Kakšna omakca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Lunc_a -> Kakšna omakca (8.3.2007 14:07:03)

danes bi imeli za kosilo riž,solato in pa imam svinjske zrezke,pa me zanima kako in kakšno omako naj naredim za zraven.Omake mi vedno delajo težavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:10:58)

Naredi zrezke v omaki. Podobno kot goveje, jaz jih s korenom pa grahom, pa malo fanta dam no, pa čebulo, rdečo prapriko v prahu, pa še druge začimbe. Aja, pa paradižnik obvezno.




Lunc_a -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:14:29)

al bina prosim za opis postopka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ,kakšen fant ,kakšne začimbe daš vse itd.ja vem,sem zahtevna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




srki -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:15:13)

Pa še malo gorčice dodaj not. Jaz goveje zrezek že pred pečenjem namažem z gorčico in s česnom.




tanikaa -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:45:28)

Srki, tak način priprave zrezkov je fenomenalen. Jaz jih rada namažem z gorčico in česnom, zavijem v folijo in dam do drugega dne v hladilnik, da se meso fajn prepoji. In potem mamo zrezke, da bi si še angelčki lizali prste.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz pa mam rada omake in jih tudi ogromno pripravljam. Itak pa so mi najboljše take s smetano. Ampak prvak pa je bučna omakica. Ko jo pripravim, jo moram skuhat tak en liter. In ne pretiravam, res, ker drugače je zmanjka. Pa smo samo trije.

Bučke lepo naribam, osolim, na kapljici oljčnega olja dušim tak dolgo, dokler ne izpustijo vse vode. Dodam malo rdeče paprike (za barvo), dodam 1/2 dcl belega vina, eno smetano, in nekaj lističev topljenega sira. In to je vse. Zraven potem naredim še kruhove cmoke, v katere zmešam zelenjavo ... babe, jaz sem tak LAČNA!!!!!!!!!!!!!!!!!




tanikaa -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:47:29)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Kak sem lahko pozabila omeniti česen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Brez njega ne vem skuhat skoraj nič. Torej, preden daš bučke v ponvico obvezno na hitro prepraži čim več česna. Ampak samo toliko, da zadiši.




Saša27 -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:48:02)

Probaj po mojem receptu, moj možek to obožuje:

Zrezke speci na olju, najboljše na olivnem, nato zmešaj eno kislo smetano, žlico ostre moke, malo vegete, pa obvezno origano pa malo vode, s tem prelij zrezke, še malo pokuhaj, dodaj vode če je pregosto pa dober tek. Zraven odlično paše riž, najboljše so pa zraven kruhovi cmoki al pa kroketi.




Stran: [1]