škiljenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sju -> škiljenje (8.3.2007 12:15:46)

mamice...kakšne imate izkušnje z škiljenjem...naš 2 mesečnik še vedno včasih malo poškili pa me upam upam da bo minilo samo od sebe.......izkušnje???

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




atena -> RE: škiljenje (8.3.2007 13:00:11)

pri nas je minilo samo od sebe, je pa trajalo kar nekaj mesecev,sicer je to značilno za novorojenčke, mislim da te nima kaj skrbeti.Za vsak slučaj pa vprašaj še pediatrinjo, če bo predolgo trajalo.




martinuška -> RE: škiljenje (8.3.2007 14:56:23)

Jaz sem nekje brala, da se lahko škiljenje pojavlja tudi nekje do 6. meseca. Naša bejbika je škilila do nekje 3.5-4. meseca, potem pa se je to nehalo.




Mehičanka -> RE: škiljenje (8.3.2007 16:06:04)

Naša je stara 9 mesecev in še vedno škili. Sem že pri 6 mesecih, na pregledu, opozorila pediatrinjo, pa se ji ni zdelo nič posebnega. In ker je škilila vedno bolj, sem na to opozorila spet na pregledu pri 9 mesecu in seboj prinesla še dve fotki, na katerih res fejst škili. Sedaj smo naročeni k oftalmologu.

Priporočam ti, da kar opozuješ tole škiljenje. Nočem strašit, ampak zadeva še zdaleč ni nedolžna, saj lahko poškodovano oko počasi preneha pravilno delovati in otroček lahko delno izgubi vid. K sreči se da škiljenje pozdravit do otrokovega 8 leta.




Anonimen -> RE: škiljenje (8.3.2007 18:41:42)

Za dvomesečnika je čisto normalno, da še vedno škili. Škiljenje naj bi se uravnalo nekje do 6. meseca, potem je fajn malo pogledat, če gre res za škiljenje ali le za navidezno škiljenje zaradi širokega noska.
Jaz imam zelo visoko diptrijo, pa še 3/4 družine slabo vidi in smo bili pri naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bolj pozorni na očke. Pri 6. mesecih je še vedno zelo škilila, pri 9. tudi in jo je P. poslala h okulistu, čeprav je že ona sama rekla, da verjetno gre zgolj za psevdo-šiljenje. Pregled je to res potrdil - navidezno škiljenje zaradi široke nosne gube. Sedaj je stara 10 mesecev in še vedno izgleda kot da škili. Dioptrija je bila normalna.




Stran: [1]