gobova omaka - hitro (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> gobova omaka - hitro (11.3.2007 12:11:28)

Imam puranje zrezke in gobe - kako naredim gobovo omako? Tole je zame res neznanka. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Erdbeere -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 12:13:58)

prepražiš čebulo in popražiž potem še gobe, soliš, jaz dam običajno 1/2 goveje kocke in fino česna notri pa potem čez še kislo smetano, lahko pa brez kisle smetane pa zaliješ s sladko smetano




mehurčica -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 12:16:06)

Sveže gobe prevri, odcedi, nato pa skupaj s smetano za stepanje in kakšnim sirom(v lističih je najboljši) skupaj prekuhaj. Lahko dodaš par kapljic sojine omake.




Marogica -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 12:16:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

prepražiš čebulo in popražiž potem še gobe, soliš, jaz dam običajno 1/2 goveje kocke in fino česna notri pa potem čez še kislo smetano, lahko pa brez kisle smetane pa zaliješ s sladko smetano


Tako, delam jaz. Dodam še malo vina(za okus) in sladki smetani kakšno žlico moko, če želim, da je omaka bolj gosta.Na koncu dodam še peteršilj




Anonimen -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 12:18:58)

Na pa še tukaj:

http://www.rudi12.com/sm/index.php?action=printpage;topic=62.0




Strawberrie Cherrie -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 12:21:42)

Hvala vam...že kuham [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Jessy -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 15:05:20)

Sicer sem pozna, morda pa pride za prav naslednjič.

Če imam šampinjone iz konzerve delam takole:
Zrezke po eni strani potolčem, solim, popram in potresem malo rdeče sladke paprike (mlete). Hitro jih popečem na zelo zelo vročem olju (dam ga le eno žlico) z obeh strani, nato pa prilijem malo vode in dodam drobno sesekljano čebulo (1 veliko), nekaj strokov česna in to nato dušim na srednje močnem ognju (na steklokeramični imam na 5). Ko zmanjka tekočine, se začne malce prijemat posode. Takrat sem pozorna in stojim zraven ter čakam, da se prime toliko, da je lepe zlatorumene barve, nato prilijem malo vode. To storim ene 2x ali 3x, nato dodam konzervo ožetih šampinjonov, malo nastrgane limonine lupinice, prilijem belo vino in pustim, da malo povre. Za konec dodam še 1 kislo smetano. Postrežem k pire krompirju ali s širokimi rezanci.

Če imaš pa sveže šampinjone pa naredim takole:
Zrezke dam peči enako, kot piše zgoraj, le da dam polovico čebule, drugo polovico pa jo porabim za pripravo gobic. Drobno sesekljano polovico čebule dam na vroče olje in jo pražim, da porumeni, nato dodam šampinjone, malce posolim ter pražim cca 5 minut. Nato vse skupaj dam k puranjim zrezkom in dokončam tako, kot sem že prej opisala (limonina lupinica, belo vino, kisla smetana).

Preden omako postrežam, poskusim, če je dovolj slano in če ni še dosolim. Pa še nekaj...včasih se zgodi, da mi belo vino povre. Takrat ne dolijem še enkrat vina ampak vodo.

Pa dober tek.




pearl -> RE: gobova omaka - hitro (12.3.2007 6:49:06)

Verjetno malo prepozno, ampak jaz delam tako.
Gobe prepražim, dam zrezke nič kaj posoljene, česen in knorrovo gobovo juho, majeron, malo timijana in lovorov list.




TANTRA -> RE: gobova omaka - hitro (15.3.2007 13:05:54)

 4 Zrezke posoliš, popopraš, dodaš malo gorčice, česna, preliješ z 2 žlicama olivnega olja in  1 dcl belega vina in pustiš v paci.

Segreješ olivno olje na teflonski ponvi, dodaš odcejene zrezke in jih na vročem  na hitro opečeš na obeh straneh. Pečinim priliješ preostanek kvaše in prevreš.

Gobice: cca 250 g
Prepražiš na drobno sesekljano čebulo, dodaš na listke narezane gobice, solim, popopraš, dodam sok pol limone, timijan, baziliko, žlico sesekljanega
peteršilja in dušiš cca 10 minut. Zaliješ z sladko smetano, dodaš še malo
gorgonzole (po želji).

Zrezke preložiš na krožnike, dodaš omako in potreseš s sesekljanim peteršiljem.





Stran: [1]