Izvenmaternična nosečnost. (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

Anonimen -> Izvenmaternična nosečnost. (13.3.2007 16:13:10)

Punce.Kaj je to izvenmaternična nosečnost?Mislim kaj je tako vem ampak me zanima če jo je katera izmed vas imela ali pozna katero ki jo je imel.
Se gre na operativni poseg?

perlica -> RE: Izvenmaternična nosečnost. (13.3.2007 16:38:35)

Wikipedija, klikni sem

Tukaj imaš nekaj napisanega,pa mislim da je na forumu že bilo dosti napisano o tej temi.

Jaz sem imela IMN v šestem tednu, v desnem jajcevodu.So pa mi naredili podobno kot laparoskopija in odstranili desni jajcevod.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  

LP
perlica

alpog -> RE: Izvenmaternična nosečnost. (19.3.2007 8:01:42)

Jaz sem imela IMN dva krat. Vsakokrat so me operirali, vendar so mi ohranili jajcevod (obakrat desni). Je še kar hudo - tako kot vsaka operacija.
Nisem vedela, da lahko naredijo to kar laparoskopsko! Meni so delali laparoskopijo pred operacijo, da so ugotovili, kaj mi je.

Anonimen -> RE: Izvenmaternična nosečnost. (24.3.2007 23:00:35)

Tudi jaz sem imela izvenmaternično nosečnost in bila operirana. Jajcevod so mi ohranili čeprav je bila nosečnost že kar velika. Tudi meni je bilo kar hudo čeprav je bilo narejeno laparaskopsko.
Še zdaj (po več kot enem mesecu po operaciji) hodim na kontrolo ßhCG, ker mi počasi pada. Dobila sem tudi že tri krat 50 mg metotrexsata - inekcija.

Pri meni so bili znaki tiščanje v spodnjem delu trebuha, ki ni bilo tako moteče in rjav izcedek.

tinkamiška -> RE: Izvenmaternična nosečnost. (9.6.2007 21:55:39)

Tudi jaz sem imela pred kratkim IMN, v 7t. Do takrat sem se počutila super, potem pa so se začele rahle bolečine samo na desni strani, 3 dan so bile že zelo močne in na pregledu so ugotovili IMN v desnem jajcevodu. Pri čakanju na operacijo se mi je ta razpočil in so ga morali skupaj z plodom ostraniti(laparoskopsko-naredijo majhne luknjice na trebuhu in ga pod narkozo odstranijo)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Tinka

Stran: [1]