Spalna srajčka ali pižama? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Annny -> Spalna srajčka ali pižama? (30.9.2004 14:42:25)

Ker veliko pišete o spalnih srajcah za v porodnišnico, me zanima- zakaj pa ne bi vzela s seboj pižame?
A je to bolj praktično in zakaj?
Sama nisem navajena nositi spalnih srajc in se bolje počutim v pižami...
A ni bistvo, da ima zgornji del spredaj gumbke zaradi dojenja?
Pa pa

ZARA -> Spalna srajčka ali pižama? (30.9.2004 14:46:42)

aloha...
ja ne vem... jo pa nes ce ti je kul...ja vazn da lahk dojis...jst sm sicer imela pizamo svojo ampak mi je bla bl prakticna spalka ker je spodej na frej,to pa zarad vlozkov,pa 100x na dan sm sla lulat,pa tko sej bos sama vidla pa pol precen kaj ti je narbols...

papa :metulj:

Anonimen -> Spalna srajčka ali pižama? (30.9.2004 15:06:51)

Tudi jaz ne vem, zakaj imajo vse spalne srajce. Tudi jaz sem jo imela, kar bolnišnično, ker so nas že v materinski šoli prepričali, da imamo lahko tudi svoje, da pa je že zato, ker so tako hitro umazane (zaradi mleka in krvi) za nas bolje, da imamo njihove, ker jih zamenjajo, kolikorkrat si zaželimo. O kakšnih pižamah pa sploh ni bilo govora. Mogoče zato, ker so včasih prepovedovali tudi nošenje spodnjih hlačk, zaradi elastike, ki naj bi stiskala, pa ne bi smela. Nam so dali tiste spodnje hlačke iz mreže, ki so poplnoma prožne in držijo vložek na mestu, kjer naj bi bil. Torej se najprej pozanimaj, če sploh lahko imaš pižamo. Ti pa povem, da je večini (vsaj pri prvem porodu, ko si ponavadi bolj bogi, kot pri naslednjih porodih), tudi meni je bilo, kar bolj vseeno, kako izgledaš. Meni je bilo važno samo, da grem čimprej domov, da se bom usedla na normalno voisoko posteljo (v bolnici so tako visoke, da komaj zlezeš gor, posebej jaz, ki sem imela CR) in da mi bo kdo od domačih pomagal.

žabica -> Spalna srajčka ali pižama? (30.9.2004 15:13:11)

Spalno srajčko moraš imeti ker je bolj praktična kot pižama. Sama sem bila v bolnišnici še kar nekaj časa po porodu in sem tudi vprašala zakaj spalna srajčka pojasnili so mi da zaradi pregledov.

Pupica -> Spalna srajčka ali pižama? (30.9.2004 19:00:30)

Pomoje spalna srajčka, k pride vizita sam "kiklco"privzdigneš...:)-:)-:)-:)-:)-:)-no razen če nisi šivana pol ne.

Anny ti se resno pripravljaš al kuko?;)

Annny -> Spalna srajčka ali pižama? (1.10.2004 0:24:41)

Hm, Pupica, so me tako 'prestrašili' s tem, da se 'nekaj dogaja z mano', da moram vsaj tisto potovalko pripravit :)- Ah, saj bo...9nebesa9nebesa

Tejči -> Spalna srajčka ali pižama? (1.10.2004 14:31:04)

Annny, jaz sem bila 100% prepričana, da bom nesla svojo pižamico zraven, pol pa posllušam vse izkušene mamice, kolikokrat moraš to menjat, ker se umaže, pa sem si kr premislila..kdo bi to pol vse pral pa likal?? Jaz že ne..izkoristimo vsaj to:)- Tistih par dni v bolnici bo pa tud hitro minilo..če je že teh devet mesec tak mimo pobegnilo:)-

Uživaj še malo z bušijem

pa LP, Tea&:duda:

Annny -> Spalna srajčka ali pižama? (2.10.2004 0:24:22)

Ja, tudi jaz sem se pogovarjala z neko mamico, ki je pred kratkim rodila v isti porodnišnici, kot bom jaz...in je rekla, da je škoda nositi s seboj svoje spal. srajčke ali pižame, ker se itak non stop preoblačiš, vse je zamazano..Tako da- jaz sem si zaenkrat za s sabo pripravila le svoj kopalni plašč in copate z debelejšim podplatom + nekaj bombažnih hlačk (tako se bom vsaj počutila domače)..No, imam pa v rezervni vrečki tudi svoje pižame..to mi bo fant dostavil kasneje, če bom rabila..

BARBARA R. -> Spalna srajčka ali pižama? (2.10.2004 17:00:46)

Jaz sem se v svoji spalni srajci počutila bolja.Saj sem tako ali tako zgledala,kot kup nesreče.
Sama presodi katere stvari so ti najbolj pomembne in tiste vzami.

Abby -> Spalna srajčka ali pižama? (2.10.2004 18:27:25)

Ko sem pred 2,5 letoma prvič rodila, sem imela čisto OK izkušnjo z bolnišničnimi srajcami. Nogavice in copate sem imela svoje, pižame in spodnjic pa nisem pogrešala, so mi bile tiste mrežaste čist kul. Svojo obleko bi itak umazala v trenutku, tam so pa imeli na hodniku voziček s svežim perilom in si lahko sam vzel srajco, kadar si hotel. Pa tudi z vložki so bili dovolj radodarni; en paketek sem jih nesla še domov. Edino, kar me je motilo, je bil nek predpotopni seznam, ki smo ga dobile v materinski šoli, ki je predvideval, da s sabo ne neseš modrca za dojenje, pač pa 2 varnostni sponki, s katerimi si plenico spneš v nek provizoričen modrc, kar pa se, jasno, ni obneslo in so mi naposled morali od doma prinesti pravi modrc.
Sicer pa sem bila po porodu tako olajšana, da je vse za mano, in tako prevzeta ob dojenčku, da še opazila ne bi, če bi mi namesto srajčke oblekli žakelj za krompir.

Stran: [1]