9nebesa (****. nadaljevanje) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Pikapolonica -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (28.9.2004 9:48:13)

Dobro jutro!

Bom pa tokrat jaz tista, ki nas bo prestavila malce višje.

Kako ste kaj danes. Jaz sem super. To, da sem doma je že tako fino, da sem pa včeraj spet videla mojega škratka :angel: je pa sploh najlepše. Moja G. mi namreč vedno naredi še UZ, da se prepriča, če je vse OK in včeraj je bila sploh zelo vesela. Mi je pokazala kako moj palček vadi dihalne gibe in rekla, da je to za vsakega porodničarja izredno pomirjujoče, ker je to znak da se plodek dobro počuti. In res je bilo videti, kot da diha. Prsni košek se mu je širil tako kot se nam, ta velikim, ko dihamo. Potem mu je še izmerila stegnenico in glavico in rekla, da je čisto prav velik in težek. Čeprav se pa jaz v zadnjih 5 tednih nisem zredila niti kilograma. Sem bila čisto presenečena, ko sem stopila na vago. Zadnjič je ena izmed deklet na forumu spraševala o tem, koliko smo se zredila in v katerem tednu smo, pa sem napisala, da sem se zredila 8 kg. Doma se jaz namreč sploh ne tehtam in sem tako pač mislila, v resnici jih imam pa še vedno komaj 5 več, kot na začetku. In to ravno jaz, ki se že celo življenje borim s kilogrami. Še dobro, da sem se za otročička odločila v »boljših časih«. Aja, in še to. Se je že postavil na glavo :bravo:, tako, da je verjetnost medenične vstave tudi zelo majhna. Čeprav je rekla, da se še vedno lahko obrne nazaj z ritko navzdol, ampak da je to malo verjetno.

Sem pa seveda tudi malo vprašala o teh, saj veste, mojih zoprnih težavah s »prečastito tazadnjo« :ups:, pa se je samo nasmehnila in rekla: Ja, to je pa davek, ki ga mamice plačamo…. Torej se moram kar sprijazniti in upati na najboljše.

No, kakorkoli, zdaj sem naročena spet čez dva tedna in takrat mi bodo naredili tudi CTG. Očitno gre zdaj tudi pri meni že malce bolj zares. Bolj pogosti pregledi, CTG, vsi dokumenti potrebni za paprinato vojno s centrom za socialno delo in drug teden začnem z materinsko šolo…. Joj, saj bom menda res tudi jaz kmalu rodila.

Žal je pa pri nas doma bolezen v hiši. Možek je čez vikend zbolel in tako tudi najini sobici stagnirata. Vse je še vedno tako kot je bilo, jaz sem pa tako upala, da bo ta teden v podstrešni sobici že vse gotovo. Pa očitno ne bo. In tako namesto, da bi barvala omare, kuham čaj in skrbim za mojega ubogega lubeka podolgem in počez. Samo, kako so pa moški hecni, ko zbolijo. Ali pa je vsaj moj tak. Kot en velik otrok. Ampak tak, šikan.

SVETKA se pa nič ne oglasi že par dni. Najbrž že pestuje svojo štručko. Vse najlepše ti želim, Svetka!:rozica:

Tako, zdaj se pa še ve kaj oglasite.

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in :duda: (33t 6d)

Tinca7 -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (28.9.2004 12:03:02)

Hojla!

kako lepo, da se je tvoja :duda: že postavila na glavo! Moja pikica je namreč še vedno lepo čiča (medenična vstava). G. mi je rekla, da jo bodo poskusili čez dva tedna obrnit, če se ne bo sama. Pravzaprav ne vem čisto dobro kako to zgleda:zmeden:. Drugače pa je pridna, lepo brca in razgraja :bravo:!
Tudi jaz sem že tri tedne doma, a mi je zadnje čase že kar malo dolgčas :(. Doma imam že skoraj vse pripravljeno. Ravno ta vikend sva prelimal sobico s kužati in je noro dobr izpadl:).
Z materinsko sem tudi že končala, zdej hodim samo še na dekompresijo (zelo priporočam).

No Pikapolonica, čimprej pozdravi možeka, da bosta lahko dokončala sobico!

LP, Tina

asso -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (28.9.2004 12:05:34)

Ku-ku, pozdravljene vse nosečke in tuditiste, ki še čakate, če ste morda zalutale sem.

No, na hitro se mal javim, dokler čakam, da se mi likalnik pogreje. Namreč včeraj sem oprala vse cunjice za našega bodočega člana in sedaj jih je potrebno še zlikati.
Nisem imela še namena to storiti, ker še čakam omaro in previjalno, da prideta in potem bi vse skupaj dala na mesto, ampak me je mal skrbelo, da nas ne bi slučajno kaj prehitelo, da sem se odločila kar začeti, bom pa do prihoda nove omare spravila vse kar v našo.

