Članek iz interneta (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

SM10 -> Članek iz interneta (2.3.2007 14:47:54)

Ste zasledile danes na internetu tale članek in, če drži je precej koristen. Saj vse gledamo na postavo in maščobe.

Povezanost neplodnosti in mlečne maščobe?
Z jedilnika naj bi črtali nemastne mlečne izdelke
Zdravje, 2. marec 2007 06:31
Boston - RTV SLO

Znanstveniki s Harvarda trdijo, da so našli povezavo med neplodnostjo in uživanjem nemastnih mlečih izdelkov pri ženskah.
Prehrano testne skupine žensk so ameriški znanstveniki spremljali osem let in ugotovili, da naj bi uživanje polnomastnih mlečnih izdelkov zmanjševalo nevarnost neplodnosti, medtem ko naj bi imele ženske, ki uživajo nemastne mlečne izdelke, kar v 85 odstotkih težave z ovulacijo. Njihovi britanski kolegi pa menijo, da je to še prezgodaj zagotovo trditi, da pa je vsekakor nujno potrebno izvesti še podrobnejše analize.
Doktor Jorge Chavarro, ki je vodil to raziskavo, trdi, da odgovor leži v snovi, katere nastanek je povezan s prisotnostjo mlečne maščobe in je ključnega pomena za pravilno delovanje jajčnikov.

Ženske, ki uživajo samo nemastne mlečne izdelke, naj bi imele pogosteje težave z ovulacijo in posledično z zanositvijo.

LP

stunfek -> RE: Članek iz interneta (2.3.2007 14:55:27)

Hmmm...veš kaj vse odkrijejo. Vsak dan kaj novega. Saj nihče ne je nemastne izdelke. Jemo manj mastne mlečne izdelke. Mene ne bo noben prepričal, da je to lahko škodljivo za plodnost.
V tujini imajo dejansko mlečne izdelke, ki jim popolnoma odvzamejo maščobe (skimmed milk). Članek  najbž leti na to vrstne izdelke...ne pa na manj mastne jogurte in mleka, ki jih dobimo pri nas.

ANIME -> RE: Članek iz interneta (2.3.2007 15:18:51)

to je spet en dober izgovor zakaj je večina američanov prekomerne teže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
saj se zezam ...

Pa pojma nimam ... meni je itak vseeno, saj pijem mleko 3,5 ostalim mlečnih izdelkov pa niti ne jem ... (kakšna sladka ali kisla smetana kdaj pa kdaj ali pa probiotični napitek).
Se pa načeloma sploh ne oziram...

florita -> RE: Članek iz interneta (2.3.2007 15:58:43)

Jaz sem te fore že nehala brat, saj danes so mlečni izdelki, jutr bodo ribe pa solata.....jaz ne verjamem  da je to res...

Anonimen -> RE: Članek iz interneta (2.3.2007 16:07:45)

Tud jaz temu ne verjamem, potem bi morala, jaz ki jem samo polmastne mlečne izdelke ( obožujem jogurte - 2 na dan, obožujem sir, skuto...), morala zanosti v prvem poiskusu, ne pa da se trudiva 9 mesecev, pa še vedno nič....

Same bedarije govorijo.....

Lp

Stran: [1]