|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: darovanje spolnih celic
8.3.2007 22:57:27   
cmokec
Ali lahko daruješ celico za točno določen par?

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
8.3.2007 23:04:58   
Anonimen
še ena A
jaz ne bi mogla darovati celic iz istih razlogov kot tanikaa.

še en razlog pa je ta, da bi me skrbelo kakšna je družina. moja tašča se je 7 let trudila zanositi, ker si je zeloooooo želela otroka. ko je pa rodila, ni prenesla omejenosti in otroka obesila svoji materi.  sedaj  sploh nimata stikov, ker mu je storila veliko gorja.

vem, da se to zgodi zelo redko.  obstaja pa možnost, da podarim celice ženski , ki ne bo sposobna  biti mati in bo moj otrok trpel.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
9.3.2007 17:12:56   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

še ena A
jaz ne bi mogla darovati celic iz istih razlogov kot tanikaa.

še en razlog pa je ta, da bi me skrbelo kakšna je družina. moja tašča se je 7 let trudila zanositi, ker si je zeloooooo želela otroka. ko je pa rodila, ni prenesla omejenosti in otroka obesila svoji materi.  sedaj  sploh nimata stikov, ker mu je storila veliko gorja.

vem, da se to zgodi zelo redko.  obstaja pa možnost, da podarim celice ženski , ki ne bo sposobna  biti mati in bo moj otrok trpel.

Mene pa zanima, kakšno bi bilo tvoje mnenje, če bi ti bila podarjena spolna celica edina možnost, da rodiš otroka????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.3.2007 17:26:41   
Anonimen
Anonimna 2,kako misliš tvoj otrok trpel? To ne bi bil tvoj otrok,ampak otrok ženske,ki bi ga donosila,rodila ,mu dajala ljubezen in topel dom.Ženska podari jajčece,ne otroka.Otrok se kasneje razvije in če bi vsi na to tako gledali,bi veliko parov ostalo brez otrok.Tako je moje mnenje.
Kar se tiče pa tistega,kar je že Tanikaa napisala,da se lahko srečata brat in sestra,bi pa takole rekla.
Kaj je s tistimi,ki skačejo čez plot,pa nekje oplodijo otroka,pa nihče ne ve,morda še sami ne da obstaja nekje otrok njihove avanture,in ta otrok se lahko sreča s svojo sestro ali bratom,pa sploh ne bi vedela za to.
Zato se ne moremo izgovarjati na to,da lahko pride do sorodstvenih vezi,samo pri starših,ki so podarili ali dobili jajčece,to se lahko zgodi tudi med tako imenovanimi normalnimi ljudmi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
9.3.2007 17:29:43   
ronja
Jaz sem vedno razmišljala iz drugega konca - da bi jaz darovala celice, nekak sem vedno vedela, da ne bom mela problema zanosit - in ga res nisem mela, vsaj ne prvič, kasneje bomo pa videli, ampak če sem po svojih starših bom morala še pazit, da jih ne bo preveč...
Sem pa vseeno razmišljala, kaj bi naredila, če otrok slučajno ne bi mogla met - jaz ali moj partner. najrajši bi posvojila, vse tiste umetne oploditve in to... se mi zdi nekak manj naravno - ne me narobe razumet, nisem nič proti, naj imajo ljudje to možnost. Sama bi pa rajši posvojila, če bi imela seveda možnost. Če pa ne, pa bi tudi to probala, zakaj pa ne.

