|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!!
5.3.2007 12:16:12   
Anonimen
Lepo pozdravljene. Nisem vaša redna uporabnica tega foruma ampak me zanima ena zelo pomembna stvar:

ovulacija je nekje 14 dni po menstruaciji, takrat so plodni dnevi in je večja možnost zanositve.

Če jemlješ KT pa piše, da če pozabiš katero vzeti v prvem tednu jemanja je možnost zanositve.

mi lahko katera pomaga pri iskanju odgovora..

želim Vam veliko user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim vašo iskreno pomoč!!!!!!!!!!!!!!
5.3.2007 12:18:49   
stunfek
če pozabiš vzeti eno tabletko in nadaljuješ naslednji dan normalno se nimaš absolutno bati, da bi slučajno zanosila. Jaz sem kt uporabljala 7 let in najmanj sto krat kakšno pozabila, pa mi ni niti na pamet padlo, da bi se sekirala, ker možnosti za zanositev so tako mičkene, da jih praktično ni.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2007 12:19:16   
Anonimen
In jo vzameš takoj, ko se spomniš, da si jo pozabila. Naslednjo pa normalno ob uri, ki jo imaš. Nič bat, samo še kondom uporabljajta dodatno, pa si zaščitena.user posted image Dodatno seveda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2007 12:20:11   
Anonimen
saj ni važno kakšna je možnost zanositve.Mogoče jih 10 ni zanosilo,naslednjih 2 pa sta in to je dejstvo.ja možnost zanositve JE in zato se je potrebno dodatno zaščititi

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2007 12:29:23   
Sulfinija
Pred sedmimi leti sem pozabila vzeti eno samo KT jo ndomstila in zanosila.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2007 12:33:11   
Anonimen
kako pa potem lahko zanosiš, če pozabiš vzeti KT, saj nimaš plodnih dnevov????

oprostite ker tako neumno sprašujem, na tem področju sem popolnoma laik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2007 12:35:09   
Dejča
Ni nujno, da imaš plodne dneva ravno 14 dni po M.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.3.2007 12:42:43   
stunfek
Kaj pa tebe pravzaprav skrbi oziroma zanima? Da si zanosila pa tega ne želiš? Ali bi rada zanosila in želiš vedeti kakšne imaš možnosti? Ali hošeč vedeti, kdaj imaš plodne dneve? V bistvu ne morem razbrati v čem je panika.

A res @ mojca9000? To je pa noro. Nisem še slišala za tak primer user posted image  Eno samo si pozabila in zanosila? Hmmm...neverjetno.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.3.2007 12:46:14   
Anonimen
stunfek in zakaj bi bilo neverjetno,saj to se dogaja in ni redko.Jaz sem tudi pozabila,pa pričakujem naraščaj

(odgovor članu stunfek)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.3.2007 12:58:27   
Anonimen
pozabila sem vzeti prve tri tabletke. nevem ali naj nadaljujem z jemanjem KT?????????

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
5.3.2007 13:18:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu stunfek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2007 14:04:27   
daga11
ALLO!
NAJ TE POTOLAŽIM JAZ SEM TUD JEDLA TABLETE 7 LET PA SEM GROZNO VELIKO KRAT POZABILA JEST -SPLOH NISEM JEDLA NA URO.ITD...
ENKRAT CELO CEL TEDEN SPUSTLA..PA NIČ.. NE VEM MENI NI NIČ RATALO
MENDA NI 100% PREVERJENO DA NAJ BI VSAJ KONTRACEPCIJA ENE TABLETKE DRŽALA 4 DNI!
TAK DA ČE POZABIŠ NI TAKE SILE-VSAJ JAZ SEM SE DRŽALA TEGA PA NISEM V SEDNIH LETIH NIKOLI ZANOSILA!

JE PA VSAKO TELO DRUGAČNO, PA TUD PRAVIJO DA SO TABLETE 99% ZAŠČITA TAKO DA LAHKO PADEŠ MED TISTI 1% !

SPOROČI KAK JE PRI TEBI!
PAPA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.3.2007 14:08:42   
daga11
allo
ne zastopim pozabila si 3 tabletke pojest pa si noseča???
Ne vem če sta to dve osebi Anonimen ali je ena sama!
Zgoraj piše da pričakuješ potem pa kar spodaj da si pozabila jesti tri tabletke pa ne veš al naj nadaljuješ??????????????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.3.2007 15:33:02   
tinkamiška
V navodilih za tabletke piše, da če pozabiš vzet eno samo tabletko, tisti ciklus nisi več zaščitena, zato je pač možnost, da zanosiš, kjub temu, da potem redno ješ tabletke do konca.

Se pravi, če pozabiš pojest tabletko, uporabljaj kondom do konca ciklusa in jej tabletke do konca ciklusa, tiste, ki si jih pozabila pa izpusti.

Kako to, da nisem zanosila, če sem pozabila pojest tabletke? Pri meni je jasno, imela sem polno zarastlin in sem brezveze živčkala, če se mi je zalomilouser posted image

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu daga11)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.3.2007 22:07:18   
Anonimen
Jaz sem jemala tabletke 10 let in večkrat se je zgodilo, da sem kakšno pozabila vzet. In sem naslednji dan vzela dve. Pa mi niti slučajno ni uspelo zanosti. Ampak tukaj je treba upoštevati cel kup faktorjev: kako močno menstruacijo imaš, kako dolgo traja en ciklus... in posledično, katere KT jemlješ, koliko časa jih jemlješ (po večletnem jemanju je po moje manj možnosti, da zanosiš, če pozabiš na tabletko). Zase vem, da spadam med manj plodne in zato nikoli nisem niti pomislila, da bi zaradi pozabljene tabletke lahko zanosila. Moji jajčniki so bolj zaspane sorte in tudi menstruacijo imam neredno - od 33 do 45 dni.

Stvar je taka: če si v nobenem primeru ne želiš otročka in si niti pomisliti ne upaš na kaj takšnega, potem se po pozabljeni tabletki še dodatno zaščiti - po navodilih, ki si jih dobila zraven tabletk. V nasprotnem primeru pa ni panike.   

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.3.2007 3:56:49   
Anonimen
Zmotno je govorit, da je O 14 dni po M, bolj zanesljivo je rečt, da je  O  12-14 dni pred pričakovano M (te pa nikoli ne vemo kdaj bo pršla). Predvsem za tiste, ki imajo neredne cikluse ali tiste, ki jemljejo KT in sploh nimajo O, če pa pozabijo vzet kako tabletko, pa le te več niso zanesljive in lahko nastane O. Po domače povedano, če pozabiš vzet tabletko, ki ti zavira O in nastajanje foliklov v prvih dneh, se lahko zgodi, da ti telo vseeno proizvede folikel, v katerem je jajček in ki ga lahko kasneje oplodi semenčece. V času jemanja KT imaš umetno kontroliran cikel in če eno, dve, tri tabletke ne vzameš, se to podre in je že posredi narava, ki pa včasih izbira čudna pota in je mi ne razumemo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
9.3.2007 10:33:59   
jkk
Moja mami ni vzela samo eno tabletko,čez tri mesece pa je zvedela da bo mene dobilauser posted image .s sesto pa je komaj zanosila po 5 letih mantranja,js sm se pa kr prilimala,še tabletke mi niso mogle nič.pa ne da bi te strašila,sam povem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.