Bučke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


facka -> Bučke (7.3.2007 16:18:25)

Imam nekaj bučk, ki pa jih trenutno ne bom porabila, ali jih lahko zrežem na kocke in jim dam zamrznit? Bodo potem dobre za prepražit na olivcu?




Anonimen -> RE: Bučke (7.3.2007 16:20:34)

Jaz jih dajem zmrznit in jih kasneje uporabim za bučke v omaki(jemo jih samo na ta način)




facka -> RE: Bučke (7.3.2007 16:30:48)

pa jih olupiš?




Anonimen -> RE: Bučke (7.3.2007 16:39:22)

ja olupim in narežem na kocke.




Strawberrie Cherrie -> RE: Bučke (7.3.2007 16:40:04)

Jaz bučk nikoli ne lupim[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Anonimen -> RE: Bučke (7.3.2007 16:59:20)

Jaz jih pa zmeraj olupim.




Strawberrie Cherrie -> RE: Bučke (7.3.2007 17:06:37)

zakaj?




Anonimen -> RE: Bučke (7.3.2007 17:14:12)

Ne vem zakaj jih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Moja mami jih je vedno olupila in sem jih začela jaz tudi.




Anonimen -> RE: Bučke (7.3.2007 17:46:42)

Nikoli ne lupim bučk,ker domače niso špricane.Kupljene je potrebno olupit,saj so sigurno prešpricane.
Poleti jih narežem na kockice in zamrznem.Nekaj jih narežem neulupljene na kolobarje,dam na pladenj,da vsak kolobar posebej zmrzne,potem jih poberem in dam v vrečke.Zmrznjene pozimi paniram in so super.




duhica -> RE: Bučke (7.3.2007 17:50:58)

Lahko tud juho skuhaš in jo zamrzneš. Je čisto simpl, samo malo česen prepražiš, dodaš bučke, zaliješ z vodo, daš malo bazilike in soli, ko pa je kuhano pa zmiksaš.




bamby -> RE: Bučke (7.3.2007 19:23:49)






IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Nikoli ne lupim bučk,ker domače niso špricane.Kupljene je potrebno olupit,saj so sigurno prešpricane.



Bučke se lupi oz. ne lupi samo zaradi olupka.  Če so mlade, take se ponavadi kupi v trgovini, jih ni treba, ampak se jih samo opere.
Pri domačih je pa tako, da dokler jih uhitevaš mlade pobirat, jih ni treba, če ti pa katera uide, jo je pa zaradi tršega olupka treba.







Anonimen -> RE: Bučke (7.3.2007 19:27:38)

Se strinjam da moraš mlade bučke pobirat,ker prevelike imajo pretrde olupke.Drugače sem pa napisala,kako jaz delam,drugi lahko delajo po svoje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Bučke (7.3.2007 19:48:44)

Zdaj si me spomnila na pohane bučke ... se mi kar sline cedijo.
Sicer imam pa v hladilniku za jutri cvetačo in bom to pohala [sm=smiley36.gif]




sašaš -> RE: Bučke (7.3.2007 20:23:33)

Sorči, ker tukaj uletavam - a je treba cvetačo prej pokuhat, preden jo spaniraš in spohaš? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tajtaja -> RE: Bučke (7.3.2007 20:31:43)

Jaz pa bučke obožujem na tisoč in en način.
Na žaru so itak zakon, dajem jih v vse prikuhe, golaže, ker lepo zgostijo in ni treba z moko zgostit.
Za pohat imam sicer raje melancane.
Si jih pa večkrat z hčero narediva tudi za večerjo in sicer neolupljene narežem na kolobarje, na hitro popečem na olivnem, dodam še obilico česna samo toliko da zadiši in zraven polnozrnat kruh ali štručko. Super, lahko in okusno.
Če pečem krompir v pečici, jih narežem na kocke, dodam čebulo, prerezano na pol in nalupljeno, pa še kakšen paradižnik. To so mi še vsi pohvalili, ker je malo drugače, imam pa to za prilogo k mesu.
Njam, sem že lačna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




tanikaa -> RE: Bučke (8.3.2007 10:17:51)

Sašaš, jaz praviloma vso zelenjavo dam v vodo z začimbami, počakam da zavre, pustim vreti skoraj minuto in takoj odcedim. Ne maram fejst kuhane zelenjave. Glih tolko, da vidi vodo. Potem cvetačko pustim, da se redno odcedi, in takrat jo spaniram. Poham pa jo v pečici. Cvetačo razporedim po pekaču, malo, ampak res malo prelijem z olivnim oljem in dam v pečico. Poham na 200 stopinj, kak dolgo pa ti ne vem napisat, ker nikoli ne gledam na uro.




CUKRČEK -> RE: Bučke (8.3.2007 10:21:47)

Mi na vrtu zasadimo bučke in ker jih je potem ponavadi ful naenkrat, jih lepo zrežemo na kockice in v skrinjo z njimi za čez zimo za omake. Jih pa lupim, če so prevelike oz. jih ne , če so mlade.

so pa meni bučke ful dobre take, da jih na hitro popečem (na oljčku ali na žaru)in potem dan parmezan čez pa v mikrovalovko , da se stopi....božansko!!!
Pa pohane so dobre, v omaki za čez testenine, v zelenjavni juhi...




Strawberrie Cherrie -> RE: Bučke (8.3.2007 15:06:08)

Jap, jaz cvetačo povrem, predenj jo poham.




TANTRA -> RE: Bučke (15.3.2007 13:10:15)

Jaz pa jih naribam in potem pripravim v omaki:

Prepražim sesekljano čebulo, dodam bučke, jih solim, potresem z baziliko, sesekljanim česnom, dodam na kocke brez lupine sesekljan paradižnik
in dušim cca 15 minut. Na koncu dodam kako žlico kisle smetane. Zraven
pa pire krompir in kakšno meso- piščanček, puran...




saving -> RE: Bučke (15.3.2007 22:49:39)

Lahko jih ješ tudi čisto surove, narezane na tanke rezine (na ribežen) in posute s parmezanom. Namesto solate ob kaki mesni jedi super pašejo.
Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] dela bučno smetanovo omakico - na drobno narezane bučke na hitro prepraži, začini (sol, poper, bazilika) in polije s sladko smetano. Ko zavre, je narejeno - 5 minut za vse skupaj.

@facka: mi smo jih že tako zmrznili in so čisto ok. Če jih narežeš bolj na drobno, jih lahko direktno pražiš na olju.




Stran: [1]