ronja
|
Jaz sem vedno razmišljala iz drugega konca - da bi jaz darovala celice, nekak sem vedno vedela, da ne bom mela problema zanosit - in ga res nisem mela, vsaj ne prvič, kasneje bomo pa videli, ampak če sem po svojih starših bom morala še pazit, da jih ne bo preveč... Sem pa vseeno razmišljala, kaj bi naredila, če otrok slučajno ne bi mogla met - jaz ali moj partner. najrajši bi posvojila, vse tiste umetne oploditve in to... se mi zdi nekak manj naravno - ne me narobe razumet, nisem nič proti, naj imajo ljudje to možnost. Sama bi pa rajši posvojila, če bi imela seveda možnost. Če pa ne, pa bi tudi to probala, zakaj pa ne. Kar se tiče darovanja celic pa imam enake pomisleke kot tanika, sem tudi že 1x spraševala tam po mailu, ker sem mela kar par vprašanj, so zelo prijazni, odgovorili so mi takoj naslednje jutro, ampak odgovora na tole pa ni bilo takega, da bi to lahko kakorkoli preprečili... Edino da ne moreš met še enega otroka od istega para, ker ne oplajajo parov, kjer sta oba neplodna. Tako da še enega bratca ali sestrice recimo ne morejo met tvoji otroci, če bi recimo ti in tvoj ljubi dala spolne celice, vendar pa imajo tvoji otroci res potem polbrate ali polsestre, ki tavajo okoli po sloveniji in ti nimaš pojma, kdo so in kje so in čisto mogoče je, da se zaljubijo in imajo probleme... Zato se v bistvu tudi še nisem odločila dat celic, pa tudi zato, ker bi preventivno rajši imela najprej vse otroke, ki jih sama mislim met, ker je to vseeno kar poseg v telo... Pa da ne bi potem še jaz mela problemov zanosit po nepotrebnem...
|