Ja Pikapolonica, počasi pa gre zares. Počivaj čim več in pozabi na pospravljanje, da boš na dan D lepo spočita, ne da boš potem potrebovala še pol leta, da prideš k sebi, ker boš šla utrujena rodit. Jaz pod prisilo kar počivam, pospravljanje in čiščenje tal pa sesanje prepustim mojemu dragemu.

Mi sobico za :duda: smo pripravili, ampak sedaj čakamo že 2 tedna pleskarja za najino spalnico, saj je bila potrebna pleskanja, ker je barva odstopala (mojstri pred 2 leti pa taki). Najprej sva mislila, da nama bo sama uspelo prepleskat, ampak je precej še za pogibsat in taka mojstra pa res nisva. Tej pleskarji pa so tako neresni. En si je ogledal, rekel, da nam bo delal, dvakrat smo bili že dogovorjeni, da pride in njega od nikoder. Vsaj bi poklical, da ne more. Prav jezna sem:grrr:. Danes pride ponovno en pogledat in upam, da bomo imeli več sreče, ker sva z dragim že dobra dva tedna preseljena v otroški sobici. Sva si pojstlo odnesla tam, da ne spiva na kavču - hvala bogu.

No drugače :duda: pridno brca, večkrat mi prav škodi, ko mi kaj vtakne pod rebro in se noče premaknit, mene pa to grozno moti in ga "drocam, da se mi premakne". Pa vaši škratki kaj v bušijo kolcajo? Moj kar večkrat na dan, prav hecno je.

Pikapolonica lepo, da si videla tvojega škratka. Mene čaka to naslednjo sredo. Komaj čakam, predvsem še za to, da se malo bolj pomirim, ko mi bo povedala, da je vse O.K. in da končno res začnem uživati vsaj zadnje tedne nosečnosti, ker tudi če rodim prej bo z mojim :duda: vse O.K. Pa najbrž mi bo še težo povedala tako, da bom res pomirjena.

Sedaj pa gremo malo likat, da se ne bo nabralo preveč cotk.

lep dan želim vsem nosečkam in vsaki pošiljam eno :rozica:, pa Lu :torta: za polovico (20t).

Lp asso in :duda: :modri:? :roza:? (33t 1/6)

filipinka -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (28.9.2004 12:09:55)

:bravo:Zdravo punce! Vidim, da se vneto približujete cilju. Jaz sem ga že pretekla, v petek 24., pa še vedno nič. Danes sem bla spet na CTG in UZ in som spoštovani zdravniki rekli, da še lahko čakamo. Da se mali počuti ful dobro. Tak, da gremo spet domov čakat, če ne bo nič pa v petek nazaj.
Punce povem vam, da je to ko si čez rok pa res že malo :(. Do roka še gre, je ful lepo...potem pa...
No saj bo mogoče kera to doživela...
Čao, božajte bušije in uživajte!
V.

Anonimen -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (28.9.2004 14:12:37)

Ojal!

Da se vam malo javim:) Lu, tole pri Sončku se baje splača, v Trbižu se verjetno ne več, ker ni več IVE.

Boni, super, da boš lahko več čvekala. Ko se vse skupaj umiri pa se kaj javi za kakšno srečanje:) Pa ostale tudi če želite jasno:)

Jaz pa pogrešam Mavrico.:zmeden:

lp,:fis:

Lu -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (28.9.2004 14:28:20)

Bolj ko gledam za tale voziček res se mi zdi da se splača. Me pa moti, ker je tako malo barv na izbiro. Samo 7. Ni ene zraven, ki si jo želim.Je samo Pliko varianta. Itak se bova vrgla v nakupe šele meseca decembra.

papa Lu in :duda:
20t:love::bravo:

mala maja -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (29.9.2004 8:47:58)

No pa še moja malenkost na hitro.

No ODHAJAM V RIM, ja prav ste prebrale ležat v porodnišnico. me je kar groza....ŠE 22t do konca. Kako bom zdržala.Pa pikca doma :zmeden:

Že v soboto me je takoo bolela glava da sem šla v ponedeljek k zdravniku.Ugotovila je da imam visok pritisk kar pa ni fajn, gelede na to pa da je mojo mami pri 43 letih zadela možganska kap odhajam na kontrolo. Mogoče bom čez en teden doma mogoče ne????:zmeden:

No lepo se imejte pa buhije božajte.

Lp mala maja :duda:

Lu -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (29.9.2004 8:55:18)

Jutro!

