|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Življenje po otroku
5.3.2007 14:10:38   
Kanny
Živjo, zanima me koliko se vam je spremenilo življenje ko ste dobili otroka?

Nekateri pravijo, da se bojijo tega časa, ker naj bi se življenje čisto obrnilo na glavo. Spet drugi pa pravijo, da se samo poveča odgovornost in še vedno opravljajo ostale stvari z otroki ( npr. hodijo z majhnimi otroki na potovanja itd.)

Kako je pri vas.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Življenje po otroku
5.3.2007 14:15:37   
April
Meni se stvari niso kaj dosti spremenile. Mogoče le to, da sedaj vem, da se ne morem kar spontano odločat za nekatere stvari, ampak moram vnaprej planirat.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2007 14:19:50   
spelaz
Ja, otroci veliko spremenijo, samo če se imaš s partnerjem rad in si medsebojno pomagata, so vama otroci v veselje, ne pozabita drug na drugega in si tudi potem vzameta čas za skupne večere/hobije, je življenje lepo in bolj pestro.

Meni/ nama bi bilo najbrž ful dolgčas brez otrok - kak teden bi zdržala (toliko da si malo odpočiješ), več ne user posted image . Pa prazno in tiho bi bilo...

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2007 14:22:36   
flower power
se strinjam z april. jaz sem nepričakovano zanosila in sem bila ful v skrbeh kako se mi bo zdaj življenje obrnilo na glavo, pa moram povedat da je stokrat boljše kot prej. veš da imaš neko odgovornost in ful uživam ko svojega user posted image vzamem s sabo npr. v trgovino, k prijateljici, se sprehajam z vozičkom... pa še vseeno lahko grem ven in ga zažuram tu pa tam kdaj in ga babica čuva (ne dojim). seveda se ti obrne življenje ampak le na boljše user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2007 14:25:01   
Maleal
Spremenilo se mi je to,da se je treba prilagajat in ne morem it zmeraj nekam,ko bi rada šla,ampak si moram prej poiskat varstvo,drugač pa mi je všeč tak način življenja,res je lepo biti starš.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu flower power)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2007 14:28:15   
Anonimen
Življenje se ti spremeni toliko, kot si sam dopustiš. Oz. če imaš prej neko idealno podobo otroka, se ti življenje res obrne na glavo, ker ni vse tako kot si pričakoval. Če imaš pred sabo realno podobo družinskega živlejenja, se hitro prilagodiš. 

Meni se ni nič kaj bistvenega spremenilo. Ne morem sicer nečesa narediti povsem spontano, ampak je treba vsako stvar vnaprej načrtovat, si dobiti varstvo,... Prej sem za vsak opravek rabila 5 minut, sedaj traja po pol ure ali več, ker je treba otroka preoblečt, nahranit,... Ampak s časom postane to novo življenje vsakdanjik in je vse to prav toliko samoumevno, kot je bilo prej samsko življenje. Sedaj kljub otroku ni ničesar, kar ne bi mogla narediti. Traja dlje, da nekaj naredim, ker je user posted image  še mala in rabi veliko mojega časa, ampak se da vse narediti, tudi obiski koncertov, gledališča, potovanja,... pridejo na vrsto. 

Na kratko: kvantiteto je zamenjala kvaliteta user posted image .

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2007 14:28:34   
bskrle
Meni se je življenje obrnilo na glavo s poroko, z rojstvom otrok tudi - ampak imam rada moje sončice.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2007 14:33:19   
Anonimen
Odvisno, kakšno življenje si imel prej. Meni npr. se ni nič.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.3.2007 16:36:06   
VERONICA
Ja, se čisto strinjam s Splišni. Samo meni se je obrnilo na glavo.
Pa nič hudega zato. Jaz vidim otroke kot (še eno) čudežno potovanje. Verjemi mi da je z malim otrokom večja avantura iti sam na plažo kot z nahrbtnikom v Indonezijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.3.2007 18:01:15   
til
IZVIRNO SPOROČILO: April

Meni se stvari niso kaj dosti spremenile. Mogoče le to, da sedaj vem, da se ne morem kar spontano odločat za nekatere stvari, ampak moram vnaprej planirat.

Se strinjam!

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2007 18:02:55   
bt08
Ne vem no sej se spremeni,samo ne na slabše.Mal več odgovornosti imaš,da nahraniš lačna usta,da si mu na razpolago ko te rabi....user posted image user posted image user posted image user posted image
Nama je biti ful lepo in nama ni bilo tudi sekunde žal da sva starša in sem zelo ponosna na to,in na mojega malega Ožbeja!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2007 18:06:40   
Primoza
Vedno aktualna tematika. Življenje se spreminja z otroki ali brez. Se pravi da ne more nihče za "spremembe" okriviti otrok.

