|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu?
14.3.2007 11:56:28   
Grascakinja
Živjo,

Imam nižjo plačo, kot takrat, ko sem oddajala vlogo za vrtec. Po vsej verjetnosti bi padla tudi v nižji plačilni razred za vrtec.
Kako moram sedaj to urediti?

Dam novo vlogo za znižanje plačila vrtca ali se to uredi kako drugače?

Menda je treba priložiti zadnje tri plačilne liste - ali to samo zase ali tudi za moža (njegova plača je ista)?

Katero "povprečno bruto plačo v Sloveniji" bodo potem upoštevali pri izračunu? Za zadnje tri mesece (kot so moje plačilne) ali tisto v 2005?

Ima katera kaj izkušenj?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težava - ponovni izračun oskrbe v vrtcu?
14.3.2007 12:11:20   
Tasika
Po pravilniku se kot spremenjene okoliščine upošteva izguba/pridobitev zaposlitve, ne pa sprememba višine plače. Ta nižja plača bo vplivala na ceno vrtca v l. 2009.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2007 12:13:57   
Grascakinja
Se pravi, da četudi imam nižje dohodke, kot prej, se to ne bo upoštevalo? Magari, da gre za bistveno nižje dohodke?

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2007 12:34:51   
NEVA-1
kkaj pa če vprašaš na upravi vrtca, ker mislim, da če so dohodki bistveno nižji bi se moralo upoštevt...

Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2007 20:12:33   
MojcaG
seveda, to ti morajo upoštevati! če se spremeni dohodek ali v plus ali v minus, moraš javiti v vrtec, kjer ti morajo izdati novo odločbo o višini plačila vrtca. moraš pa prinesti plačilne liste (od tistega meseca dalje, ko je bila sprememba), od obeh - ni važno, če se moževa plača ni spremenila. upoštevali ti bodo od tistega meseca, ko se je zgodila sprememba. nato ti bodo naredili preplačilo - npr. če se ti je plača zmanjšala septembra  toliko, da po novih podatkih padeš v nižji plačilni razred, boš dobila preplačilo za nazaj. od sept do marca (za feb) - 6 mesecev - če si plačevala za 2. plačilni razred, spadaš pa v prvega, potem naslednjih 6 mesecev ne boš plačevala nič ali pa nekaj evrov razlike - če je.

upam, da sem razumljivo napisala, sem se pa pozanimala iz prve roke, tako da mora držat!user posted image

pa še to: pokliči v vrtec in sicer kontaktiraj tisto osebo, ki se s tem ukvarja - ona ti bo pomagala dalje!

< Sporočilo je popravil MojcaG -- 14.3.2007 20:15:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2007 14:23:17   
Tasika
MojcaG, kako pa vrtec preverja dvig plače? Znižanje že sam posreduješ, kaj pa povišanje?

Pravilnik o plačilih vrtca tega primera ne omenja kot osnove za ponovni izračun.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2007 19:41:14   
MojcaG
tasika, nimam pojma o pravilniku. glede zvišanja, ki ga ne javiš, bi te naj "hopsnili" za nazaj pri naslednji vlogi za znižano plačilo, se pravi, če se naslednjo leto vpisuješ- potem daš podatke za preteklo leto in tako vidijo.

lej, tako je bilo meni razloženo preko osebe, ki dela v vrtcu in to v upravi.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2007 23:40:17   
tinatona
Jap kar v vrtec nesi kopijo pogodbe o zaposlitvi in kopijo nove plačilne liste. Tako so meni rekli v vrtcu, ker imam zdaj full slabšo (cca. 45%)plačo. Mi je pa rekla, da oni to potem oddajo na občino in da sploh ni nujno da mi bodo ˝odobrili˝dodatno znižanje plačevanja vrtca.

LP

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2007 12:10:19   
Tasika
Že, ampak v pravilniku jasno piše da je potrebno javiti spremembe: izguba zaposlitve, zaposlitev, sprememba vrste vira dohodka. Če pa se ti zviša plača, pa ni nikjer omenjeno. Tudi ni določeno kakšna je meja za javit povišanje. 10, 20,30 %. Ne vem, lahko ti gredo na občini toliko 'na roke' da ti naredijo ponoven izračun, ampak sem prepričana da ga v Lj. ne bi. Ker jim ni potrebno. 
Ko je moj menjal službo niso hoteli niti slišati o novi vlogi, sem dobila PISNI odgovor da bo ta plača osnova za izračun čez 2 leti in da bomo pač takrat manj plačevali. Sem govorila celo s kolegom pravnikom ki je rekel, da po trenutnem pravilniku res nimam osnove.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?