|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno spanje
10.3.2007 9:55:40   
barbyp
imam sinčka ki bo sedaj star sedem mesec in mi noče spati ne podnev in ponoč. Spi pa le tako da pije čaj pa še to sam pol ure potem pa se zbudi. Ponoči se mi je sedaj začel zbujat na 2-3 ure ko dobi čaj pa zaspi nazaj. Čisto sem že obupala in ne vem kaj naj še probam narediti da bo zaspal brez čaja in malo več časa spal. A ima katera rešitev ker sem že zelo utrujena od tega k nč ne spi.
čao
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nočno spanje
10.3.2007 13:01:32   
živa
Hoj!

Ko sem ga odvajala od nočnega dojenja - ti ga boš pač od čaja - sem vsakič, ko se je mali zbudil, šla k njemu in ga božala, nisem ga vzela ven iz postelje, in mu prigovarjala, da je velik fant in je sposoben sam spati ponoči in da ne rabi joške - v tvojem primeru torej čaja - za spanje. V posteljo sem mu dala kuža in mu pripovedovala, da mu kuža dela družbo, da je vse v redu, da je mami blizu in naj zato kar lepo spi ipd. Seveda sem vstajala celo noč, naslednjo pa že malo manjkrat in potem se je počasi umirilo.

Skratka: ne daj mu čaja do določene ure zjutraj, npr. do petih. Božaj ga in mu prigovarjaj, da je dovolj velik in rabi čaja. Vztrajaj. Kak teden bo hudo, potem se bo pa odvadil.

Ker sem bila vedno, ko se je zbudil, zraven in sem ga božala, se mi je ta metoda zdela malce manj kruta, kot se sliši.

Lp,

živa 


(odgovor članu barbyp)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nočno spanje
10.3.2007 16:15:35   
Alessia
Mi imamo podoben problem. Spimo zelo malo, se pogosto prebujamo... Stari smo pa deset mesecev. Na tem RR sem našla nekaj koristnih napotkov, ki jih vestno upoštevam, tako da je trenutno mal bolš (trkam). In sicer delam naslednje: urco ali dve pred spanjem ji začnem dajat melisin čaj (ta baje pomirja in je krasen proti nespečnosti), preden gremo spat ji dam še flašo mleka pred tem pa ji dam za kavino zrno kvasa. Zdaj se ga je že tako navadla, da že ko vidi da hladilnik odprem ima že usta odprta.

Dvakrat se mi je zgodilo, da sem ji pozabila dati kvas in takrat smo se zbujal na vsako uro. Katastrofa. Zdaj pa mi zaspi okol 22-23 zvečer in spimo do sedmih, s tem da je najbolj nemirna v prvi polovici noči in se moram kar pogosto vstat, pol se pa umiri.

Ma ne vem, za probat je - nimaš kaj izgubit.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nočno spanje
12.3.2007 11:01:09   
Baucka
Jaz delam isto kot živa. Se mi pa zbuja od 6,5 mesecev, prej je spala celo noč. Potem pa iz tedna v teden več zbujanja na noč. In ko smo dosegli mejo, da je bila ob 8 zjutraj tako zaspana, da je mogla it spat, sem si rekla ZDAJ PA DOVOLJ. Otrok mora spati, da je spočit in posledično tudi lepo napreduje in je zdrav.  TO JE DOBRO ZA OTROKA. Mora se naučiti spati. Prvo noč je bilo hudo, 2x se je zbudila in jokala, vendar je nisem iz posteljce vzela. Stala sem zraven in ji govorila da je mama tukaj in da naj zdaj ajo ajo.  Naslednji večer je sama zaspala v posteljci in je spala do 5.  Nisem mogla verjet, ker sem se že psihično pripravljala na več prejokanih noči. Je nekaj jamrala medmes, pa sem se oglasila, da sem tam in je spala naprej. Sicer se še zbudi, ampak ne joka, ko mora nazaj zaspati. Zize pa ne dobi do 5 oz 6 zjutraj. Tvoj se je tak navadil na flašo, da ko mu ven pade, ne zna več nazaj zaspat. To se mora naučit. Če ti odgovarja pa lahko spiš z njim in ga tolažiš, vendar mu ne daj flaše. Flaša je za hrano in pijačo in ne za tolažbo. Sem pa proti metodi, pusti ga jokat samega v temni sobi. Pač zraven postelce stojim in ji prigovarjam in jo večkrat pobožam in se stiska z žirafo.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Alessia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nočno spanje
13.3.2007 9:53:51   
Jasmina25
Naš Alex bo star 9 mesecev in je ista pesem. Čaj in potem zaspi nazaj. Kakšno noč res fajn spi, od 21 zvečer do 7 zjutraj. Zbudi se točno ob 7h kot budilka. Kakšno noč se zbudi le enkrat, včasih pa imava tudi dve urne nočne sestanke. Pride noč ko sem jaz bolj izčrpana kot mali. Ampak, dobro je vedti da nisem edina. Jih bo že minilo.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nočno spanje
14.3.2007 22:18:29   
sončnica13
Pozdravljene!
No, torej le  nisem edina s tem problemomuser posted image , jaz sem si  vedno predstavljala, da otrok vedno več spi..............
Naš zakladek je tudi star 7 mesecev in mi je od začetka skoz lepo spal. Najprej4+5 ur nato pa 6+4ure, preddobrim mesecem pa se je to končalo,... zbujati s je začeli na 2-3 ure, potem pa je 14 dni nazaj dobil prvi zobek in čez 3 dni še drugega. Zatem je 2 noči spal 6+4 ureuser posted image in mislila sem, da je stvar rešena, nato pa spet isto...  V soboto sem prišla sem pogledat kaj naj naredim in dobila nasvet, ki se mi je zdel najbolj sprejemljiv-torej, da ga ne vzamem takoj iz posteljie pa sem mu prvo noč pela in po dobre pol ure sem mu morala dat še mal za pojest-se dojiva- in je zaspal. Isto sva ponovila drugo noč, no danes ponoči pa je zaspal nazaj brez hranjenja, še peti ni bilo potrebno, le božala sem ga malo, pa je spal do 7-ih zjutrajuser posted image kar verjet nisem mogla (spat sva šla pa ob 22-ih). Me prav zanima kako bo to noč-bom poročala jutri.

Lp in mirno noč vam želim!

(odgovor članu Jasmina25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?