maya2 -> RE: hipotonija (17.4.2007 8:08:37)
|
Mi smo imeli ravno take težave, s to razliko, da se je pri nas že pri 2 mesecih videlo da nekaj ni v redu (glavico je držala samo v desno), vseskozi je zaostajala, pa je bilo rečeno 'ja pač je malo kasna v razvoju'. No pri 9. mesecih pa so naju poslali na nfth in v RA. Pri 9. mesecih je bila kar se razvoja tiče identična vaši. Slabo je sedela, velikokrat padala, predvsem vznak, kravice je slabo pasla, se ni dovolj dvignila, zraven je jokala, nogice mehke, jih je kar spodvijala pod rito, ko smo jo hotli postavit nanje............ Potem smo začele hodit na nfth 2x tedensko... pri 10. mesecih se je sama vsedla, pri 10,5 je začela kobacat in zdaj pri 11. vstajat na nogice ob opori (čeprav nepravilno in jo moram non stop popravljat), še vedno pa ne stopi na nogice, če jo hočem sama postavit; v začetku smo ogromno delali (handling) največja težava zame pa je, privaditi vse okoli na pravilni handling - in pa tast in tašča, ki nikakor ne moreta razumeti, da ima mala težave. Najbolj sem sita poslušanja: 'saj so še vsi shodili pa bo ona tudi!!' ali pa 'saj stoji' - ja, samo kako!!?? zategnjene nogice in čisto na prstkih. Meni je na nfth rekla, da smo prišle pozno in je možno da pač ne bomo uspeli odpravit vseh težav. Hodili bomo dokler samostojno ne shodi. LP
|
|
|
|