|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bučke
7.3.2007 16:18:25   
facka
Imam nekaj bučk, ki pa jih trenutno ne bom porabila, ali jih lahko zrežem na kocke in jim dam zamrznit? Bodo potem dobre za prepražit na olivcu?

_____________________________

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bučke
7.3.2007 16:20:34   
Anonimen
Jaz jih dajem zmrznit in jih kasneje uporabim za bučke v omaki(jemo jih samo na ta način)

(odgovor članu facka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bučke
7.3.2007 16:30:48   
facka
pa jih olupiš?

_____________________________

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bučke
7.3.2007 16:39:22   
Anonimen
ja olupim in narežem na kocke.

(odgovor članu facka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bučke
7.3.2007 16:40:04   
Strawberrie Cherrie
Jaz bučk nikoli ne lupimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bučke
7.3.2007 16:59:20   
Anonimen
Jaz jih pa zmeraj olupim.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bučke
7.3.2007 17:06:37   
Strawberrie Cherrie
zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bučke
7.3.2007 17:14:12   
Anonimen
Ne vem zakaj jihuser posted image . Moja mami jih je vedno olupila in sem jih začela jaz tudi.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bučke
7.3.2007 17:46:42   
Anonimen
Nikoli ne lupim bučk,ker domače niso špricane.Kupljene je potrebno olupit,saj so sigurno prešpricane.
Poleti jih narežem na kockice in zamrznem.Nekaj jih narežem neulupljene na kolobarje,dam na pladenj,da vsak kolobar posebej zmrzne,potem jih poberem in dam v vrečke.Zmrznjene pozimi paniram in so super.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bučke
7.3.2007 17:50:58   
duhica
Lahko tud juho skuhaš in jo zamrzneš. Je čisto simpl, samo malo česen prepražiš, dodaš bučke, zaliješ z vodo, daš malo bazilike in soli, ko pa je kuhano pa zmiksaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bučke
7.3.2007 19:23:49   
bamby





IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Nikoli ne lupim bučk,ker domače niso špricane.Kupljene je potrebno olupit,saj so sigurno prešpricane.



Bučke se lupi oz. ne lupi samo zaradi olupka.  Če so mlade, take se ponavadi kupi v trgovini, jih ni treba, ampak se jih samo opere.
Pri domačih je pa tako, da dokler jih uhitevaš mlade pobirat, jih ni treba, če ti pa katera uide, jo je pa zaradi tršega olupka treba.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bučke
7.3.2007 19:27:38   
Anonimen
Se strinjam da moraš mlade bučke pobirat,ker prevelike imajo pretrde olupke.Drugače sem pa napisala,kako jaz delam,drugi lahko delajo po svoje.user posted image

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bučke
7.3.2007 19:48:44   
Strawberrie Cherrie
Zdaj si me spomnila na pohane bučke ... se mi kar sline cedijo.
Sicer imam pa v hladilniku za jutri cvetačo in bom to pohala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bučke
7.3.2007 20:23:33   
sašaš
Sorči, ker tukaj uletavam - a je treba cvetačo prej pokuhat, preden jo spaniraš in spohaš? user posted image

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bučke
7.3.2007 20:31:43   
tajtaja
Jaz pa bučke obožujem na tisoč in en način.
Na žaru so itak zakon, dajem jih v vse prikuhe, golaže, ker lepo zgostijo in ni treba z moko zgostit.
Za pohat imam sicer raje melancane.
Si jih pa večkrat z hčero narediva tudi za večerjo in sicer neolupljene narežem na kolobarje, na hitro popečem na olivnem, dodam še obilico česna samo toliko da zadiši in zraven polnozrnat kruh ali štručko. Super, lahko in okusno.
Če pečem krompir v pečici, jih narežem na kocke, dodam čebulo, prerezano na pol in nalupljeno, pa še kakšen paradižnik. To so mi še vsi pohvalili, ker je malo drugače, imam pa to za prilogo k mesu.
Njam, sem že lačnauser posted image .


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bučke
8.3.2007 10:17:51   
tanikaa
Sašaš, jaz praviloma vso zelenjavo dam v vodo z začimbami, počakam da zavre, pustim vreti skoraj minuto in takoj odcedim. Ne maram fejst kuhane zelenjave. Glih tolko, da vidi vodo. Potem cvetačko pustim, da se redno odcedi, in takrat jo spaniram. Poham pa jo v pečici. Cvetačo razporedim po pekaču, malo, ampak res malo prelijem z olivnim oljem in dam v pečico. Poham na 200 stopinj, kak dolgo pa ti ne vem napisat, ker nikoli ne gledam na uro.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bučke
8.3.2007 10:21:47   
CUKRČEK
Mi na vrtu zasadimo bučke in ker jih je potem ponavadi ful naenkrat, jih lepo zrežemo na kockice in v skrinjo z njimi za čez zimo za omake. Jih pa lupim, če so prevelike oz. jih ne , če so mlade.

so pa meni bučke ful dobre take, da jih na hitro popečem (na oljčku ali na žaru)in potem dan parmezan čez pa v mikrovalovko , da se stopi....božansko!!!
Pa pohane so dobre, v omaki za čez testenine, v zelenjavni juhi...

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bučke
8.3.2007 15:06:08   
Strawberrie Cherrie
Jap, jaz cvetačo povrem, predenj jo poham.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bučke
15.3.2007 13:10:15   
TANTRA
Jaz pa jih naribam in potem pripravim v omaki:

Prepražim sesekljano čebulo, dodam bučke, jih solim, potresem z baziliko, sesekljanim česnom, dodam na kocke brez lupine sesekljan paradižnik
in dušim cca 15 minut. Na koncu dodam kako žlico kisle smetane. Zraven
pa pire krompir in kakšno meso- piščanček, puran...

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bučke
15.3.2007 22:49:39   
saving
Lahko jih ješ tudi čisto surove, narezane na tanke rezine (na ribežen) in posute s parmezanom. Namesto solate ob kaki mesni jedi super pašejo.
Moja user posted image dela bučno smetanovo omakico - na drobno narezane bučke na hitro prepraži, začini (sol, poper, bazilika) in polije s sladko smetano. Ko zavre, je narejeno - 5 minut za vse skupaj.

@facka: mi smo jih že tako zmrznili in so čisto ok. Če jih narežeš bolj na drobno, jih lahko direktno pražiš na olju.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?