vprasanja???? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pia1 -> vprasanja???? (30.9.2004 15:31:11)

seveda sem prvic noseca in seveda prebiram vso mogoco literaturo, ki pa je vecinoma tuja ali prevedena iz tujih jezikov. verjetno ste to ze vse 100x predebatirale, pa dejmo se enkrat...
a je smiselno delat kakrsen koli porodni nacrt pri nas?
je sploh mogoce odklonit klistir in britje?
je mogoce roditi v cepe? (v katerikoli porodnisnici)
pri porodu v spalni srajci, naga?
kr neki vprasanj, ane. naj povem, da bom rodila v kranju. sicer nocem nic komplicirat in bom itak naredila tko kot je to navada, ampak cist tko iz firbca me zanima ce so to v eni kranjski (npr) porodnisnici sploh opcije.
hvala za odgovore, lepo se mejte!
25 t

Taša -> vprasanja???? (30.9.2004 16:25:18)

Jaz sem dvakrat rodila pa nisem imela porodnega načrta ne vem zakaj ? Klistir lahko odkloniš vendar ti lahko iz lastnih izkušenj povem da to ni nič hudega ampak pravo olajšanje ! Za porod čepe nevem. Sem rodila v Celju-leže. Pri porodu si oblečen v spalno srajco spodaj seveda naga, ki ti jo potem gor potegnejo. !!!! Veliko sreče in lep pozdrav !!!:rozica:

mala -> vprasanja???? (30.9.2004 17:14:52)

mislim da lahko odkloniš oboje klistir in britje, pobriješ se lahko v bistvu že sama doma-je dobro zato če ti bojo prerezal presredek se bojo šivi lažje in hitreje zacelili pa tudi bolj higienično je saj imaš po porodu čiščo ki traja kar nekaj tednov, glede klistira se pa strinjam s predhodnico da je veliko lažje roditi saj si prazna če ne gre pa blato ven ko rojevaš tko da mislim da je bolje če se že prej spucaš
v ljubljani vem da je možno roditi čepe za kranj pa ne vem ti bodo pa v materinski šoli povedal sigurno tud za porodni načrt

lp:metulj:

Miša7 -> vprasanja???? (30.9.2004 17:15:35)

hojla Pia,

ko sem jaz rodila, mi klistirja sploh niso delali, pobrili pa so me, je treba, zaradi epiziotomije(rezanje presredka), meni ga hvalabogu niso.:)-
Jaz sem rodila v postelji, popadke predihavala na boku in je bilo super.:bravo:
Pa ti povem, da sem si skusila doživeti popadek sede na kahlici, in ga ne privoščim nobenemu!!!:grrr: Odločitev je tvoja, za porod čepe moraš biti že v naprej 100% pripravljen, predvsem kondicijsko, pa vso srečo.9nebesa

Miša

dory -> vprasanja???? (30.9.2004 20:13:35)

Verjamem, da si polna vprasanj..tudi sama sem bila :)

Glede porodnega nacrta se lahko pozanimas kaksne so variante....kaj ti bo pa dejansko pasalo bos vidla na porodni posjtli..tko da kar lahko naredis je, da sledis navodilom babice...zakaj bi odklonila klistir...je ze bolje, da se s kllistirjem pol zrihtas sama, kot pa da bi ble tezave med porodom...britje pa lahko opravis doma tko da ti tam ne bodo utrujal :)....tudi sama sem se obremenjevala kako bom zgledala..al bom oblecena, pa kolk ljudi me bo gledalo...eh ko si tam ti je cist vseeno, sam da enkrat mine :) ... pridobis na samozavesti :)...

Sama sem rodila v kranju...ampak s CR...osebje max prijazno...ne bo ti zal :)

BARBARA R. -> vprasanja???? (2.10.2004 16:52:30)

V Kranju je vse mogoče.Obrni se na babico Žlebnik Marjeto in to čimprej.Kar v porodnišnico pokliči in prosi za njo.Midve sva sodelovali od 32-tega tedna naprej in se še vedno kdaj slišimo.Na raspolago je tako v nosečnosti,kot po porodu.
Meni je bila v veliko pomoč in podporo,saj je s srcem in dušo posvečena svojemu delu,tudi izven delavnega časa.
Klistir ni zaželjeno odklonit,britje lahko.Jaz sem imela svojo spalno srajco,veliko vode (čeprav v Lj. prepovedujejo pitje),želela sem roditi na pručki vendar so se stvari dogajale prehitro in niti nisem bila sposobna kaj dosti razmišljati.
POKLIČI! NE BO TI ŽAL! Midva sva odšla v Kranj,ko mi je začela odtekati voda,čez 4 ure sem rodila.
Tudi naslednjič grem v Kranj!
Lepo nosečnost še naprej in čimlažji porod! :)

pia1 -> vprasanja???? (4.10.2004 11:24:02)

hvala za odgovore, punce!!! ma ja, sej glede britja se nameravam sama, verjamem, da je tud klistir kr u redu zadeva. sam sej pravim, ko beres vse te knjige pa clanke ti pride na misel, ce je to pri nas tud tko al je kako drugac. drugace pa res ne mislim komplicirat...
se enkrat hvala vsem!!!

mašinca -> vprasanja???? (5.10.2004 13:24:03)

To je tudi moja prva nosečnost, tako da vem kako se počutiš pia1.

Imam tudi jaz eno vprašanje povezano z britjem:

Kdaj se lahko pobriješ? Ali imaš, ko se doma začnejo popadki, še dovolj časa, moči in volje, da se pobriješ? Ali je bolje, da se pobriješ kak dan prej - v tem primeru - kolko prej? :zmeden:

Abby -> vprasanja???? (5.10.2004 21:03:36)

Če hočeš imet vse lepo nice & smooth, je najbolje, da se začneš brit par tednov pred PDP, na vsakih nekaj dni, odvisno od tega, kako hitro ti rastejo dlake. Osebno se brijem 1x na teden, če sem pri volji (pazduhe pa 2x na teden, oz. čim se pojavijo dlake).
Sicer je pa tako: ko se mi je začel porod (z razpokom mehurja), sem bila tako razburjena, da mi kakšna depilacija še na misel ni prišla, pa tudi v bolnici mi je bilo vseeno, pa če bi me obrili po glavi. In če pomislim, da bi s popadki še kaj šarila tam spodaj, mi grejo kar lasje pokonci. Ampak nekatere pa ob začetku poroda še likajo in počnejo vse sorte.
V splošnem se porod začne dovolj postopno, da dejansko imaš še dovolj časa - praviloma. Vprašanje je samo, če se ti ljubi in če dosežeš tja dol čez trebuh.

Stran: [1]