Astrica -> RE: Porod dvojčkov (9.3.2007 2:37:13)
|
Navt, razlika med njima se je vlekla že od morfologije dalje. V bistvu že od 13. tedna dalje. Do 32. tedna sem imela preglede enkrat na en mesec, potem me je pa zagrabila panika, da se mi je oduščil čep in pristala sem v porodnišnici na vikend paketu. Dobila sem flosteron za razvoj pljuč, v ponedeljek me je pogledal moj G in poslal domov. V 34. tednu je rekel, da plod B ni v zadnjih 14 dneh napredoval, kot bi moral in mi napovedal, da bo treba rodit, če čez 14 dni ne bo napredka. No, potem je pa ugotovil, da B sploh ni nič napredoval, zaostajat je pa začel tudi že A in da "tole ja za rodit, nč več čakat". Pa smo šli rodit... B je bil zadnje tri mesece v medenični vstavi in verjetno so pri porodu želeli, da tako tudi ostane. Z "da ne bi kam ušel" sem bolj mislila, da se ne bi obrnil. Z UZ-jem so si pa pomagali, da so ga namestili direktno v porodni kanal, da je šel lahko ven samo z enim popadkom. Trebuh mi je pa otrdeval redno od cca 20. tedna (še v porodnišnici sem za en teden pristala zaradi tega), tako da na začetku sploh nisem vedela, da imam popadke. Kao - saj to se meni dogaja že pol nosečnosti in mi je potem morala babica povedat, kdaj sploh imam popadek. No, zadnjo uro sem seveda vedela, da jih imam. Kako se je zanimivo po 4 mesecih spominjat poroda. V bistvu je bil tako lahek, da takle porod dam lahko skozi kadarkoli. Če ne bi bilo prej nosečnosti, seveda :). Nosečnost je pri meni potekala dokaj dobro. Me je pa seveda zadnje mesece vse tiščalo, nisem mogla hodit, spat, sedet, ležat... V bistvu tipične nosečniške tegobe zadnjih mesecev, s tem da se to pri dvojnih nosečnica začne verjetno kaj prej. SREČNO!
|
|
|
|