Drugače pa delamo stvari enako kot prej, marsikaj pa smo še napredovali.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2007 18:11:56   
Marogica
Meni se je življenje spremenilo z rojstvom otrok:
-zgodno jutranje vstajanje
-ne morem spati, ko jaz želim, temveč, ko spita otroka ali pa nič-to je mišljeno za ćez dan
-vozim drugačni avto(ne hitrega, temveč karavana)
-ne kadim v stanovanju
-živce imam bolj napete, ker bi naj bila čez celi dan aktivna, kar pa ne zmorem, čeprav se trudim
-vsako stvar je treba bolj zorganizirati, manj je spontanosti, ker pri otrocih to v določenih primerih pač ne gre.
-z vsakim porodom so se mi zmanjšale joškeuser posted image  in sem bolj suha..

......pa še bi lahko naštevala....

Po drugi strani je postalo življenje pač drugačno, včasih lepše, včasih manj, da o odgovornosti sploh ne govorim. Je pa zato življenje bolj "polno" in pestro. Na meni pa ostaja odločitev, ali sem sedaj bolj srečna ali nisem. In sem.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.3.2007 18:43:53   
Strawberrie Cherrie
No, jaz pa priznam, da se mi je življenje drastično spremenilo user posted image
Prvič kot prvič sva z mojim nepričakovano zanosila user posted image in seveda dobila NAJLEPŠEGA dojenčka SPLOH user posted image - v malega sem se zaljubila na prvi pogled in od 16.12 minuto čez poldne ne razmišljam o ničemer drugim več, kot pa o Ožbeju. Kaj bi Ožbeju kupila, kdaj mora jest, kdaj ga naj sprevijem...
- spimo do natanko 6.30h s dvama nočnima podojema
- ko drugič zaspi nazaj e ura že pol deset in se meni ne da več spatuser posted image
- naš fant ima zelo močan JAZ in zato ga je potrebno neprestano nositi prenašati, ujčkati, zadnje čase pa stati pred raznimi slikami, da si jih on ogleduje user posted image
- kosilo ni nikoli ob enakem času in vedno takrat, ko serviram hrano na mizo, bi Ožbej jedel - se pravi da dojim in jem user posted image
- ne spomnem se, kdaj sem se nazadnje v miru stuširala, šla na wc ali spat takrat, ko sem jaz želela
----------------
Ogromno je teh stvari
Nimaš več časa za prijatelje ,za user posted image komaj najdeš kakšno minuto, ker si zmatran, v trgovini opraviš s svetlobno hitrostjo.
Ja, ful se spremeni življenje, ampak na bolje. Pravzaprav te otrok nauči neke discipline in 100% predanosti.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.3.2007 19:20:05   
iva01
NAju je otrok še bolj zbližal in povezal, sedaj lahko rečem da sva res eno, čeprav sva bila prej veliko in dolgo skupaj sva si vseeno stvari planirala po svoje, razen dopustov, počitnic izletov, sedaj pa planirava vse skupaj za oba oziroma za nas tri.
kar se tiče spontanosti, je več ni, gremo pa vseeno vsepovsod, moja mama pravi da je nik ko paketek, vedno pripravljen za it na pot, in rada se dela norce iz nas, češ da mamo vedno v avtu za vsaj 3x preoblečt oblek pa plenic za 1 teden user posted image user posted image user posted image user posted image , ta trditev drži tam nekje 50 %.
Drugač pa vseeno žuramo ne velikokrat ker se nama neda- ampak da, si vsako poletje privoščimo podaljšan vikend morja  za samo naju dva, 2xmesečno kino predstavo ali gledališče ali kaj podobnega.
To je to, sem kr zadovoljna z življenjem po otroku

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.3.2007 19:30:10   
nuala
Meni se je zelo obrnilo.
Prej sem bila povprečno 6 dni v tednu od 8 do 20 na delu, potem v kako restavracijo kaj pojest in to je to.
Ob prostih dneh pa v kakšen hrib.

Zdaj delam v povprečju 6 ur / dan, kuham, pospravljam, kopam, se igram, rišem,... če je kak prost dan pa ga izkoristim za delo.

