Anonimen -> RE: biti doma ali v službo (11.3.2007 22:58:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Bo delovna doba še pomembna za nas danes 25 letnike???? Evo... to jst govorim že ceu cajt!!! Starostna meja za it u penzijo se kr naprej zvišuje. Zdej je... kolk... 58 let? 62 let? Nimam pojma... Ko bomo mi stari tolk, kokr je zdej treba bit za penzijo (če bomo to starost pr zdejšnjem tempu lajfa sploh dočakal), bo starostna meja vrjetn že 70 let, če bo šlo tkole naprej. Če ne bo že tko, da boš pač delu, dokler boš sposobn na nogah stat. Pokojninski sistem je pa baje itak že zdej u kur**, kar pomen, da se bo u nadaljnjih 30-ih letih (al pa mal več) prou lepo sesul. 40 let nej bi mi gagal in dajal državi, k nej bi šparala za naše penzije, pol se bo pa spet kkšna čudna inflacija najdla, k bo use to požrla, al bojo pa pač sam sprejel zakon, da penzij ni več in da se lahko je*emo, če nam kej ni prou? Ne, hvala, ne rabm tega. Zato sm stara 28 let in mam ene par mescov delovne dobe. Zato iščem šihte, ki po delovnem času ustrezajo mojemu življenjskemu ritmu in kjer je pač plača. Ker potrebujem gotovino, ne pa ene štampiljke o nekih delovnih letih, k čez 40 let ne bo vredna nč. Sej že zdej ni. "Nedoločen čas" dons pomen isto kukr "1-mesečni odpovedni rok". Eh... penzija... pa kva še, ja...
|
|
|
|