napake pri dojenčku v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

matejapikapika -> napake pri dojenčku v nosečnosti (12.3.2007 9:29:16)

sem nosečnoca  v 5 mesecu in imam kolegico ki je bila noseča 7 in nekaj dni in so ji odkrili pri otroku zajčjo ustnico in volčje žrelo .mene me pa zanima kako to da zdravniki to opazijo tako pozno

živa -> RE: napake pri dojenčku v nosečnosti (12.3.2007 9:33:23)

To se menda na UZ zelo redko vidi, je enkrat napisala ena punca, ki je bila na 3D UZ. Najbrž so zato to odkrili tako pozno. Pa tudi če bi prej, pred porodom tako ali tako nimaš kaj pomagati, samo sekiraš še ... razen če bi šla delat splav, ampak res ne vem, če lahko tako zgodaj ugotovijo.

Žal mi je za tvojo kolegico, ampak danes plastična kirurgija dela čudeže. Le pogumno!

Lp,

živa

fricka -> RE: napake pri dojenčku v nosečnosti (12.3.2007 9:55:33)

Brez panike. Zajčja ustnica je dedna in se da opererat. Poznam tak primer in se je vse dobro razrešlo. Saj še veliko drugih stvari ne morejo videt na UZ.

Ines. -> RE: napake pri dojenčku v nosečnosti (12.3.2007 12:05:33)

Poznam eno punčko, ki je imela volčje žrelo. Pri 9 mesecih so ji v želodček vstavili nek aplikator, po katerem ji je potem mamica jala jesti. Pri dveh letih pa so ji volčje žrelo uspešno operirali.

Anonimen -> RE: napake pri dojenčku v nosečnosti (12.3.2007 14:03:59)

Jaz poznam pa fantka, ki se je rodil z volčjim žrelom in zajčjo ustnico. Na začetku je bil šok za starše, ker tega na UZ niso videli in niso pričakovali kaj takšnega. Imeli so nekaj problemov s hranjenjem, potem je vse lepo steklo. Danes je čisto normalen fantič, se mu skoraj ne vidi, da je imel kakšno deformacijo.

Lp

BAMBINA_ -> RE: napake pri dojenčku v nosečnosti (12.3.2007 16:29:44)

No, pri mojem plodu so razcep ustnice diagnosticirali na morfologiji (20. teden). Tudi volčje žrelo se lahko ugotovi z UZ. Ali ginekolog to napako vidi ali ne, pa je v bistvu odvisno od tega, koliko pozornosti pri pregledu nameni obrazku. Kot je rekla ena, še precej hujših napak včasih ne opazijo. Najhujše sem čitala ravno zadnjič pri Pušenjaku, da se je pred cca. 4 leti rodila punčka brez rokic, pa tega na UZ niso videli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nosečka -> RE: napake pri dojenčku v nosečnosti (17.3.2007 13:12:22)

Od moje sestre sinček je imel zajčjo ustnico, ko se je rodil, pa so ga takoj operirali in zdaj je živahen osemletnik, ki se mu prav nič ne vidi. da se je rodil s kakšno napako. Da se je punčka rodila brez rok pa težko verjamem, ker se že na navadnem ultrazvoku vidi dojenčka zela dobro in ko ti dela morfologijo vse pregleda in ti tudi govori kaj vidi. Že v 12 tednu, če greš na nuhalno, razločno vidiš ali ima obe rokice ali nogice. Vem, da mi smo že prstke šteli, tako da težko verjamem. Ne vem, se pa vse živo dogaja.

Stran: [1]