težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Grascakinja -> težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (14.3.2007 11:56:28)

Živjo,

Imam nižjo plačo, kot takrat, ko sem oddajala vlogo za vrtec. Po vsej verjetnosti bi padla tudi v nižji plačilni razred za vrtec.
Kako moram sedaj to urediti?

Dam novo vlogo za znižanje plačila vrtca ali se to uredi kako drugače?

Menda je treba priložiti zadnje tri plačilne liste - ali to samo zase ali tudi za moža (njegova plača je ista)?

Katero "povprečno bruto plačo v Sloveniji" bodo potem upoštevali pri izračunu? Za zadnje tri mesece (kot so moje plačilne) ali tisto v 2005?

Ima katera kaj izkušenj?

Hvala!

Tasika -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (14.3.2007 12:11:20)

Po pravilniku se kot spremenjene okoliščine upošteva izguba/pridobitev zaposlitve, ne pa sprememba višine plače. Ta nižja plača bo vplivala na ceno vrtca v l. 2009.

Grascakinja -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (14.3.2007 12:13:57)

Se pravi, da četudi imam nižje dohodke, kot prej, se to ne bo upoštevalo? Magari, da gre za bistveno nižje dohodke?

NEVA-1 -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (14.3.2007 12:34:51)

kkaj pa če vprašaš na upravi vrtca, ker mislim, da če so dohodki bistveno nižji bi se moralo upoštevt...

MojcaG -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (14.3.2007 20:12:33)

seveda, to ti morajo upoštevati! če se spremeni dohodek ali v plus ali v minus, moraš javiti v vrtec, kjer ti morajo izdati novo odločbo o višini plačila vrtca. moraš pa prinesti plačilne liste (od tistega meseca dalje, ko je bila sprememba), od obeh - ni važno, če se moževa plača ni spremenila. upoštevali ti bodo od tistega meseca, ko se je zgodila sprememba. nato ti bodo naredili preplačilo - npr. če se ti je plača zmanjšala septembra  toliko, da po novih podatkih padeš v nižji plačilni razred, boš dobila preplačilo za nazaj. od sept do marca (za feb) - 6 mesecev - če si plačevala za 2. plačilni razred, spadaš pa v prvega, potem naslednjih 6 mesecev ne boš plačevala nič ali pa nekaj evrov razlike - če je.

upam, da sem razumljivo napisala, sem se pa pozanimala iz prve roke, tako da mora držat![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pa še to: pokliči v vrtec in sicer kontaktiraj tisto osebo, ki se s tem ukvarja - ona ti bo pomagala dalje!

Tasika -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (15.3.2007 14:23:17)

MojcaG, kako pa vrtec preverja dvig plače? Znižanje že sam posreduješ, kaj pa povišanje?

Pravilnik o plačilih vrtca tega primera ne omenja kot osnove za ponovni izračun.

MojcaG -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (15.3.2007 19:41:14)

tasika, nimam pojma o pravilniku. glede zvišanja, ki ga ne javiš, bi te naj "hopsnili" za nazaj pri naslednji vlogi za znižano plačilo, se pravi, če se naslednjo leto vpisuješ- potem daš podatke za preteklo leto in tako vidijo.

lej, tako je bilo meni razloženo preko osebe, ki dela v vrtcu in to v upravi.

tinatona -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (15.3.2007 23:40:17)

Jap kar v vrtec nesi kopijo pogodbe o zaposlitvi in kopijo nove plačilne liste. Tako so meni rekli v vrtcu, ker imam zdaj full slabšo (cca. 45%)plačo. Mi je pa rekla, da oni to potem oddajo na občino in da sploh ni nujno da mi bodo ˝odobrili˝dodatno znižanje plačevanja vrtca.

LP

Tasika -> RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu? (16.3.2007 12:10:19)

Že, ampak v pravilniku jasno piše da je potrebno javiti spremembe: izguba zaposlitve, zaposlitev, sprememba vrste vira dohodka. Če pa se ti zviša plača, pa ni nikjer omenjeno. Tudi ni določeno kakšna je meja za javit povišanje. 10, 20,30 %. Ne vem, lahko ti gredo na občini toliko 'na roke' da ti naredijo ponoven izračun, ampak sem prepričana da ga v Lj. ne bi. Ker jim ni potrebno. 
Ko je moj menjal službo niso hoteli niti slišati o novi vlogi, sem dobila PISNI odgovor da bo ta plača osnova za izračun čez 2 leti in da bomo pač takrat manj plačevali. Sem govorila celo s kolegom pravnikom ki je rekel, da po trenutnem pravilniku res nimam osnove.

Stran: [1]