načrtovanje vrta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

2mama -> načrtovanje vrta (6.3.2007 12:12:14)

A kdo pozna kakega stručkota, ki bi znal svetovati, kaj narediti z okolico hiše? Mi se selimo jeseni, pa sicer razen gredice pred hišo ne bom urejala nič drugega (to bom znala tudi sama). Ostane pa 1500 kvadratov okrog hiše. No, v bistvu bomo v prvi fazi na cca 700 kvadratih pustili sadovanjak, kakršen je zdaj (je na koncu parcele). Ostane pa kakih 600 - 650 kvadratov med hišo in sadovnjakom. Obdrzala bi samo lipo, pa novo nasajene brajde na levi in desni strani parcele. Zelenjavnega vrta ne načrtujem, bi pa imela cvetlične otočke in gredice, pa grmičke, treba je načrtovat potke itd. Prosim za kak nasvet.

žmož -> RE: načrtovanje vrta (6.3.2007 12:30:00)

Tudi mi imamo podoben problem toda mi smo že vseljeni od lanskega avgusta in mi gre dvorišče že pošteno na živce, sploh pa ko je dež, ker se v hišo ful nosi blato in pesek. Ta problem naj bi rešili to pomlad, vendar se tudi mi še iščemo, ideje sicer so, vendar bi tudi nam prav prišel en stručko. Tudi jaz prosim za pomoč!

Anonimen -> RE: načrtovanje vrta (6.3.2007 12:37:44)

Ruth Podgornik Reš je stručko za te stvari,samo je kar draga.Je pa iz občine Radovljica.

žmož -> RE: načrtovanje vrta (6.3.2007 12:40:08)

Hvala Dalija, pa mogoče katera ve za kakšnega/o bolj na Primorskem  koncu (lahko tudi Gorica)

2mama -> RE: načrtovanje vrta (6.3.2007 12:46:18)

no, jaz pa sem interesent za Stajersko...

bumerang -> RE: načrtovanje vrta (6.3.2007 15:49:51)

Na Primorskem koncu se s tem profesionalno ukvarja Babnik Zdenka z Renč (vrtnarija je baje v Vrtojbi) vendar ne vem ničesar o njej, videla sem samo reklame.
Pri Klančičevih iz Šempasa ti načrt narišejo zastonj, če pri njih potem kupiš večino rastlin.

V širšem prostoru so bolj znani projektanti vrtov Strgarjevi s Črnuč vendar meni niso všeč, Petra Krajner in še mnogo drugih. Njihove predloge si lahko ogledaš v Mojem malem svetu in v Rožah in vrtu.
Hočejo pa tej oblikovalci vrta en kup denarja za eno sliko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , na koncu pa je še narejeno tako da niti ne veš, kako bo. Tako da sem se projekta vrt pred nekaj leti lotila kar sama, knjižnice so bogate z literaturo, in zdaj že veselo pobiramo nagrade. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sicer se s tem ukvarja zelo veliko ljudi, skoraj vse večje vrtnarije in ponudniki posameznih skupin rastlin ampak slednji so po mojem mnenju vse premalo strokovno podkovani in ne poznajo veliko rastlin.

African queen -> RE: načrtovanje vrta (25.3.2007 14:02:47)

Moja mami se s tem ljubiteljsko ukvarja.

Gina -> RE: načrtovanje vrta (25.3.2007 15:45:19)

Jaz sem pa še v skoraj vseh lokalnih časopisih videla reklame za take in podobne usluge. Sicer greš pa lahko v kakšno vašo vrtnarijo vprašat, če poznajo kakšnega strokovnjaka, ki bi prišel do vas. Včasih so reklame tudi na lokalnih tv-jih, se mi zdi.

Stran: [1]