beba76
|
Mi mamo zdaj drugege s tem problemom. Prvi je star 2 leti in je bruhal vse do 1. leta, pa še zdaj mu tu pa tam malo "uide" (danes zjutraj sem na primer bila pobruhana od kakava, ki ga je popil). Pa so mi zdravniki rekli, da bo minilo po kakih dvehmesecih. In ker se to ni zgodilo, so podaljšali še za en mesec in ker še vedno ni bilo nič boljše, so rekli, da bo minilo, ko bomo začeli uvajati gosto hrano. To smo začeli takoj pri 3. mesecih, pa ni bilo sprememb. In tako so mi le povedalai, da pa pri nekaterih otrocih traja tja do 1. leta. Smo pač imeli srečo.... In zdaj mamo spet 6-mesečnico z refluksom, a tu opažam, da je malo boljše, odkar smo začeli z gosto hrano. Tak da menda ne bo tako hudo, kot je bilo pri Galu. Ne vem, koliko je tvoj otrok star, a pomembno je, da ga obračaš na bok (dokler se seveda sam ne obrne, kakor mu pač paše), pa dvignjeno vzglavje in kupčki, kot je že napisala moja predhodnica. Aha, pa otroka čim manj po rokah vlačit!! Mi smo nedolgo nazaj imeli manjši problemček, ker so zdravniki mislili, da ma pljučnico, ker naj bi ji to bruhanje med dihanjem prišlo v pljučka (malo lajično napisano, a tako boš najbolj razumela). Opozorili so me, da zmerom, ko vidim, da kašlja ali hrope v njej, naj jo raje pripeljem, da ji poslušajo pljuča. No, takrat k sreči pljučnice ni bilo, sem pa zdaj ful pozorna. Te povsem razumem, kako ti je - ko kam greste maš zraven skoraj pol omare rezervnih cunj, pa mali milijon plenic, pa še zase kako rezervo, pa če ma otroka kdo v rokah, ga opozoriš, da ga lahko pobruha, pa po možnosti maš še s taščo probleme, ker ga hoče po rokah nosit, pa to zanj ni dobro (pri meni je bilo slednje najhujše, ker si enostavno no dala rečt) Kaj naj ti povem??? Minilo bo kar samo od sebe. Če ne prej, pa tam pri enem letu. Slaba tolažba, a tako pač je. Lepo se imejta, pa čimmanj bruhanja vam želi¨m!
|