Joj mala maja. Držim pesti, da bo vse OK. Boga reva si, res. Želim ti čimprejšnje okrevanje.

Se javim kaj pozneje.

lp Lu in :duda:
20t 1/7:love:

Pikapolonica -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (29.9.2004 10:11:30)

Dober dan!

Pa so nam angelčki naklonili še en sončen dan. Jaz ga bom danes izkoristila tako, da bom letala s papirji okoli. Od centra za socialno delo, pa seveda kamorkoli me bodo poslali. Počutim se sicer za en k…., ker je bolezen od moža očitno prišla malo na obisk tudi k meni, vendar upam, da se mi bo uspelo nekako rešiti iz njenih krempljev.

Sem se pa danes tako ustrašila. Se zjutraj struširam in obrišem in tako kot vedno pobožam po trebuščku, pa nenadoma začutim eno pikico tik pod trebuhom. Pogledam (seveda komaj kaj vidim) in zagledam eno črno pikico. Normalno, da sem najprej pomislila na klopa. Moža ni bilo doma, ker je skočil v lekarno, staršev tudi ne, jaz si pa sama nič nisem mogla pomagati… In sem seveda takoj planila v jok ter takšna pričakala mojega lubeka, ki je seveda najprej pomislil, da je kaj narobe z najinim škratkom. No, potem sva pa ugotovila, da gre le za malo krastico in sem se še enkrat zjokala. Tokrat od veselja. Moj lubek me bo pa zdaj lahko še OH TI MOJ KLOPEK klical, če mu bo kakšne druge teme zmanjkalo. Včasih mi reče da sem njegov KITEK, ampak tako ljubkovalno, da se sploh ne morem jeziti.

LU, te čisto zastopim v zvezi z barvami. Tudi midva sva komaj našla barvo, ki bi nama bila všeč. In še pri tej sva ujela zadnji vlak, ker so v Italiji vozičke v tem barvnem vzorcu pred dvema mesecema nehali proizvajati in sva ga še komaj po kosih nakupila v treh različnih trgovinah.

MALA MAJA, ti pa se hitro pozdravi in naj ti čas v bolnici čim hitreje mineva. Da boš kmalu spet med nami!

No tako, zdaj pa grem. Pišite kaj, da bom imela kaj brati, ko pridem nazaj!

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in :duda: (34 t)

BONI* -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (29.9.2004 12:13:31)

Hojla punce! Danes je baje napovedano slabo vreme, pa nas vseeno lepo sonček greje. Jaz sem svoj zajtrk danes pojedla na terasi, kot martinček. Tudi moja mačka se že cel dopoldan martinčka na sončku.

Toliko časa nisem bila na RRu, da nisem čisto na tekočem. Počasi zbiram zamujene informacije. Katera je sedaj na vrsti za rodit? Bejba, Svetka, v77? Kdo še? Ali pa morda katera od njih že veselo pestuje?

Tudi jaz sem včeraj imela G. Sem bila prav vesela, ko sem spet lahko videla svojega :angel:. Je že pravi korenjak! Veselo brca svojo mami. Z glavico je obrnjen navzdol. Upam, da bo tako tudi ostalo. Je G rekla, da ima sicer še možnost se obračati ampak da je možno, da bo ostal tako obrnjen. Upam! Me je pa zadelo kot strela z jasnega, ko je G rekla, da imam SAMO še 10 tednov do poroda! Zadnje čase nisem imela časa niti na koledar pogledati in prešteti tedne tako, da me je včeraj res kar malo predramilo. Ooooo, zdej me je pa že strah! Hvala bogu se je vsaj zta norija v zvezi z selitvijo in opremljanjem končala in lahko v miru zadiham. Danes sem prvič po dolgem času spala do 9h.
Tudi z mano je vse OK. Hemoglobin se mi je po 3 stekleničkah retaferja popravil iz 98 na 114, pritisk imam vredu, zredila pa se nisem od prejšnega pregleda pred 3 tedni nič! Od začetka nosečnosti pa do sedaj samo 4kg. Tako kot je rekla Pikapolonica, bom rekla še jaz. In to ravno jaz, ki se že celo življenje borim z preveč kg in preveliko ritjo in stegni. Pa me kar čudi, ker imam že nekaj časa ogromen apetit. Res pa je, da sem sedaj veliko fizično delala in letala okoli, živce pa sem imela že tudi čisto skravžlane.

Sem se odločila, da gremo jaz, moj dragi in najin :angel: kar sedaj v oktobru na porodni tečaj v porodnišnico. Ne vem, kako bo zadnji mesec. Lahko nas kaj preseneti, pa bi rada že sedaj opravila ta tečaj. Upam, da še ni vse polno. Moram danes med 13 in 15h poklicati za informacije. Ali gre še katera sedaj v oktobru na tečaj?

