Slaba vest (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Anonimen -> Slaba vest (4.3.2007 18:49:13)

Jaz pa imam slabo vest do moje punčke. Zakaj?
V ponedeljek začnem novo službo. In delavnik traja
8 ur, končala bom ob treh, 40 minut vožnje do domačega kraja in vrtca...
Zjutraj bo hodila v vrtec z atijem en teden ob pol sedmih, en teden ob pol devetih.
V stari službi sem imela delavnik dolg 6.5 ur (s tem, da se mi je štelo za 8 ur, ker sem marsikdaj morala doma kaj narediti), Končala sem ob 13.30 in hčerko takoj po počitku šla iskat.
V našem vrtcu so ostali otroci zelo malo časa v vrtcu: pridejo okoli osmih, nekaj jih po kosilu že odide, večina pa po počitku. V vrtec jih hodijo iskat babice (jaz te možnosti na žalost nimam), ali pa mamice, ki so na porodniški ali pa so nezaposlene.

No, v glavnem jaz imam zelo slabo vest in sem žalostna, ker bo naša morala bit dolgo v vrtcu (v vrtec ne hodi rada) in potrebujem kakšno vašo prijazno besedo oz. kakršnokoli mnenje.

Rožica I -> RE: Slaba vest (4.3.2007 20:28:51)

Te razumem! Ampak te slabe vesti ne pokaži otroku, ker se bo dete samo še slabše počutilo. Poskušaj ji razložiti, da moraš delat, da boste lahko šli npr.: na morje.. In da ji je takointako najlepše med prijatelji v vrtcu. Sama pa moraš razčistiti glede te slabe vesti- pa saj nisi v gostilni ali spiš ta čas, ampak delaš, pošteno in za svoje otroke, ne?!
Zato slabo vest v kot, čas ki ga preživiš z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], pa poskusi čimbolj kvalitetno preživet! To je, po moje, najbolje kar lahko napraviš. Zame je bolj pomembno, ne koliko časa preživiš z otrokom, ampak kako ga preživiš!

taja27 -> RE: Slaba vest (4.3.2007 20:35:27)

ja, takšna je realnost večina žensk v slo. no veliko je tudi takih, ki delajo še na smene: podnevi, popoldan, ponoči, pa prazniki ...

Ava gre jutri prvič v vrtec, tko da tud mene to čaka.

lelaval -> RE: Slaba vest (5.3.2007 0:45:20)

Se podpišem pod obe predhodnici. Saj nam - mamam je najbolj hudo  - otroci so prilagodljivi in se hito vživijo v novo okolje.
Tudi jaz pravim, da je pomembno, da raje 1  uro preživim z otroci - in to kvalitetno, kot pa 24 ur na dan, pa smo vsi že siti drug drugega.

Stran: [1]