica ne dajanja ad 3 kpljic ampak genov in kasnejšega načina življenja, zdrava prehrana, gibanje ...Kajenje, alkohol, stres stanje seveda poslabšajo
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 9:00:43
|
|
|
|
Maxica
|
Oba je pri sedmih tednih, ko jih je treba začeti dajati, od kapljic zvijalo, tako da sem pri obeh prekinila z dajanjem do tretjega meseca starosti. Takrat sem pa pri obeh začela in je vse ok.
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 9:09:59
|
|
|
|
anja80
|
Jaz AD3 kapljic ne dajem. Pediatrinja me je vprašala, če smo veliko zunaj in ker smo, je rekla,da niso potrebne. Sicer sem takrat še polno dojila, jedla pa sem tablete CALCIA, ki se dobijo v lekarni. Vsebujejo (poleg ostalih vitaminov) tudi vitamin D, in pediatrinja je rekla, da kapljice ob teh tabletah niso potrebne. Pri starejši hčerki jih pol leta nismo dajali in se tudi polno dojili. Ko pa sem ji po šestih mesecih začela dajati adaptirano mleko, sem dobila tudi kapljice, ki smo jih dajali. Krče je imela v začetku; kot pa sem ugotovila jiih je potrebno zelo postopoma uvajati. Npr., ne že prvi dan dati 6 kapljic, temveč lepo postopoma, da se orgfanizem navadi. Tako je moje mnenje o teh kaplicah nekako deljeno . Lp
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 11:08:53
|
|
|
|
CAPA
|
težave s kostmi niso posledica ne dajanja ad 3 kpljic ampak genov in kasnejšega načina življenja, zdrava prehrana, gibanje ...Kajenje, alkohol, stres stanje seveda poslabšajo Se povsem strinjam!!! KAJ pa generacije nazaj, ko teh kapljic še ni bilo...??? Poznam nekaj ljudi (sedaj že ostarelih), ki seveda niso jemali kapljic, pa v življenju niso imeli zlomljene kosti!!! propaganda
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 11:23:50
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Sicer ne vem, čemu je sploh namenjen post, ker je iz odgovorov itak razvidno, da si proti dajanju AD3 kapljic oz. da se ti zdijo čist brezvezne. Verjetno iskanju potrditve, da tako ali tako niso potrebne... Sama sem že večkrat napisala, da sem jih svojemu redno dajala od 6. tedna starosti naprej pa vse do dopolnjenega 1. leta, ko je pediatrinja ocenila, da niso več potrebne. Sama v bistvu nisem nikoli niti pomislila na to, da jih malemu ne bi dajala. Zakaj? - recept sem dobila od pediatrinje, ki verjetno ve malo več od mene - ker nismo imeli po njih nobenih krčev in drugih problemov - ker pri samem "nastavljanju" soncu nikoli ne moreš vedeti, ali je dobil zadostno količino vitamina ali ne - ker mu škodit ne morejo, lahko mu le koristijo - ker mi podatek, da niti dajanje kapljic ne zagotavlja, da ne more priti do zapletov, pove, da je z dajanjem le manj možnosti, da do tega pride - ker to, da ne poznam nobenega, ki bi imel zaradi nedajanja probleme, ne pomeni, da do tega ne more priti ravno pri mojemu otroku - ker si, če bi do tega prišlo, ne bi nikoli odpustila svoje odločitve. Vsaka mamica se pač odloči sama. Js sem se odločila za dajanje AD3.
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 11:44:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz mislim, da bi morala vsaka mama presodit za svojega otroka, če jih potrebuje ali ne. Saj edino me same vemo, kaj jemo, koliko časa smo z otroci zunaj in ali jih nimamo preveč zadekane, da sonce ne more do njih. Je pa res, da čisto vsi pediatri predpišejo AD3 kapljice. Nam so v šoli za starše rekli, da AD3 ne povzročajo krčev. Seveda sem jim verjela, ker je to moj prvi otrok. Prvič ko sem mu dala kapljice pa sem ugotovila, da je bila to le ena laž. Večkrat sem poskusila z AD3, na koncu pa sem se odločila, da zakaj bi moj otrok tako trpel (saj je imel hude krče tudi po D3), če pa je itak vsak dan po 2-3 ali še več ur na soncu, jaz pa tudi jem zdravo hrano. Mislim, da naj bi se vsaka mama odločila po svoje in da nas drugi ne bi smeli kritizirati zaradi tega in nam govoriti, da ne delamo prav. LP
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 11:47:11
|
|
|
|
Baucka
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris Občasno mu dam kakšno kapljico oleovit d3. Tudi jaz samo občasno, ker vse kar je preveč škodi. In ena kapljica Oleovita pokrije dnevne potrebe po vitaminu D. Nekaj ga dobi iz hrane, nekaj iz sonca in vsak 3 ali 4 dan dobi še kapljico. Po mojem mnenju dobi dovolj. Bonni ne morejo mu škodit. Vsega kar je preveč škodi, tudi vitamina d, edin vitamin ki se pri prevelikem vnosu sam izloči je vitamin C. Vsi ostali se nabirajo nekje v telesu. Vitamin d povzroča okvare jeter in še česa, malo preberi navodila, katera so priložena kapljicam AD3.
