ščetkanje z električno krtačko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

livia -> ščetkanje z električno krtačko (3.3.2007 20:37:34)

Ali mislite, da lahko 11 mesečnemu dojenčku ščetkam zobke z električno ščetko?
Namreč pri ščetkanju z navadno ščetko imamo prave borbe, ko pa vidi električno ščetko, pa že na daleč odpira usta. Je pa res, da si tudi sama že od njenega rojstva ščetkam zobe z električno ščetko v njeni prisotnosti. In verjetno ji je samoumevno, da si bo z njo ščetkala tudi ona. Ali ji lahko s tem poškodujem sklenino?

Pilar -> RE: ščetkanje z električno krtačko (3.3.2007 23:03:37)

Ni dolgo nazaj, ko je moja sestra to vprašala mojo stomatologinjo in ta je rekla, da lahko z električno ščetko umivamo zobke. Samo naš malo starejši; ima 26m. Tako da ne vem, če je tudi od tega kaj odvisno.
Ker včasih so z elekrtično odsvetovali, zdaj pa ne več.

Leone -> RE: ščetkanje z električno krtačko (3.3.2007 23:39:57)

Našemu že od vsega začetka umivamo z električno ščetko iz podobnih razlogov in ima zdaj pri skoraj 4-ih letih še vedno (trkamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] ) 100% zobe (kljub vsakodnevnim sladkarijam...). Na zadnjem pregledu pred 2 mesecema je zobozdravnica svetovala, naj zdaj kombinira, tako da se sam nauči tehnike ščetkanja tudi z navadno, ker naj bi bila vseeno bolj učinkovita. Je pa pomoč še vedno potrebna...

ms3 -> RE: ščetkanje z električno krtačko (5.3.2007 10:37:15)

pred enim tednom smo bili z 8 mesečnim dojenčkom pri zobozdravniku in man je rekla, da so električne krtačke neprimerne za predšolske otroke.

livia -> RE: ščetkanje z električno krtačko (5.3.2007 18:04:56)

Na medover.net so mi odgovorili naslednje. A to odgovarjajo zobozdravniki ali moderatorji? Videla sem namreč, da tale Alenka vsakemu odgovori.

Avtor: Alenka Šenk Erpič  [image]http://med.over.net/images/srcek_mali.gif[/image] 
Datum:   04-03-07 10:36
Spoštovana,
hm, potrebno sicer ni, če pa menite, da vam bo to olajšalo čiščenje zobkov, potem lahko poskusite. S pravilno uporabo ščetke sklenine ne morete poškodovati.
Lepo pozdravljeni!

Stran: [1]