pomoč,plenični izpuščaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simanej -> pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 0:27:25)

Lepo prosim za nasvet, kaj narediti glede pleničnega izpuščaja, vsak dan je hujše, čeprav sem uporabila že vse kreme , ki so na razpolago, ( od bepanthena, praške paste, canestena, laseptone... ) in nič ne pomaga, uporabljamo pa pleničke activ fit iz avstrije, saj smo že poskusili z drugimi pamperskami in tudi z mullerjevo znamko plenic, pa nič dobrega. Ima katera izkušnje o FIXIES pleničkah, saj mi nekateri svetujejo naj jih kupim.




Lunc_a -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 0:30:23)

Mi imamo lumpijeve.
Za umivanje vnete kože uporabljamo čaj iz hrastovega lubja, čaj iz ognjiča ali lipovega cvetja. Kožo vedno dobro osušimo, področje kjer je plenica, namažemo z zaščitno kremo, za močno vneto kožo pa uporabljamo ognjičevo mazilo.Poskusi s tem




kew kew -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 0:31:07)

Ritko čimveč na zrak... pa pleničke zamenjaj... pa še to - a si mogoče zamenjala robčke, ki zdaj ne odgovarjajo?




SaaS -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 7:50:47)

Prvo kar je, zamenjaj plenice. Očitno mu Pampers ne ležijo (neglede na poreklo).

Tudi mi smo imeli probleme. Sem tudi probala z raznimi kremami, a dokler nismo zamenjali plenic, ni izpuščaj izginil. Ritka ni prenašala Pampersk, niti Huggies. Od takrat naprej smo uporabljali Babylove iz DM in Fixsies, ki so res dobre. Te pleničke naj bi bile res iz naravnih materialov. Pamperske so še najbolj plastične od vseh plenic..

Pol leta nazaj pa sem poskusila Alana (ekološke) iz DM, in tudi OK. Zdaj uporabljamo te. Tudi Millerjeve so dobre (Beautybaby in Moltex-ekološke).

Kreme pa jaz uporabljam navadno hladilno mazilo, pri vnetju pa Praško pasto. In zelo pomaga hrastovo lubje. Dobiš v lekarni. Najbolj je sicer kopel, ampak že če spiraš s to vodo zelo učinkuje.

Upam, da se čimhitreje znebite te nadloge.




frufru -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 8:02:02)

Naš nima vnete rite, odkar uporabljamo racmanke, ki so pralne iz bombaža, pa tudi ritke več ne mažemo.




Clody -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 9:13:53)

Previjaj zelo pogosto, dobro segrej sobo in ga imej čimveč nazga. Jaz ga ponavadi še pofenam, da se vse malce izsuši.
Če bo pa res hudo pa pokliči pediatra.




Anonimen -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 11:06:45)

pri nas je vedno za plenični izpušaj  pomagal ribodermin(ribje mazilo).




Linapina -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 11:58:48)

Tudi pri nas smo ob menjavi plenic mislili da gre za plenični izpuščaj in ker ni in ni hotel zginit smo morali k zdravnici. Imeli smo sor na ritki, dobili smo eno lekarniško zmešano kremico in pa canesten, pa moram povedat da je bilo v dveh ali treh dneh že vredu. Je pa res da smo jo imeli veliko brez pleničke, kljub temu da je bila še majhna.




atteya -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (3.3.2007 14:39:51)

Če ima malček ta izpuščaj, se vsekakor čimbolj izogibaj pudru v prahu. Zaradi tega pudra se izpuščaj naredi zelo rad, namreč puder se ne sme navlažiti, kar pa je med dojenčkovimi nogami oziroma na ritki mogoče le za kako minutko, potem se pa kaj hitro polulajo.
Mogoče pa le ne gre za plenični izpuščaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], če si poskusila že toliko mazil in imaš dobre pleničke. Mogoče bi poskusila še s popolnoma običajnimi bombažnimi plenicami (kot smo bili zaviti mi), če pa še to ne pali, pol pa čimprej k pediatru.




simanej -> RE: pomoč,plenični izpuščaj (5.3.2007 11:03:01)

Hvala za nasvete, smo zamenjali pleničke in je že boljše, tako da je bil po vsej verjetnosti to problem, saj je bilo že drugi dan boljše.




Stran: [1]