Kar se tiče darovanja celic pa imam enake pomisleke kot tanika, sem tudi že 1x spraševala tam po mailu, ker sem mela kar par vprašanj, so zelo prijazni, odgovorili so mi takoj naslednje jutro, ampak odgovora na tole pa ni bilo takega, da bi to lahko kakorkoli preprečili...
Edino da ne moreš met še enega otroka od istega para, ker ne oplajajo parov, kjer sta oba neplodna. Tako da še enega bratca ali sestrice recimo ne morejo met tvoji otroci, če bi recimo ti in tvoj ljubi dala spolne celice, vendar pa imajo tvoji otroci res potem polbrate ali polsestre, ki tavajo okoli po sloveniji in ti nimaš pojma, kdo so in kje so in čisto mogoče je, da se zaljubijo in imajo probleme... Zato se v bistvu tudi še nisem odločila dat celic, pa tudi zato, ker bi preventivno rajši imela najprej vse otroke, ki jih sama mislim met, ker je to vseeno kar poseg v telo... Pa da ne bi potem še jaz mela problemov zanosit po nepotrebnem...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.3.2007 17:44:01   
Lunc_a
Cmokec ne moreš,ker ti ne veš komu bodo šla tvoja jajčeca.ronja,sedaj si napisala tako kot da bi imela ti težave,če bi darovala svojo celico .ja in najrajši je govoriti jaz bi posvojila ,dokler nisi v tem,da ne moreš imeti svojih otrok je čist nepotrebno komentirati,ker mislim da bi potem vsaka šla na to varianto

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
9.3.2007 17:44:55   
Anonimen
Ženska podari jajčece,ne otroka.Otrok se kasneje razvije in če bi vsi na to tako gledali,bi veliko parov ostalo brez otrok.Tako je moje mnenje.

dalija, hvala bogu, da ne razmišljajo vsi tako kot jaz in VSA ČAST TISTIM, KI SE ZATO ODLOČIJO, da lahko pomagajo neplodnim parom. ampak, jaz gledam na to tako kot sem napisala. če  podarim jajčece je to  moj otrok, katerega pač rodi in skrbi zanj druga oseba. skrbi me, da otrok pri njej ne bi trpel. verjetno bi na to gledala drugače, če ne bi moja tašča, ki si je tako želela otroka delala grdih stvari.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
9.3.2007 18:19:24   
Anonimen
Mene pa zanima, kakšno bi bilo tvoje mnenje, če bi ti bila podarjena spolna celica edina možnost, da rodiš otroka????

vedno sem se zavedala možnosti, da ne bom mogla imeti otrok, ampak se tega načina ne bi poslužila. potem bi napela vse moči, da bi kakšnega posvojila.če pa niti posvojiti ne bi mogla, bi pa bila brez otrok.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
9.3.2007 19:10:44   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

vedno sem se zavedala možnosti, da ne bom mogla imeti otrok, ampak se tega načina ne bi poslužila. potem bi napela vse moči, da bi kakšnega posvojila.če pa niti posvojiti ne bi mogla, bi pa bila brez otrok.

Lahko rečt!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
9.3.2007 22:04:02   
taja27
ne moreš vedeti, kaj bi naredu če nisi v določeni situaciji. to drži kot pribito.

tista, ki ima otroke, ne more trditi jst pa ne bi šla nikol na izvenmaternično oploditev, jst pa ne bi posvojila. kako se počuti ženska, ki ne ve ali bo lahko imela kdaj svojega otroka, lahko ve sam ona. in kako se počuti ženska, ki ve, da ne bo imela nikoli svojih otrok, ve samo ona.

podariti jajčece - podariti otroka. ne to ne drži. kaj pa vsa tista jajčeca, ki propadejo vsak mesec, ko ne pride do oploditve? a jočete za temi jajčeci, ki jih imenujete otroci?

sem prepričana, da je v Sloveniji več otrok, ki ne poznajo svojega biološkega očeta (iz različnih vzrokov), kot pa tistih, ki so bili spočeti z darovano celico (bodisi moško ali žensko). in kaj mislite, kateri otroci se lahko prej srečajo in zaljubijo? tisti od 'soseda' ali 'poštarja' (pa brez zamere) ali tisti, ki so bili spočeti z biomedicinsko pomočjo?

imeti moraš neznansko ogromno srce in še večjo dušo, da lahko daruješ svoje spolne celice. in s tem omogočiš, da je še nekdo, ki mu je to vzeto, lahko mama ali oče.

sicer pa, z lastnimi spolnimi celicami je izvenmaternična oploditev v odstotkih dokaj nizka, z darovanimi še nižja ... na žalost.

