2 VPRAŠANJI (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

upanje-upanje -> 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 10:48:29)

Pozdravljene,

sej vem ja, da ste o tem že veliko pisale ampak vseeno. Zanima me kako se opravi NS? Je to še vedno vaginalni ultrazvok ali ne več. In pa zanima me, do kdaj ste oz. boste pile folno? Sem v 12.tednu.

Lunc_a -> RE: 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 10:49:42)

NS se dela prek trbuha,razen če se ne vidi potem tudi vaginalno.V nobeni nosečnosti nisem jemala nobenih tablet

janapan -> RE: 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 10:57:21)

Kot je napisala predhodnice, dela se čez trebuh, če se ne vidi(to je odvisno npr od tega če je nosečnica bolj močna, veliko maščobe na trebuhu) pa vaginalno.  Folno sem pila do nekje 15 tedna ampak mislim da ni več potrebno da jo piješ, škodi pa tudi ne in lahko jo piješ naprej.

mala -> RE: 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 10:59:44)

NS se dela preko trebuha-nisem še slišala da bi se opravljala vaginalno..folno kislino se priporoča še preden zanosiš in tam do 12t, lahko tudi naprej jemlješ če hočeš...

Anonimen -> RE: 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 11:04:34)

Ja, glede NS je res tako, da se običajo opravi preko trebuha, če pa se malega ne vidi dobro, se opravi ta pregled tudi vaginalno.

Glede folne kisline - jemlješ jo že pred zanositvijo in nekako priporočajo do 12 tedna. Meni pa je moja G rekla, da naj jo jemljem kar do konca, saj naj bi folna kislina pripomogla, da med nosečnostjo nimaš problemov s slabo krvno sliko, slabokrvnostjo. Tako, da sem jo jaz jemala do konec 8. meseca in res sem imela krvne izvide 1A. Mogoče je pa res kaj pomagalo.

BLAŽIKA -> RE: 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 12:08:27)

Jaz sem imela NS vaginalno, ker se otrok ni najbolje videl, pa nisem bila močne postave. Folno kislino pa sem jemalo do tretjega meseca nosečnosti, dalje pa sem popila veliiiikooo vode zala jabolko , ker vsebuje folno kislino, katera pa samo pozitivno vpliva na otroka in tebe.

baja* -> RE: 2 VPRAŠANJI (15.3.2007 21:25:20)

Meni pa je moja G rekla, da naj jo jemljem kar do konca, saj naj bi folna kislina pripomogla, da med nosečnostjo nimaš problemov s slabo krvno sliko, slabokrvnostjo.

Se podpišem, zato jo bom tudi jaz jemala do konca.

Alisa -> RE: 2 VPRAŠANJI (16.3.2007 6:44:50)

NS - tako kot so napisale.
Folna kislina pa do 3. meseca nosečnosti. Mi je pa gin. rekla da lahko še jemljem če jih imam doma, da kar je viška folne kisline, da se izloči iz telesa tak da ni nič hudega če jih jemlješ še naprej.

Anonimen -> RE: 2 VPRAŠANJI (16.3.2007 10:25:24)

Jaz jemljem Centramed mami in je noter tudi folna kislina, škodit ne more in jih bom jemala do konca. Ni pa več nujno potrebno po 15 tednu.

Meni je NS delala najprej preko trebuha, sem pa močnejše postave in mi je morala zelo pritiskat na trebuh. In potem se plodek ni želel premaknit da bi pogledala še gubo (pred tem smo merili glavico, stegnenico, mehur, utrip....) in je morala pogledati tudi vaginalno ker je bil pač tako obrnjen.

Srček

Stran: [1]