Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 16:51:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Streljat, ****rit, peti pesmice, "napadat" pa še veliko drugih, tudi koristih stvari. In ja, z letošnjo vzgojitelico sem veliko bolj zadovoljna kot s prejšnjo, čeprav jih je prejšnja veliko več naučila. Ampak je pa ta neprimerno bolj topla.
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 17:14:57
|
|
|
|
polona2
|
Jaz sem resnično zadovoljna z vrtcem in vzgojiteljicami, Hana me velikokrat preseneti z novo pesmico, pa z raznimi modrostmi, npr. s čim se hrani ptiček, kuža, muca itd.no, to se je zgodilo ravno včeraj, da naju je presenetila in povedala za par živali, kako se prehranjujejo. Se mi zdi, da veliko odnese, da napreduje, prav zaradi obiska vrtca. Prej se je bala otrok, to jo je povsem minilo, zdi se mi bolj samozavestna. Z velikim veseljem govori o svojih so-vrtičkarjih in vzojiteljicah, zato vem, da v vrtcu uživa. Slabe strani pa so npr. kakšna nova, ne ravno lepa beseda, pa streljat se je naučila, zna uščipnit, kar prej pač ni počela, bi pa te stvari odkrila prej ali slej, dvomim, da se jim da izognit, razen če otroka obsodiš na osamo. Skratka, jaz sem ZA vrtec.
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 17:30:45
|
|
|
|
Marogica
|
Ne da se mi vsega pisat, ker so se naučitil dosti. Mogoče tako-na kratko: Moja dva vidno napredujeta. Vzgojiteljice so v redu. V večini so take, da si res prizadevajo in se trudijo. Povsod pa so črn ovce, vendar so te bolj izjeme kot pa pravilo. Kar dosti pa je odvisno tudi od staršev oz. od njihovega pričakovanja. Včasih so ta izven meja normalnega. Aja....čer ...
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 21:15:53
|
|
|
|
bskrle
|
Midva sva zadovoljna z varuškami in napredkom. Naša najstarejša je res zahtevna in je fino, ker jeih kam peljeo, pa pojejo, supoer se je naučila risati, sta bolj redoljubni ...
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 22:17:55
|
|
|
|
frutka_
|
Torej rekla bi, da je vrtec res evolucija in proces. Stvari, ki se jih otroci naučijo v vrteškem času se ne pokažajo preko noči ampak nastanejo, rastejo, zorijo...sčasoma. Kar se mi zdi da pri njem izstopa je socialni razvoj. Čeprav nekateri menijo, da otroci v tej starosti niso zmožni medsebojne igre bi to ovrgla. Tamalček ima prav ljubko prvo prijateljstvo z enim fantkom iz skupinice ter z eno deklico. Poleg tega mi je všeč, potek dejavnosti. Recimo berejo zgodbico o Rdeči žogi in nato na to temo tudi nekaj časa ustvarjajo (kaširajo, rišejo, plešejo...). Resnično lahko osvojijo zgodbo na večih različnih nivojih. Morda bi izpostavila tudi to, da je pomemben sam proces "učenja"in ne sam "izdelek". Pot, ki jo otrok naredi od trenutka, ko je v roko prvič prijel barvnik pa do trenutka, ko bo narisal krog je zelooo dolga. V tem času je moral dodobra spoznati sebe, okolje v katerem se giblje,...v tem procesu pa ima pomembno vlogo tudi vrtec saj otrok spozna, da se svet ne konča pred domačimi vrati temveč da obstajajo tudi drugi.
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 22:33:17
|
|
|
|
nejcko
|
Težko rečem, česa vse sta se naučila, po drugi strani pa lahko rečem, da sta se v vrtcu v bistvu naučila vsega. Zdi se mi, da je vrtec tako tesno vpleten v naša življenja, da bi bilo nemogoče vse našteti. Jaz si, iskreno povedano, sploh ne znam predstavljati našega življenja in svojih otrok brez vrtca - otroka z neizmernim veseljem čakata vsak nov dan v vrtcu, čez vikend nenehno sprašujeta, kdaj bosta šla, vsak dan prideta iz vrtca polna pozitivnih vtisov, nasmejana, polna novih domislic, znanj, izkušenj. Meni se zdi, da bi jaz 3/4 stvari par let kasneje začela učiti svoja otroka, v vrtcu pa to naredijo tako mimogrede, na tak zanimiv način ... res, včasih sem prav presenečena, kaj otroci že vse znajo, o čem vse debatirajo, kako veliki in pametni so že pravzaprav ... Torej poanta mojega posta: brez vrtca nam živeti ni
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 22:43:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Naše vzgojiteljice so prima!!! Najbolj vesela sem bila, da se je naša punčara naučila: - šteti - prepoznavati barve - angleške besede - pesmice - razne igrice, katere se igramo tudi doma (npr. Mačka in miš) Najboljša je pa ta, da pozna avstralsko zastavo (slovenske pa ne).
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 2.3.2007 23:34:57
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miranda Najboljša je pa ta, da pozna avstralsko zastavo (slovenske pa ne). Naš 5-letnik je danes prijavil, da oči jutri ne sme hitro voziti, ker avto pri hitri vožnji spušča slab zrak v zrak - ima eko vzgojiteljici in zdaj za vsako stvar pove, če je zdrava ali ne, če vsebuje vitamine itd. In tako tudi doma ni nobenega problema več, ko mu težim, da papirja ne sme basati med navadne smeti
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 3.3.2007 8:38:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Hmmm Kaj se je naučil.Kot prvo je osvojil en tuj jezik,naučil se je razumevanja in govor v italijanskem jeziku.Kletvice v obeh jezikih. Jesti skoraj vse,pa,da sam vzame žlico ali vilici in je,ker doma se mu ne da preveč.Priznam,moja krivda,babi,kljub temu,da jo hči krega,še vedno ne more iz svoje kože in teka z žlico za vnukom. V vrtcu se gre sam umit roke in zobe,ter na stranišče,doma noče,Pa sem ga vprašala zakaj pa to? Odgovor:Zato,ker imam nonota in babico,da me pelejejo v kopalnico Naučil se je pesmic in plesov(so že nastopali na odru)
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 4.3.2007 14:20:37
|
|
|
|
iva01
|
gromno stvari: različnih pesmic, igric, umivanja rok in obraza(to nam pred vrtcom ni šlo), obuvanja, damore med obrokom sedet za mizo in ne okol z priborom letat,... Slabe stvari pa so: streljanje dela se kot da ima v roki pištolco, in ščipanja.
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 6.3.2007 8:33:56
|
|
|
|
romy
|
Moj je šel v vrtec z 11 meseci in praktično se je tam naučil vse. Naučil se je plaziti, hoditi, sam jesti, piti, se umivati roke, obraz, peti pesmice, risati, zlagati kocke, sestavljati, rezati s škarjami, pri 1,5 letu so ga naučile iti na kahlico,....skratka vse in še več.
|
|
|
|
RE: Česa vsega so se vaši otroci... 6.3.2007 9:44:39
|
|
|
|
Anonimen
|
No, vse osnovne stvari sem ga naučila sama. Sem pa zelo zadovoljna z vrtcem, z druženjem otrok itd.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.3.2007 15:19:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
morjepetra123Ali bi šli na morje s tri mesece staro punčko?da (
72%)
ne (
28%)
Število vseh glasov: 334Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!