sazi -> RE: varstvo za eno uro??? (6.3.2007 21:27:53)
|
Če so starši ocenili, da je otrok na začetku bolj zadržan do tuje osebe, smo se prej dobili in enkrat kako uro preživeli skupaj. Takrat smo se tudi bolje spoznali in že takrat sem izvedela veliko stvari, ki sem jih potem nujno potrebovala (kakšne navade ima otrok, kako je glede hrane, igrač kakršnekoli posebnosti). So mi plačali tudi tiste skupaj preživete ure, ampak na Sezamu so bile te ure zelo poceni (vsaj pred 10imi leti) - če bi bila varuška zaradi denarja, bi bila samo 1 večer, ker je res slabo plačano... Pri tej družini, kjer sem bila tako dolgo, je bila pa prav hecna situacija. Šele začenjala sem z delom in prej pazila ob večerih samo večje otroke. Pa me enkrat pokličejo s Sezama, da je ena varuška zatajila, da jo družina nujno potrbuje in da sem jaz najbližje doma (takrat še ni bilo mobitelov in je bilo jasno, da sem doma, če so me dobili na telefon). Prišibam tja v petih minutah in v roke dobim 7-mesečnico. Mamica se predstavi, mi predstavi malo, da nekaj navodil, kam naj jo odpeljem na sprehod, kaj naj počneva in naj se vrneva čez 3 ure - jaz pa prej sploh še nikoli nisme skrbela za dojenčka. Imeli sva super popoldne. Probaj, vzemite si čas, povprašaj malo punco (ali fanta - meni je vse info v zvezi s Sezamom dal sošolec, ki je tam delal), ki ti jo bodo poslali, kaj počne, kako študira in podobno. Jaz bi iskala kakšno tako, ki bi iemla pred seboj še več let študija, da se res lahko poveže in ostane z družino dalj časa. Srečno
|
|
|
|