< Sporočilo je popravil Baucka -- 17.3.2007 11:50:56 >
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 12:12:57
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
IZVIRNO SPOROČILO: Baucka Tudi jaz samo občasno, ker vse kar je preveč škodi. In ena kapljica Oleovita pokrije dnevne potrebe po vitaminu D. Nekaj ga dobi iz hrane, nekaj iz sonca in vsak 3 ali 4 dan dobi še kapljico. Po mojem mnenju dobi dovolj. No, če pediatrinja meni predpiše takšno pa takšno dozo kapljic, verjetno ne bom zdej js tista, ki bom presojala njeno odločitev in tuhtala o predoziranju in podobnem. Ti pa pač drugače razmišljaš. IZVIRNO SPOROČILO: Baucka Bonni ne morejo mu škodit. Vsega kar je preveč škodi, tudi vitamina d, edin vitamin ki se pri prevelikem vnosu sam izloči je vitamin C. Vsi ostali se nabirajo nekje v telesu. Vitamin d povzroča okvare jeter in še česa, malo preberi navodila, katera so priložena kapljicam AD3. Glede stranskih učinkov pa raje ne bi razpravljala, ker jih lahko ima prav vsaka stvar, ki jo vzameš. Sem prebrala navodila (brez skrbi). Sicer si malo slabo prebrala, ker sem js govorila o stranskih učinkih normalnih doz in ne predoziranja, pa ni važno. Ne vem pa, o kakšnem prevelikem vnosu sploh govoriš?
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 15:56:00
|
|
|
|
lenika
|
Sem jih dajala od 6. tedna dalje in jih pri 10. mesecih še vedno dajem.
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 17:19:03
|
|
|
|
karin412
|
Pri 1 letu na sistematskem (in tudi že prej) pediater gleda zaprtost velike mečave na lobanji. In če je vedno vse v redu in se zapira oz. je pri 1 letu zaprta, se ni treba bat za premajhen vnos D vitamina. Jaz sem ji kapljice dajala samo na začetku nekje od 2.meseca dalje, ko ni bilo sonca, potem spomladi, ko smo bili več zunaj pa ne več in kasneje tudi ne. Sem pač sama presodila, ali je dovolj na soncu ali. Sicer pa tiste ki dodajajo adaptirano mleko, to itak ima D vit. Pediatri pa morajo napisat te kapljice, ker so za to plačani in da tista farmacevtska firma več zasluži.
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 21:36:43
|
|
|
|
Slončica
|
Če so rekli so rekli.S kapljicami investiramo v otrokove kosti, tko da ji jih dajem,mamo pa D3 in nima nobenih problemov.Bi se pa požrla če si bo slučajno zlomila kako kost napr.na smučanju,rolerjih...pa bi me vprašal če sem ji dajala D vitamin pa bi se mogla zlagat...in to zarad tega ker bi gonila svoj prav
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 17.3.2007 23:10:34
|
|
|
|
nita24
|
hvala! sva nabavila kapljice babynos...ampak mi ni čist jasno, če je to glih uredu za malega alena, ker vsebujejo alkohol... mal mi je čudno tole... ne vem, najraje bi še malo počakala z njimi, čeprav so tejle njegovi krčki čedalje hujši !
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 18.3.2007 10:25:32
|
|
|
|
gogi73
|
Se strinjam s tabo. Tudi mene bi ful pekla vest, da bi si zlomil kaj in bi me vprašali za doziranje vitamina. Ne vem, sem mnenja, da mu škodit ne morejo.
|
|
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 18.3.2007 13:03:52
|
|
|
|
NRMM
|
Sem ji začela dajat pri 6 tednih oleovit pa jo je zvijalo,sva to ponovili pri 4 mesecih in jo je spet zvijalo in tako ji nisem več dajala. Je pa december 2005,ko je bila kar huda zima in je z našimi kostikami vse ok ,sva pa res bili vsak dan zunaj,tako pozimi kot poleti.
|
|
RE: ad3 kapljice da ali ne? 18.3.2007 20:40:50
|
|
|
|
miska2004
|
Mi dajemo Oleovit; po AD3 in Plivitu ga je zvijalo. Se pa sprašujem, kako nastavite soncu Naš čisto znori, če ga sonček samo oplazi. Imam vedno pleničko čez košaro, da mu sonce direktno ne sije v obraz.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 18.3.2007 21:01:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?