Njuškalo -> RE: krzno (14.3.2007 12:57:51)
|
Meni osebno je krzno ful lepo,ampak samo na živih živalih.Ker so mi pač živali lepe.Ko ga vidim na kakšni dami, mi samo krzno ne izgleda grdo ...mi je pa grdo zato,ker vem,na kakšen način je nastal plašč.Vedno pomislim tudi,kaj ,če bi se nekdo spomnil proizvajati plašče iz človeške kože.To bi bilo pa ogabno vsem.Kaj je pri živalih drugače torej... Se mi pa smilijo tudi ljudje,ki živijo v bedi.Ampak ,če se bomo zavzemali le za ljudi,za živali pa ne,se nasilje ne bo ustavilo.Dokler bo nasilje in to celo tako,ki je z zakonom dopuščeno, bojo tudi vojne.Nerealno si je želeti mir na svetu.Ker ta mir je v bistvu mir za ljudi..kaj pa živali,rastline;torej okolje,naprimer gozdovi,ki se krčijo zaradi ljudi.... Torej problem ni le v krznu.Bolje je gledati svet kot celoto.Zdi se mi pa fajn,da se debatira,razpravlja o tem,saj mogoče kdo začne drugače dojemati te zadeve.Mogoče tisti,ki nimajo nič proti krznu,ne vejo,kako točno poteka proizvodnja.Mogoče nočejo vedeti,ker tako lažje živijo..ne vem. Jaz se trudim ne zatiskati oči sami sebi.Ne nosim krzna, ne jem mesa,redko kdaj kupim mleko v trgovini ,skoraj nikoli..ker tudi krave,ki so vzrejene za mleko,živijo v groznih razmerah.In tako dalje in tako dalje..tukaj bi lahko razpravljali v nedogled.
|
|
|
|