Popoldan pa me spet čaka pucanje Šiški. Pa treba je še par vtičnic zamenjati, pa postelje sestaviti, pa še nekaj krame preseliti, da bo do 1.10. vse na red za prihod študentk.

A ja, ena je spraševala glede srbenja kože na trebuhu. Žal se sedaj ne sšpomnim imena, katera je to bila (prosim brez zamere). Naj samo povem, da mene trebuh občasno srbi že dalj časa in vem, da nobena maža kaj dosti ne pomaga. Žal je tudi to davek nosečnic.

No, sedaj grem pa še naprej brat, da zvem še kaj novega!

Lp, Boni in :duda:

Dolina -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (29.9.2004 15:04:28)

Ojla punce, kako ste pridne. :) Jaz sem doma, pa mi kar zmanjka časa za forum, pa še računalnik mi nekaj nagaja (mislim, da bo ventilator crknil, upma, da ne procesor - ker pol sem pa v r...):zmeden:
Asso, upam, da boš imela več sreče s pleskarji, sicer pa bi jaz poslala neresne nekam, pa poiskala druge. Kaj se to pravi, da jih ni, če ste zmenjeni? madona, tole me čist razkuri...:grrr:
Joj, mala maja, upam, da boš kmalu zopet doma in zdrava in vesela in polna energije. :rozica::rozica: za tebe.
Lepo, da tse ostale nosečke ok. V77, zdej se mi pa že malo smiliš, ko takole čakaš iz ure v uro, če se bo začelo kaj dogajati. Želim ti, da se tvoj sonček kmalu odloči in pokuka v tvoj svet. :angel:

Jaz sem bila včeraj s Suzi na aerobiki za nosečke, pa sem danes kar lepo utrujena, oziroma trebušček me boli, se mi zdi, kot bi bil trd kot kamen. :zmeden: No, bom mal počivala.
Jaz imam pa v petek G. in upam, da bo imela kaj več časa kot prejšnjič in da bom videla mojega sončka, ki se čist mimogrede, že premika. :bravo::bravo::bravo: Kok sem vesela. 9nebesa
A mislite, da mi bo delala morfologijo? Bom glih 18t in 1 dan. A vsem nosečkam merijo maternični vrat? Pa to naredi moja G ali me kam pošlje?

Ej, Lu, a te tvoj pesek kaj bolj uboga. meni moja prav nagaja. Čim ji rečem NE, ona še bolj počne tisto kar pač ne dovolim. Madonca, včasih bi jo kar po riti...:(

zdej grem pa k mami na obisk, ker če ne vsak teden trikrat ne vidi, potem to pomeni, da NIČ ne pridem na obisk. :)-:)-:)- Sicer pa je prav super mami in hvala, da je glih moja! :bravo::bravo:

Lepo se imejte, izkoristite sončka, pobožajte bušije...
:rozica::rozica:
Lp, Dolina 17t

Mina1 -> 9nebesa (****. nadaljevanje) (30.9.2004 13:03:14)

ku-ku, nosečke;)

Najprej MALA MAJA: upam, da ni nič resnega in da boš kmalu doma. če doma nekako nimaš obveznosti (razen partnerja;) in si še brez škratkov, še nekako gre), če pa imaš doma že otročke, mali ali velike, je pa to težka stvar, če je mamica v bolnici. Upam, da je vse v redu s tabo in s pikico v trebuščku:), pa čimpreje se vrni.

Sama sem se glih vrnila od G, da mi je napisal podaljšanje bolniške za oktober in potem spet dobim od komisije na dom do kdaj sem lahko doma. Za naprej pa bomo videli kako in kaj, glede na to, da imam vmes v istem tednu dva UZ v 21. tednu, kjer vse organe pri otročku ponovno intenzivno pregledajo. Resnično upam, da bo vse v redu. Sestra pri G m je rekla, da imam smolo v smislu tega, da kljub temu, da sem dobila rezultat AC, ki kaže na to, da je s :modri: vse v redu, sem še vedno v dvomih kaj in kako bo s pikico.
Psiha mi dela 100/h in tega ne privoščim nobenemu.

Sploh pa moram biti doma "fajn" že zaradi mojega navihančka, ki je trenutno v vrtcu in mu moram biti na razpolago nasmejana in dobre volje, da ne začuti, kaj me muči.

Skratka, toliko od mene. Me veseli, da ste ostale nosečke fajn in da ste bolj nasmejane kot jaz.

pa-pa Mina1 - konec 19. tedna;)

Stran: [1]