Neposredna povezava do sporočila: 35
9.3.2007 22:17:23   
cmokec
O tem v bistvu nisem nikoli sploh razmišljala, sedaj pa mi je to darovanje celic kar dalo mal misliti. In skoz bolj me greje misel, da bi bila darovalka. Se bom malo bolj pozanimala, pa malo prespala.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.3.2007 22:32:44   
cmokec
No, pomen tega ne razumem:

Zaradi varovanja skrivnosti tudi sami nikomur in nikoli ne smete razkriti, da ste darovali jajčne celice.

Moj patner je prvi, ki bi izvedel, pa moji starši tudi. Tudi za RR ne vem,zakaj bi mogla skrivati. Pozna katera kakšno pametno razlago'

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.3.2007 7:45:23   
Anonimen
Normalno,da partnerju poveš,saj se morata skupaj dogovoriti za ta korak.
Tajno je zato,da se ne bi o tem preveč govorilo,ker če na primer poveš večjim številom ljudi,potem začne nekdo opravljati,kar ni dobro ne za darovalca,ne za prejemnika,sploh pa otroka.Saj tudi tisti,ki podarjajo druge organe,ne vedo komu podarjajo,in tisti,ki organ dobijo tudi ne vedo od koga so.
Naprimer ti daš jajčece in za to ve pol vasi,na drugi strani pa tvoja soseda prejme od nekoga podarjeno jajčece.Kaj misliš,na kaj bi ljudje najprej pomislili?

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
10.3.2007 14:33:29   
Anonimen
podariti jajčece - podariti otroka. ne to ne drži. kaj pa vsa tista jajčeca, ki propadejo vsak mesec, ko ne pride do oploditve? a jočete za temi jajčeci, ki jih imenujete otroci?

ja, kakšne primerjava pa je touser posted image . a iz teh jajčec se kdaj razvijejo otroci...ne...mene ne skrbi za moja jajčeca, ampak za otroka, ki se iz tega razvije.

jaz ne vem zakaj takšno zgražanje, nad mojim pisanjemuser posted image . nikogar ne obsojam, ampak občudujem, da bi se odločile za ta korak. pravim le, da JAZ nisem tega zmožna.

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
10.3.2007 14:46:01   
Anonimen
Anonimna veliko je žensk,ki tega niso zmožne in nihče jih zaradi tega nima pravice obsojat.Darovalka mora dobro premisliti in res mora imeti ogromno srce,da se za kaj takega odloči,ker to ni lahka odločitev.
Vem pa,da tista, ki z lahkoto zanosi,težko razume nekoga,ki je pripravljen na vse,da bi prišel do svojega otroka.
Jaz osebno vem,da bi podarila jajčece,če bi imela možnost,ker sem človek,ki je srečen da lahko nekomu pomaga.Pa ne bodi vedno anonimna,saj ni nič hudega če poveš svoje mnenje,saj nisi edina,ki tako misli.
Ljudje smo različni in spoštovati moramo mnenja drugih,čeprav se večkrat z njimi ne strinjamo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
10.3.2007 15:02:17   
G in T
Sama sem ZA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
10.3.2007 15:16:04   
taja27
moje jajčece + donosim = moj otrok

darovano jajčece + donosim = moj otrok

posvojitev = moj otrok

(odgovor članu G in T)
Neposredna povezava do sporočila: 42
10.3.2007 15:20:42   
Anonimen
dalija, anonimna sem zaradi tašče. kljub vsemu ne bi rada, da kdo ve o kom pišem. drugače, res ne bi bila A...

lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
10.3.2007 19:29:22   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Anonimna veliko je žensk,ki tega niso zmožne in nihče jih zaradi tega nima pravice obsojat.Darovalka mora dobro premisliti in res mora imeti ogromno srce,da se za kaj takega odloči,ker to ni lahka odločitev.
Vem pa,da tista, ki z lahkoto zanosi,težko razume nekoga,ki je pripravljen na vse,da bi prišel do svojega otroka.
Jaz osebno vem,da bi podarila jajčece,če bi imela možnost,ker sem človek,ki je srečen da lahko nekomu pomaga.Pa ne bodi vedno anonimna,saj ni nič hudega če poveš svoje mnenje,saj nisi edina,ki tako misli.
Ljudje smo različni in spoštovati moramo mnenja drugih,čeprav se večkrat z njimi ne strinjamo.user posted image

