tanikaa -> RE: Kakšna omakca (8.3.2007 14:45:28)
|
Srki, tak način priprave zrezkov je fenomenalen. Jaz jih rada namažem z gorčico in česnom, zavijem v folijo in dam do drugega dne v hladilnik, da se meso fajn prepoji. In potem mamo zrezke, da bi si še angelčki lizali prste.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jaz pa mam rada omake in jih tudi ogromno pripravljam. Itak pa so mi najboljše take s smetano. Ampak prvak pa je bučna omakica. Ko jo pripravim, jo moram skuhat tak en liter. In ne pretiravam, res, ker drugače je zmanjka. Pa smo samo trije. Bučke lepo naribam, osolim, na kapljici oljčnega olja dušim tak dolgo, dokler ne izpustijo vse vode. Dodam malo rdeče paprike (za barvo), dodam 1/2 dcl belega vina, eno smetano, in nekaj lističev topljenega sira. In to je vse. Zraven potem naredim še kruhove cmoke, v katere zmešam zelenjavo ... babe, jaz sem tak LAČNA!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|