Moja štirimesečna punčka je že nekaj dni zaprta (2 dni ni nič kakala, potem en dan malo, sedaj pa spet 2 dni nič). Kaj naj naredim? Zelo jo muči tudi sapa. V glavnem je dojena, 1 obrok pa ji dodam.
Lp.
kamy -> RE: zaprtje (11.3.2007 17:32:28)
Boga! Tudi pri nas jokamo, ker ne moremo kakati! Je zelo hudo! Tudi mene zanima, kaj naj naredim, da bo kaj bolje?
lex -> RE: zaprtje (11.3.2007 18:00:00)
Jaz sem mu termometer namočla v kremo in mu ga potisnila v ritko, čez par minut je kakal ko nor. Je pa res, da morabiti krema na debelo gor. Tud moj je bil pogosto zaprt okoli 4 meseca (so mu izraščali zobje), takrat lahko dobijo ali drisko ali pa jih zapre.
banja -> RE: zaprtje (11.3.2007 19:53:10)
Ta način poznam, vendar ga ni dobro pogosto uporabljati. Mislila sem, da imate morda še kakšen drug nasvet. Vem, da pomaga tudi prevreta sladka voda (sem jo dala pred eno uro, kot zgleda - še ne deluje.
NRMM -> RE: zaprtje (11.3.2007 20:04:45)
Zvečer namoči suhe slive in ji daj zjutraj tisto vodo za pit,ali pa zeelo sladke kamilice. To je pri nas vedno delovalo.
banja -> RE: zaprtje (11.3.2007 20:23:55)
Sladka voda deluje (mi smo se pokakali). Poskusi tudi ti. Jaz sem dala v 30ml vode dve žlički sladkorja. Verjetno da so pri nas res zobki, ker grozno tlačimo kar celo roko v usta.
Matejci -> RE: zaprtje (12.3.2007 18:29:44)
Moja je stara 2 meseca in sem jo dojila samo 17 dni. tako sva sedaj na dodatku in sva se kar nekaj časa bojevale z zaprtjem. Nekaj časa sem odpravljala to težavo tako, da se palčko za ošes namočila v olje za telo 8 s katerim masiram tamalo9 in ji čisto malo potisnila v ritko ter čisto narahlo pokrožila. meni je kakala takoj. sedaj pa sem si kupila kumunin sirup in ji ga dajem vsak dan malo po žlički. inmi tako lepo kaka - skoraj preveč redko in še prdne lahko brez vsakršnega napenjanja. Za poskusit je. Nama pomaga.
lep pozdrav,
Mateja
Aja1 -> RE: zaprtje (12.3.2007 20:36:19)
Pri dojenih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je to normalno. Eni kakajo tudi večkrat na dan, eni pa samo 1x na teden. Moja kaka 1x na cca 5 dni. A se mogoče napenja? Če se ne, potem ne skrbi.
Baucka -> RE: zaprtje (13.3.2007 11:32:53)
Kakšno hrano pa ji dodajaš? Poskusi zamenjati. Pa ti pojej več sadja in zelenjave, saj tudi to prehaja v mleko. Mi smo imeli težave z zaprtjem, ko smo začeli uvajati GH.
miska2004 -> RE: zaprtje (14.3.2007 10:22:58)
Pri nas pomaga por (ko sem jedla porovo juho, ga je odprlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).
Clody -> RE: zaprtje (14.3.2007 21:46:30)
Naš je kakal samo 1 krat na teden. (je samo dojen).
Pomagalo pa je če sem: Mu skuhala sladkane kamilice ( z laktozo) porinila v rito za zrno velik košček otroškega mila Sama jedla solato in drugo hrano bogato z vlakninami