romy
|
Ojla! Spet v službi...pa imam čas Celih 8 ur sem na RR, no morda še kaj vmes skočim na net pogledat, če kaj rabim. Od pleničk so ga odvadle v vrtcu. Že lani na morju je bil več ali manj brez plenice, pol septembra ko je šel po dopustu spet v vrtec pa so mi rekle, da želijo poskusit, če se strinjam. Najprej sem misla(ha,ha ve kar dajte ampak vam ne bo ratal). Nato pa je šlo za res, jaz sem šla mrzlično nakupovat gatke in še več hlač, ker moraš dat npr. 3x za problečt s sabo v vrtec in na začetku se je povprečno v hlače polulal 1x v vrtcu in recimo 1x doma. Pokakal mislim da se je v hlače do zdaj samo 2x. No na začetku mu je pač kdaj pa kdaj ušlo, zdaj pa smo iz tahudega ven . Zdaj že itak sam pove za kakat sploh vedno, za lulat pa včasih (mal pozabi) ampak ga sama spomnim, tako da mu res že dolgo ni ušlo. Aja, ponoči pa ima plenico. In čez vikend ko gre čez dan spat mu jo jaz dam, ampak je vedno suha, tako da jo uporabim za zvečer. V vrtcu pa tut ko gre čez dan spat mu jo ne dajo. Vrtec dela čudeže, jaz pravim No zdaj je točno 7 mesecev brez nje. Veš kaj jaz na tvojem mestu ne bi malega silila brez plenic. Ko bo na to pripravljen, bo šlo hitro, če pa ni pripravljen bo pa siljenje še slabše. Saj ima še čas. Mislim pa da je odvisno tudi od vzgojiteljic ki jih ima v vrtcu, koliko bi se one za to trudile in ga spodbujale. Ker praktično otrok preživi v vrtcu 8,9 ur. Podobno je bilo z dudo. Imel jo je za spat (ko je šel popoldne in itak zvečer). Pol je šel pa z 11 meseci v vrtec in normalno dam zraven dudo, jim razložim, da mu jo pač dajo ko bo šel spat, da drugače ne bo nikoli zaspal. In veš kaj je blo. Čez kakšne 3 tedne mi jo da nazaj in reče, vaš otrok jo sploh ne rabi, zaspi tudi brez nje, zato če se strinjate bi jo kar domov odnesli ker je res ne potrebujemo. In res nekje od 1 leta spi brez dude čez dan. Za ponoči jo ima pa še vedno -doma. povedano po pravici, ga sploh še nisem probala odvadit, ker mi je super, ker takoj zaspi, parkrat "pocuzla" tisto dudo in že spi. Tako da meni je to čist kul. Ej veš da je tudi naš Nik dobil za krst kolo. No zdaj ga imam še spravljenega, čeprav ko ga vidi vtrajno pleza gor, ampak je še mal prevelik za njega. Trenutno dirka vsako popoldne z enim manjšim. Bravo za vašega malega ko se je naučil vozit s kolesom. Ej včeraj je bilo pa najbrž res nekaj v zraku . No moj ni ravno bil siten popoldne, se je pa ponoči 2x zbudil in dvakrat kričal: Mamiiiiiii, mleka bom pil. O križana gora 2x sem šla mleko segrevat. Ker drugače ga ponoči že dolgo, dolgo ni pil. Pa proti jutru še enkrat slišim: Mamiiiiii, kje je moj kuži. Sem rekla: Ne vem kam si ga spet dal. Pol je pa nazaj zaspal. Uf....... Ko sem segrevala mleko sem šla na koledar pogledat če je luna al kaj, pa na koledarju ni blo nič videt, bo pa v ponedeljek, in to polna. Kar pripravimo se . Lp
|