janapan -> RE: prvi pregled (3.3.2007 9:59:31)
|
brez panike, če ti je naredila UZ in si dala kri v 6 tednu je to še dobro, načeloma je prvi pregled šele tam okrog 9-12 tedna in takrat te stehtajo, daš kri, ti izmerijo pritisk, daš vodo, g ti naredi pregled in to je to. V dvanajstem tednu ti naredijo UZ, preverijo plodek če je vse bp, lahko greš na nuhalno svetlino, ki je samoplačniška če si mlajša od 35 let. Potem pa si pregledi sledijo + - na štiri tedne, zgledajo pa kot po tekočem traku če je vse v redu s tabo. Vsakič daš vodo, pritisk, pregleda te g, meni vedno posluša srček otroka, vpraša po počutju. V 20-22 tednu je drugi pomembnejši pregled morfologija, ko zopet preverijo če je z otrokom vse bp, preverijo organe in to, daš zopet kri, vodo (jaz sem že bila prekužena s toksoplazmozo zato mi tega testa niso več delali ne vem kako je če jo nisi mel), potem pa spet na 4 tedne naprej po tekočem traku...mislim da ti še enkrat dela UZ nekje v 34 tednu, to je pa tudi vse (no naprej od 26 tedna še nisem prišla tako da ti lahko sporočim kasneje ; )
|
|
|
|