|
RE: Eh, včasih mislim da... 11.3.2007 21:46:44
|
|
|
|
Anonimen
|
1. se ne sekiram, ko in če tamala nosi v usta raznorazne kamenčke in veje in podobne stvari pobrane s tal Tega ne dovolim, zato, ker nikoli ne veš, kaj vse je lahko na teh kamenčkih, vejicah in ostalih stvareh, ki so na tleh. Danes bo res morda kamenček, ampak kaj, če bo pa jutri narkomanska igla ali kak drugi ostri predmet? A naj ga kar da v usta? 2. se ne sekiram, kadar mi tamala demolira stanovanje (beri pritisk tipke na daljincu, riše po steni, maže tla s kremo, trosi naokoli cimet in origano , ne pospravlja igrač, vleče ven posodo,...) Tudi tega ne dovolimo, razen pritiskanja tipk na daljincu. 3. naše dete ne hodi spat ob sedmih zvečer, ampak je bilo včeraj budno celo do 1 ponoči, oz. je ne silim, da mora spat od 7 do 7 Naše dete pa ima uro, ob kateri mora hoditi spat, brez ugovora. Enostavno mora. 4. mi je čisto vseeno, če tamla hodi okoli kot mali pujs, saj jo bom zvečer dala v banjo in bo kot nova Osnova bontona je, da nismo kot pujsi, se pravi, da pauzimo na obleke, ki jih imamo oblečene. In tega se pri nas v hiši vsi držimo predvsem zato, ker nimamo čistilke in perice. TO delo prostovvoljno opravljam jaz. 5.se mi zdi tandemsko in dojenje do 4 leta nekaj najbolj normalnega To pa ja. 6.ne gledam kot bik v nova vrta, če vidim dete, ki se nosi v slingu, ruti in podobnih "ciganskih" zadevah Tudi sama ga še vedno nosim v slingu. 7. se sploh ne sekiram, ker naša 26 mesečnica trenutno spi v najini postelji Seveda, da mu dovolim, da spi pri naju. Saj sem ga pa tako navadila. 8. mislim, da enoleten otrok ne spada v vrtec, socializacija gor ali dol Če imajo starši možnost, da ostane otroček še kakšno leto doma, ok, če ne pa zagovrjam izključno vrtec. 9. ker je naša 26 mesečnica še vedno doma in se še vedno odločam ali bo šla januarja naslednje leto v vrtec (in še to za samo 4 urce) Naš bo šel v vrtec najverjetneje septembra. Če seveda ne bom . Potem pa bomo zaradi vseh nalezljivih bolezni še malo potegnili. 10.ne jamram kadar naš otrok ne spi ponoči, ker bo itak minilo (in še vedno je) Nikoli ne jamram. 11. ne morem poslušat otroškega joka, jo rajši vzamem v roke - razvajanje gor ali dol To naredi vsak normalen stariš. 12. se mi zdijo nekatere stvari pri samoumevne - da moraš če imaš malega otroka eno in isto stvar pospravit milijonkrat, da ne moreš imeti tipi topi stanovanje in grem rajši ven s tamalo kot pa pomivat posodo (saj bo počakala do jutri), da če je nekaj res nevarno potem to umaknem, ne pa da se non stop derem ne to, pusti to.. Stvari po stanovanju so razporejene enako kot ko piškota še ni bilo. Sam pa točno ve, česa se lahko dotika in česa ne. 13. ji ne tiščim non stop kapo na glavo oz. se ne sekiram, ko si tamal sleče bundo in kapo pri 0 stopinjah, ker ji je pač vroče Ima kapo, če je mrzlo in če piha, ker si ne želim, da bo imel vneta ušesa. So tebe že kdaj bolela ušesa? ČE ne, poiskusi. Bunde si pa nima pri 0 stopinjah kaj za slačiti. 14. ne letam k zdravniku za vsako svečko iz nosa Letam, zato, ker iz nedolžne svečke lahko nastane še kaj drugega nenedolžnega. 15. ker se sploh ne sekiram, če ima kakšno packo na obleki in jo ne letim preobleč za vsako figo Za packo se ne sekiram, preoblečem pa ga, ker ima pravico biti v čistem. 16. ker ji pustim, da zunaj čofota po vodi kljub nizkim temperaturam Ja, v gumijastih škornjih, ja. 17. ker se ne sekiram, če hoče pri 15 stopinjah namočit noge v morje Pa še kaj... 18. ker na igrišču ne stojim non stop za njeno ritjo in če pade počakam, da se vstane sama Odvisno na katerem igrišču. Skuštrana, samo moje blagodejno opozorilo - otroku je kljub temu, da si zagovornica AP (tudi jaz se vidim v nekaterih točkah) potrebno psotaviti meje, če ga želiš naučiti živeti. Kaj pa ko več ne boš ladala z njo, ker deklica ne bo imela nobenih omejitev? Kaj boš pa počela takrat?
|
|
|