Pajaca -> RE: Kako otroka naučiti voziti kolo (16.3.2007 8:28:49)
|
Jaz sem naučila svojga takrat 4 letnega bratranca vozit kolo v enem tednu. Je bil pri nas na dopustu. On se je sicer že nekaj časa vozil le z enim koleščkom, takrat sva ga dala dol za pol ure na dan oz ko mu je pasalo. Preprosto sem tekala za njim in ga držala za prtlažnik zadaj. Pa sva šibala ke in sem ko dva ubrisana (ja no sem imela takrat 20 let in ni bilo težko). Potem se je naveličal in to stran od hiše, pa sem mu rekla ma veš kaj do hiše se še pelji pa ti dam kolešček gor... pa je peljal, vmes sem ga spustila, na dvorišču je zavil in se vozil naprej. En dojame prej, drugi kasneje. vem pa da je oče nam vsem dal najprej dol en kolešček pa šele kasneje še drugega... nekako v eni sezoni. Tko da čelado na glavo, mami superge na noge, pa na eno ravno neprometno cesto, pa tekat gor in dol, prej al slej mu bo ratalo. Drgač pa po moje tud ta tema ne paše pod vrtec ampak pod otroci...... pa pomembno je kolk je otrok star, pa a brez al z koleščki. Jaz sem hčerko kar nekaj časa učila kako se goni pedala, pa je imela koleščka gor, tko da taki podatki so pomembni. Pa ni se treba dret, če te kdo na to opozori.
|
|
|
|