ronja
|
Sama sicer še nimam teh izkušenj, vendar po pripovedovanju drugih mislim, da je poseg podoben kot pri čiščenju maternice, če ti plod odmre ali ga ni v vrečki. Traja sicer malo časa, vendar potem še boli in je psihično zelo naporen. Pravijo tudi, da skrbet za 2 otroka ni 2x večje delo, ker se tudi med sabo malo zamotita, tisti, ki imajo več otrok pravijo, da je z vsakim naslednjim manj dela. Če ti bo to mogoče malo v spodbudo. Razumem pa, da zna bit grozno, če se nisi odločila za ... Moj stric in teta sta 10 mesecev narazen, si predstavljaš to? Mislim, da če se odločiš otroka obdržat, ti ne bo žal in boš zmogla. Če pa narediš splav, ti mogoče tudi ne bo žal (to še najbolj veš sama, jaz v bistvu ne poznam nobene, ki ji ne bi bilo vsaj malo žal, čeprav so nekatere imele res dobre razloge...), je pa tu še malo tveganje, da bi kasneje zato malo težje zanosila, to moraš že zdaj predvidet - če si želiš še kakega otroka v prihodnosti... Jaz ne upam obsojat nobene, ki naredi splav, ker je vsaki že tako dovolj hudo. Mogoče se mi zdi narobe to, da nekatere delajo splave enega za drugim in jim je to način kontracepcije, vse ostalo pa se mi zdi razumljivo. Nikoli ne veš, kako se drugi počuti, čeprav ima na videz vse pošlihtano... Ampak karkoli se boš odločila, boš zmogla! Tudi mene včasih panika grabi, česa vsega ne bom mogla, ko se enkrat rodi (no, pravici na ljubo, zdaj zmorem še manj, ko sem priklenjena na posteljo vsak mesec z novim virusom ali bakterijo ali obojim...). Po moje so to normalni strahovi, ti že bolj veš, kaj te čaka in te je razumljivo bolj strah - ampak ker s partnerjem nista manj sposobna od večine, sem prepričana, da vama rata vse, kar se odločita! Srečno, pogumno (to boš rabila v obeh primerih) in sporoči, ko se boš odločila!
|