Tu vidim bistveno spremembo, težko je bilo dojeti, da ne bom "spotoma" še mama ampak da bom očitno "spotoma" še kaj delala.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2007 20:43:14   
lelaval
Sigurno, da se ti spremeni. Res, da je manj časa zase, neprespane noči, 24 ur na dan moraš bit aktiven in v pogonu ter na razpolago, ne moreš na ples, ali delat dalje v službi, če se prej ne dogovoriš za varstvo,... in še bi lahko naštevala. Ampak vse te stvari so v trenutku izničene, ko ti tisti nedolžni otroček z angelskim obrazkom iskreno pove, da te ima rad in se stisne k tebi.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.3.2007 21:11:43   
Anonimen
Nekje v prvih treh mesecih precej; toliko sem rabila, da sem se navadila na življenje z otrokom.

Potem smo si ga organizirali tako, da je še vedno zanimivo in da še vedno počnemo tisto, kar nas veseli.

Nekatere dimenzije življenja odkriješ na novo, nekatere se ti zazdijo nepomembne, stalno pa se prilagajaš. Verjetno bi se tudi brez otrok, že zato, ker se človek s časom spreminja in razvija.

(odgovor članu Kanny)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
5.3.2007 21:47:47   
Anonimen
No, nama se je življenje obrnilo na bolje - prej sva bila odgovorna samo vsak za svoje poklicno delo in kdo bo plačal kakšno položnicouser posted image user posted image user posted image user posted image , sedaj pa sva 100% zorganizirana, domov prihajava takoj, ampak res takoj, ko končava s službo, vsak dan imamo kuhano kosilo user posted image user posted image user posted image user posted image , vedno je večina stvari opranih in zlikanih (čeprav je stanovanje kaotično), stanovanje je prilagojeno naraščaju (trenutno imamo sredi jedilnice mali šotorček)...

Če sem se spremenila jaz? Joj, za 100%. Sedaj npr. lahko:
a) mrtvo hladno opazujem 2 nadebudneža, kako si čokoladne roke brišeta v našo sedežno in se pri tem celo smejim;
b) v našem stanovanju več nič nima svojega stalnega mesta, ampak se za to ne sekiram (pred 3 leti bi najverjetneje osivela);
c) mislim, da 100x na dan iščem daljinec od TV;
č) znam spraviti vse fleke iz cunj;
d) me majhni vreščeči otroci sploh več ne motijo;
Pa še 200-3000 stvari bi lahko naštelauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
5.3.2007 22:03:59   
plenicka
Življenje se ti spremeni. Vsekakor. Na boljše. Četudi te partner zapusti. Imaš najdragocenejši zaklad na svetu. Vse moraš planirati vnaprej. Ni več veiko spontanosti. In veliko prilagajanja otroku.
Je pa lepa sprememba.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.3.2007 22:27:49   
Pupica
Mal več smo doma.Prej sva bila namreč bolj potujoča. Še zmerej pa to ne pomeni, da nkamor ne gremo.
Je pa tako kot je April napisala;potrebno je malo več planiranja, kar prej ni bilo potrebno.

LP

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.3.2007 9:09:10   
kalbo
Malo čuden naslov. Bolj primerno bi bilo življenje po rojstvu otroka, al pa življenje z otrokom.

Življenje se ti obrne na glavo, pa ne v smislu kaj lahko počneš in kam greš, ker se da z otrokom it povsod razen ponočevat. Življenje se ti obrne na glavo drugje. Kar naenkrat imaš pred sabo bitje, ki ti je najpomembnejše na svetu, ima tvoje vrtince na glavi in oči človeka, ki ga ljubiš. Vsaj tako je pri meni.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.3.2007 12:50:55   
barakuda
Jaz bi se podpisala kar pod marogico, ker bolje res nebi mogla napisat user posted image
Razen s cigareti nimamo problemov, ker ne kadimo user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.3.2007 13:42:11   
tehnofil
Ja menda se življenje spremeni, ko pride otrok. Saj zato se menda tudi zanj odločimo, a ne. Ni pa ta sprememba težka, če imaš otroka rad oz. teža te spremembe je malenkost proti veselju in zadovoljstvu, ki ga ob tem imaš.

Zato, ne se tega bati. Seveda pa morata biti za oba starša, drugače vsa teža pade na enega.

Seveda določenih stvari več ne moreš delati, a če to nisi pripravljen si rajši nabavi psa, katerega lahko daš v oskrbo.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 7.3.2007 13:43:42 >

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.3.2007 13:53:12   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kar naenkrat imaš pred sabo bitje, ki ti je najpomembnejše na svetu, ima tvoje vrtince na glavi in oči človeka, ki ga ljubiš. Vsaj tako je pri meni.

---------------------------------------
Kako lepo si to napisal, Kalbo!     user posted image   za dan žena še tebi!(user posted image )

ROŽICA

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?