gaya
|
Recimo, da je bila naša zgodba podobna, samo s tem, da sem na drugi strani mojega moža porivala naprej jaz, drugače bi že zdavnaj prekinil vse stike in samo vsakega 15 plačal preživnino. Ampak tako kot je njegova dolžnost plačevati preživnino(ne glede na stike)-saj vendar ne plačuješ zato da vidiš otroka, tako je dolžnost matere omogočit stike. In sicer sigurno imata odločbo s sodišča kjer je določeno, kdaj se otork naj bi nahajal z očetom. In ko se to ne zgodi, prijavita policiji. Nama so tako svetovali na CSD. Zakaj pišem nama, ker sem kot sedanja žena prav tako vpletena v življenje teh dveh deklic in ker sta me deklici normalno sprejeli. In ker sem se trudila da sta me sprejeli. Ne vtikam se v vzgojo, to ni moja stvar. Sem jima predvsem prijateljica, stari pa sta 10 in 5 let, ko smo se spoznali pa sta bili stari 2 in 7. Če hočeš še kakšen nasvet oz da ti povem kako je bilo pri nas me kontaktiraj na ZS. Glede višine preživnine pa samo toliko. Če oče plačuje samo preživnino, in otroku ne kupi nič, ga nikamor ne peljem, nima stikov z njim je 150 EUR premalo, če pa oče da recimo 150EUR in z mamico deli vse večje stroške( jeseni kupita vsak pol šolarije, kupi kako obleko, obutev, igračo) potem je to vrh glave. Vsaj zame. Pri nas plačuje 170 EUR za obe, s tem da nakupi kot so kolesa, rolerji, itd. Delimo na pol, kar se mi zdi fer, pa še točno veva da so zadeve za njiju. Kaj pa naredi s 170 euri nama pa dol visi, če si tud kuj vsak mesec samam sebi čevlje kupi, konec koncev če ona lahko s tem živi midva tud. Ne vem, vse preveč je obračunavanja preko otrok. In berem razno razne zgodbe tukaj gor, pa kolk je zadosti preživnine. Preživeti se pač naučiš s tistim kar maš, eni ne dobijo nič. Vsak otrok odraste slej ko prej, in takrat uporabi svojo glavo in če ne prej, takrat bo mati tega fantka dobila vse na pladnju,.... prav tako se bo takrat sam odločal, s kom bo imel stike,......