Dalija, ne posploševat - jaz sem z lahko zanosila (ponesreči oz poSREČI), pa vseeno razmišljam, kako je vsem ženskam, ki težko zanosijo ali ne morejo zanositi. Nekako sem v fazi razmišljanja, ampak se nagibam k temu, da bi postala darovalka. Nikakor pa ne bi hotela vedet, kam to moje jajčece gre, ker vem, da bi me potem skoz firbec matraluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
10.3.2007 19:31:43   
Anonimen
S tem sem mislila večino,ne pa vseh.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 45
10.3.2007 19:40:03   
Strawberrie Cherrie
Jaz se pa resno sprašujem zadnje čase, kako ljudje tako na easy mislijo (in od tega tudi polovica moji prijateljic, ki še nima otrok) - sej če nama ne bo šlo (to so vse tiste po 30), bova pa enga posvojila. Kot da je to tko easy come...sem bla zadnjič prav besna. Sej meni je ful lepo, dejansko rešiš enega otroka in ga posvojiš in ga vzameš za svojega - če bi le lahko, bi tudi jaz vzela kakšnega črvička k nam, da bi mu bilo lažje. Tako pa vsaj približno vem, kakšne so komplikacije in kako dolgo čakaš, da te preverijo povprek in počez....na koncu pa je velika šansa, da ga niti ne dobiš. pa še orgormne vrste, predenj prideš sploh na vrsto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
10.3.2007 19:41:47   
Strawberrie Cherrie
Pa še to - tele fore s posvojitvijo sem jaz govorila pri 18letih, pa me je minilo user posted image user posted image user posted image

Vsekakor pa privoščim posvojenčka vsem tistim, ki se že dolga leta trudijo in vejo, da lastnih otrok pač ne bodo mogli imet user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 47
12.3.2007 21:01:59   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
14.3.2007 21:42:41   
Anonimen
Mene pa zanima naslednje:
Sem pac dozivela da je brat od mojega fanta prasal ce bi mu dal svoje seme, ker je pac njegovo kao slabse... po vrh tega pa njegova zena tezje zanosi. Probala sta ze 4 krat z umetno oploditvijo pa jim ni slo. Jest sem bila totalno proti, da bi moj fant dal spermo svojemu bratu, totalno sem popizdila. Si morete mislit kake bi bile posledice ce bi ta rodila otroka mojega fanta????? Midva pa ze itak imava otroka????

Kaj bi pa ve naredile v tem primeru?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
15.3.2007 9:02:10   
Taula
Mene pa zanima naslednje:
Sem pac dozivela da je brat od mojega fanta prasal ce bi mu dal svoje seme, ker je pac njegovo kao slabse... po vrh tega pa njegova zena tezje zanosi. Probala sta ze 4 krat z umetno oploditvijo pa jim ni slo. Jest sem bila totalno proti, da bi moj fant dal spermo svojemu bratu, totalno sem popizdila. Si morete mislit kake bi bile posledice ce bi ta rodila otroka mojega fanta????? Midva pa ze itak imava otroka????

Kaj bi pa ve naredile v tem primeru?

Razburjaš se kot bi sexsat moral z njo. user posted image Kakšne pa bi bile posledice po tvoje? Mogoče je pa rekel njemu ker bi tako imel občutek da je ta otrok genetsko njemu dokaj blizu, da mu bo podoben, ker ve da npr. ni bolezni v družini. To je itak vajina odločitev kaj naredita, samo upam pa da nisi popizdila na brata in njegovo ženo, ker se da lepo povedati zakaj pač ne želita dati sperme. Onadva si pač le želita otroka in sta vaju prosila za pomoč, ker sta vaju videla kot zadnji izhod. Kje je tu zločin? Tebi je lažje ker imaš otroka, kaj pa če bi bi bila v njuni koži? Se ne bi trudila dobiti otroka tudi na tak način, ali bi raje obupala in bila brez njega? Ne vem no, jaz vem da bi poskušala narediti marsikaj.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?