čudni zvoki po hranjenju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


T in J -> čudni zvoki po hranjenju (8.3.2007 19:38:01)

Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo.
Šest tednov stara pupa se  vedno po obroku, ko že lepo podereva kupček in jo položim v posteljico začne zelo zvijati, kremžiti, spušča vse mogoče glasove- od hropenja, grgranja... Potem se ji nabere polno sline in začne pljuvati, včasih se ji celo zaleti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] To traja v nedogled. Včasih sploh ne zaspi. Danes na primer je spala vsega skupaj le približno 20 min med posameznimi obroki.
Ko jo vzamem v roke, je za odtenek boljše.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  
Upam, da me kdo potolaži s podobnimi izkušnjami. Ne vem več, kaj naj. Hvala.




krfjolca -> RE: čudni zvoki po hranjenju (8.3.2007 19:41:08)

Mogoče jo matra refluks. Poskusi jo po obroku nekaj časa nositi v pokončnem položaju, ležišče pa ji za ene 15 stopinj nagni. (pod jogi zrolaj veliko brisačo)




***pika*** -> RE: čudni zvoki po hranjenju (8.3.2007 19:41:33)

Mogoče je pa še kaj zraka v želodčku in bi podrla še en kupček? ne vem, samo razmišljam, ker je moja tamala v ležečem položaju nemirna, kadar jo še tišči zrak. Pa včasih prej dva kupča podreva, pa je čez nekaj časa spet nov na vrsti. Se tudi zgodi, da se zbudi čez eno uro, jo dvignem, pa spet podre manjši kupček.

Poskusi, mogoče je to.




Natti -> RE: čudni zvoki po hranjenju (9.3.2007 9:53:13)

Verjetno ji v ležečem položaju sili hrana iz želodčka nazaj v požiralnik. To se je včasih zgodilo tudi nam. Pod jogi dej en povšter, da dvigneš hrbtišče z vzglavjem za ene 20-30 stopin. Nam je to zelooo pomagalo. Tudi kadar smo bili prehlajeni je to delovalo.




T in J -> RE: čudni zvoki po hranjenju (9.3.2007 21:12:01)

Hvala vam za nasvete. Danes sem res dvignila ležišče za nekaj centimetrov in zelo lepo spi. Upam, da to ni le začasno in, da bo res pomagalo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tanjaj -> RE: čudni zvoki po hranjenju (10.3.2007 13:12:05)

Pozdravljena!
Ja mi mamo tut takšne težave , in so nam postavili diagnozo gastro refluks!
Sem naredila vse kar so mi naročili( vpodiranje kupčkov večkrat med obrokom, po obroku ga pol ure držim v naročju , in vzglavje ima dvignjeno) je sicer nekoliko bolje je nehal polivat ( kdaj pa kdaj se še zgodi) vendar je še vedno nemiren in res malo spi ponoči sicer več podnevi pa kot praviš ti samo po 20 , 30 minut med obroki!




Stran: [1]