materinska šola (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> materinska šola (6.3.2007 11:56:45)

ali je samoplačniška za oba ali samo za partnerja?
kdaj se prijaviti oz. kdaj jo začeti obiskovati(v katerem mesecu je najbolje)?
kako dolgo se obiskuje in kako izgleda potek?
hvala za odgovore...

Anonimen -> RE: materinska šola (6.3.2007 12:00:00)

Šola je brezplačna. Pri nas je trajala mislim da 5 dni. Pozanimaj se v najbližjem zdravstvenem domu. Jaz sem jo obiskovala v 7. mesecu.

žarnica -> RE: materinska šola (6.3.2007 12:00:25)

midva nisva nič plačala. Predavanja so trajala 3 dni (vsak dan po 2-3 urce). Meni je sestra pri g povedala kdaj se prijaviti- v 7. mesecu sem bila,ko sva začela hodit na MŠ.

Anonimen -> RE: materinska šola (6.3.2007 12:02:16)

kaj več pa imaš tudi tukaj napisanega

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=876717

Avri -> RE: materinska šola (6.3.2007 12:06:43)

Na Ptuju nisma rabla nič plačat. Ne za materisnko in ne za prisotnost očeta pri porodu (leta 2005). Prijavila sem se pri sestri v ambulanti, ob obisku sem bila v sedmem mesecu. Trajala je en teden, poučevali smo se o poteku poroda, malo smo telovadili in se učili dihat ter sproščat, potem smo se dva dni pogovarjali o skrbi za novorojenčka ter kasneje otroka. Prišla je tudi zobozdravnica, ki nam je povedala vse o preventivi zob. Gledali smo tudi posnetka poroda ter vse o dojenju. Ja, saj res, tudi o dojenju je bilo veliko govora. En dan je prišel tudi porodničar, ki je odgovarjal na naša vprašanja. Skupaj smo si tudi ogledali porodnišnico ter tam spoznali nekaj babic, ki so tudi dale nekaj koristnih napotkov. Je bil hec kake štorije so razlagale.

Tako je bilo pri nas na Ptuju.

Stran: [1]