Jessy -> RE: gobova omaka - hitro (11.3.2007 15:05:20)
|
Sicer sem pozna, morda pa pride za prav naslednjič. Če imam šampinjone iz konzerve delam takole: Zrezke po eni strani potolčem, solim, popram in potresem malo rdeče sladke paprike (mlete). Hitro jih popečem na zelo zelo vročem olju (dam ga le eno žlico) z obeh strani, nato pa prilijem malo vode in dodam drobno sesekljano čebulo (1 veliko), nekaj strokov česna in to nato dušim na srednje močnem ognju (na steklokeramični imam na 5). Ko zmanjka tekočine, se začne malce prijemat posode. Takrat sem pozorna in stojim zraven ter čakam, da se prime toliko, da je lepe zlatorumene barve, nato prilijem malo vode. To storim ene 2x ali 3x, nato dodam konzervo ožetih šampinjonov, malo nastrgane limonine lupinice, prilijem belo vino in pustim, da malo povre. Za konec dodam še 1 kislo smetano. Postrežem k pire krompirju ali s širokimi rezanci. Če imaš pa sveže šampinjone pa naredim takole: Zrezke dam peči enako, kot piše zgoraj, le da dam polovico čebule, drugo polovico pa jo porabim za pripravo gobic. Drobno sesekljano polovico čebule dam na vroče olje in jo pražim, da porumeni, nato dodam šampinjone, malce posolim ter pražim cca 5 minut. Nato vse skupaj dam k puranjim zrezkom in dokončam tako, kot sem že prej opisala (limonina lupinica, belo vino, kisla smetana). Preden omako postrežam, poskusim, če je dovolj slano in če ni še dosolim. Pa še nekaj...včasih se zgodi, da mi belo vino povre. Takrat ne dolijem še enkrat vina ampak vodo. Pa dober tek.
|
|
|
|