Slaba vest (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Anonimen -> Slaba vest (2.3.2007 22:39:31)

Jaz pa imam slabo vest do moje punčke. Zakaj?
V ponedeljek začnem novo službo. In delavnik traja
8 ur, končala bom ob treh, 40 minut vožnje do domačega kraja in vrtca...
Zjutraj bo hodila v vrtec z atijem en teden ob pol sedmih, en teden ob pol devetih.
V stari službi sem imela delavnik dolg 6.5 ur (s tem, da se mi je štelo za 8 ur, ker sem marsikdaj morala doma kaj narediti), Končala sem ob 13.30 in hčerko takoj po počitku šla iskat.
V našem vrtcu so ostali otroci zelo malo časa v vrtcu: pridejo okoli osmih, nekaj jih po kosilu že odide, večina pa po počitku. V vrtec jih hodijo iskat babice (jaz te možnosti na žalost nimam), ali pa mamice, ki so na porodniški ali pa so nezaposlene.

No, v glavnem jaz imam zelo slabo vest in sem žalostna, ker bo naša morala bit dolgo v vrtcu (v vrtec ne hodi rada) in potrebujem kakšno vašo prijazno besedo oz. kakršnokoli mnenje.

ostrouskaduska -> RE: Slaba vest (2.3.2007 23:10:41)

Ja, popolnoma razumem. Sem na istem in enako razmišljam. Zdi se mi, da bodo drugi vzgajali mojo punčko namesto mene. Ker hodi zgodaj spat (ob 7.30), bova malo časa preživeli skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Ampak tako pač je. Ogromno ljudi vidi otroke samo zvečer, ko se odpravljajo spat, ker delajo deljeno in v izmenah, tako da je v bistvu tak urnik blagoslov. In vsi preživijo.  S tem se jaz tolažim. Poskusila bom izkoristiti vikende in počitnice. Saj bo šlo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sicer pa menim, da mame te ločitve težje prenašamo kot otroci. Če otroku razložiš, da tako mora biti, bo to sprejel. Najbolj pomembno je, da ne vidi, da se ti sekiraš in si žalostna!

alpeli -> RE: Slaba vest (8.3.2007 11:09:29)

Miranda ,poskusi se potolažiti,da je več takšnih žensk,ki imajo nemogoče delavnike.Poglej si medicinske sestre(moja svakinja),ki delajo vsak drugi vikend v mesecu po dvanajst ur,praznike,nočne....Skratka več so v službi kot doma.Že res da imajo proste dneve med tednom ampak takrat so šoloobvezni otroci v šoli,med vikendom pa so doma.Svakinja problem rešuje tako,da se otrokoma maksimalno posveti,ko je doma in lahko rečem,da sta moja nečaka dobrovzgojena(seveda ji veliko pomaga tudi mož).Če sem malo kritična imam jaz dosti boljši delavnik,saj delam samo zjutraj od sedme do petnajste ure in samokritično lahko priznam,da sta  moja otroka kar malo preveč razvajena in nesamostojna pri svojih leti(12 in 14 let).
Tako da če je varstvo v vrtcu in če imaš še partnerja in starše,ki ti občasno priskočijo na pomoč ni nobene panike,da bi se počutila krivo.Res pa je da so današnje službe glede delovnika precej grozne in potem se čudimo zakaj so naši otroci takšni kot so.

tažana -> RE: Slaba vest (8.3.2007 11:28:31)

jaz se ravno tako spopadam s tem. ampak s to razliko, da šele iščem službo. - službo bom slej ko prej nujno rabila (zaloge gredo h koncu) jest sem pa še vedno zbirčna glede delovnika. (enkrat sem na razgovoru namerno bila bolj zadržana ker bi tam delala tudi do 17h potem pa še 45 minut vožnje...) tako bi bila ob 18h doma tamala gre pa ob 19-20h spat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

še vedno upam da se mi po čudežu v domačem kraju ponudi kakšna služba.
veliko sreče pri premagovanju teh stisk- jest mam recimo ful težav s tem.

Stran: [1]